1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dysk Xbox 360 120GB

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Milano, Styczeń 2, 2010.

  1. Milano

    Milano Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecin
    Mam dwie oferty dysków z Allegro i zastanawiam się nad oryginalnością tego drugiego. A jeżeli jest oryginalny to czy może być zbanowany i czy opłaca się przepłacać za oryginał w obudowie? Oto linki:
    -360SHOP DYSK 120GB do Xbox 360 + TASIMEKA WAWA (867380066) - Aukcje internetowe Allegro
    -ORYGINALNY DYSK 120GB HDD do Xbox 360, gwarancja (866372089) - Aukcje internetowe Allegro
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Davvido

    Davvido Banned

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    154
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dysk to dysk. Może i nie pochodzi bezpośrednio od Microsoftu, ale nie można go nazwać podróbką. Blokada dotyczy konsoli, a nie samego dysku. Jeśli coś może być nie tak, to jedynie profil zapisany na dysku mógł ulec uszkodzeniu, ale wątpię by ktoś sprzedawał dysk z profilem. Nawet jeśli - wystarczy format. Czy warto przepłacać za dysk w obudowie od Microsoftu? Zdecydowanie nie - lepiej kupić dysk WD Bevs i oddzielnie obudowę, bo cena i tak będzie dużo niższa, a jakość ta sama lub wyższa (dyski te z tego co wiem są minimalnie szybsze). Oczywiście są na forum użytkownicy, którzy twierdzą, że jak nie od Microsoftu to podróbka, ale przecież dysków się nie podrabia. Równie dobrze możesz wyciągnąć taki dysk z laptopa - przecież w laptopach nie ma podróbek. :) Pozdrawiam.
     
  4. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Zgadzam się z przedmówcą . Bierz tańszy dysk . A obudowę możesz dokupić za grosze osobno jak będziesz chciał .
     
  5. Menavodi

    Menavodi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  6. daniels22222

    daniels22222 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak jak piszą poprzednicy nie ma różnicy.
     
  7. Radovan

    Radovan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Włoszczowa/Kraków
    Czyli nie ma takiej opcji, żeby dostać bana na konsolę, za dysk nie pochodzący bezpośrednio od microsoftu?
     
  8. Senseipl

    Senseipl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  9. Milano

    Milano Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecin
    Dzięki za pomoc zdecyduje się na dysk bez obudowy. Menavodi dał ofertę oryginalnego takiego za 250zł ale po co mam przepłacać. Wezmę ten WD Bevs i dokupię tylko śrubokręty odpowiednie bo mam w swoim xbox-ie 20GB, wiec mam już obudowę.

    EDIT: Gdzieś czytałem, że do rozkręcenia tej obudowy potrzebne są 2 śrubokręty 1 o symbolu T6 i 2 T 10. Może ktoś to potwierdzić?
     
  10. daniels22222

    daniels22222 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dokładnie ci nie powiem jakie ale możesz kupić na allegro za kilka złoty zestaw Torx . I nimi bez problemu rozkrecisz

    Nie wiem jak z symbolami ale to chyba torx 6 i 8
     
  11. Milano

    Milano Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecin
    Jeszcze jedno pytanko. W opisie aukcji napisane jest, że dysk ma odpowiednie partycje, jest sformatowany i w ogóle gotowy do pracy. Czyli nie ja nie muszę się już bawić w podłączanie do kompa zmianę na fat32 i różne inne czynności?
     
  12. CiSek

    CiSek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tychy
    tak czy inaczej jednak wolałbym kupic nowy dysk a nie jakiś używany z odzysku bo aż taki to drogi sprzęt nie jest
     
Wczytywanie...

Poleć forum