1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dysk zew. - ustawienie pamięci pod xboxa

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez stw997, Grudzień 28, 2013.

  1. stw997

    stw997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    52
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Da się ustawić więcej niż 32gb do użytku xboxa na dysku zewnętrznym? Mam rgh, brakuje mi nieco miejsca tam i potrzebuję więcej.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. matimoto

    matimoto Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja mam dysk 1000gb fat32 i widzi całość. Też mam rgh tyle że 2.0, może dlatego. A i dysk podpięty przez usb

    Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
     
  4. stw997

    stw997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    52
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Dysk też przez usb, fat32 :/
     
  5. matimoto

    matimoto Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hmm, dziwne, powiem szczerze, że nie pamiętam, czy robiłem coś szczególnego, aby przygotować dysk. Masz jedną partycję primary tak?

    Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
     
  6. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    skoro mowisz o 32gb. tzn ze dostosowales dysk przez xboxowe NXE?
    dysk do konsoli z rgh ma byc sformatowany w fat32 i nic wiecej. zadnego ustawiania dysku z poziomu konsoli.
     
  7. stw997

    stw997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    52
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Tak, najpierw formatowałem przez fat32formatter, później pod xboxa i tam dostosuj i 32gb maksymalnie
     
  8. matimoto

    matimoto Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sformatuj dysk pod Windowsem, jedna partycja fat32 i podepnij do konsoli przez USB. Musi działać.

    Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
     
  9. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    tak jak napisalem wyzej. blad to dostosowanie dysku w konsoli. tylko format do fat32. wtedy bedzie widoczny caly. wersja rgh nie ma tu znaczenia :)
     
  10. stw997

    stw997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    52
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Hmm, ale gdy dostosuję pod konsole (w orginalnym dashu) wyświetla te 32gb, normalnie czyta cały, ale do użytku konsoli mogę dać 32gb.
    Żeby wrzucić np content z COD Ghosts lub GTA V potrzebuję "folder" USBMU0 i tam jest content, folder ten pojawia się po sformatowaniu pod xboxa. Niestety nie wrzucę tam więcej gier niż te 32gb, o to chodzi.
     
  11. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    sam sobie komplikujesz tylko nie wiem po co.
    zadne USBMU0 nie jest ci potrzebne zeby przerzucac pliki z dysku zew na dysk konsoli. korzystasz w ogole z fsd? :)
     
  12. stw997

    stw997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    52
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Gdy sformatujesz pod xboxem to dostajesz w fsd trzy foldery:
    - usb0
    - usbmu0
    - usb coś tam

    Gry wszystko trzymasz w usb0, a usbmu0 jest jakby dyskiem wew, gdzie mam contenty, save itd.
    GTA V wymaga instalacji textur w content/0000000000000000/... na dysku wewnętrznym, pendrive czy czymś pod uznanego przez xboxa jako dysk wewnętrzny, czyli sformatowany pod xboxa.
    Gdy próbowałem wgrywać bez formatowania przez xboxa, nie działa mi nic w content.
     
  13. truskolodz

    truskolodz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2008
    Posty:
    118
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Dublin/Łódź
    HD Contenty, DLC chodzą z dysku wenwętrznego, lub pamieci zewnętrznej, ale sformatowanej pod Xboxem. I jest to niestety maks 32gb. Tego nie przeskoczysz. Wiem o co ci chodzi z tym dyskiem. Wszystkie gry, czy nawet Arcadeówki z XBL uruchomisz przez USB na "zwykłym" zenętrznym dysku. Ale ograniczenia 32gb pamięci "wewnętrznej" nie przeskoczysz, chyba że masz "normalny" oryginalny dysk przy Xboxie. Co jest chyba najlepszym rozwiązaniem (ja mam RGH i dysk 20Gb "wewnętrzny", i zewnętrzny 500 gb i miejsca mi na DLC mało ;/)
     
  14. stw997

    stw997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    52
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Właśnie o to chodzi, no cóż.. niestety wszystko już wgrałem na dysk i muszę go sformatować by działały mi różne gry.
    Myślałem, że znajdzie się jakiś sposób..
    A dysku wewnętrznego nie chce, wole kupić pendrive 32gb, taniej mnie wyjdzie, bo w razie w mogę go użyć inaczej.
     
  15. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ten dysk USB jest 2,5" ??
    Jaką masz wersję konsoli ?? - SLIM ??

    Jeśli tak, to wyjmij go z obudowy i włóż w slot na dysk twardy, sformatuj pod konsolą i będzie Ci widział cały... a i wszystko na nim zainstalujesz (content z gta, textury hd z bf4 itd.)
     
    1 osoba to lubi.
  16. stw997

    stw997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    52
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    2,5", mam fata i mam tą obudowe do co kładzie sie na górze, niestety pusta, nie wiem czy to jest od "wewnętrznego", bo jednak jest na zewnątrz.. w tym ruszy?


    #1 Edit
    Działa tym sposobem, dziękuję za pomoc.
     
Wczytywanie...

Poleć forum