1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dysk zewnętrzny a rozłączanie WiFi

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Pooteeen, Październik 2, 2015.

  1. Pooteeen

    Pooteeen Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 23, 2015
    Posty:
    37
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Witajcie,

    Wczoraj wyposażyłem w swoją konsolę w dysk zewnętrzny WD Elements 1TB, jako że już na wewnętrznym dysku zaczynało mi się kończyć miejsce.
    Dysk sformatowałem sobie pod konsolę i podpiąłem z tyłu, zainstanowałem na nim jedną grę i wszystko działa git majonez.
    Niestety od tamtej pory zaczęły się problemy z połączeniem WiFi. Często po podłączeniu dysku połączenie z internetem wysiada, natomiast po rozłączeniu jest okej. Oczywiście udaje mi się także podłączyć dysk i internetu akurat nie wywala, ale niestety nie trwa to wiecznie.
    Internet dziala na innych urządzeniach w pokoju. Gdy próbuję połączyć się po takim rozłączeniu w ustawieniach, to co prawda sieć jest widoczna, ale po wpisaniu hasła niestety pojawia się komunikat, że hasło jest niepoprawne. Jak odłączam dysk to po wpisaniu hasła jest ok.
    Miał ktoś kiedyś podobny problem lub wie o co chodzi?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. MrZi

    MrZi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2016
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Mam ten sam problem i też szukam rozwiazania :-((
     
  4. Pooteeen

    Pooteeen Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 23, 2015
    Posty:
    37
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Ze swojej strony mogę powiedzieć, że pomogła mi wymiana routera na nowszy. Stary powodował jakieś zakłócenia, być może wykorzystywał słabszy rodzaj pasma. Po zakupie nowszego routera z nieco lepszą technologią i większym zasięgiem problem zniknął. Na szczęście taki router to są groszowe sprawy, a jakość internetu w domu znacząco się poprawiła na każdym urządzeniu.
     
  5. MrZi

    MrZi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2016
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Raczej sprawa routera odpada gdyz mam Asusa RT 68 wiec wyzsza półka. Moze wstawic HUB z własnych zasilaniem i pod niego podpiac dysk?
     
  6. Pooteeen

    Pooteeen Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 23, 2015
    Posty:
    37
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    A laczysz się przez 2.4 czy 5 GHz?
    Mieszkasz w bloku czy w domu? Może spróbuj pokombinować że zmiana kawałów?
    Jak nie to kombinuj coś.
     
Wczytywanie...

Poleć forum