1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dysk zewnętrzny do Xboxa 360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Fasberg123, Listopad 7, 2015.

  1. Fasberg123

    Fasberg123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 5, 2015
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witajcie, mam problem dotyczący dysku. Dziś kurier przywiózł mi nowy dysk zewnetrzny 2"5 sata 500gb pod usb. 3.0 do mojego boxa 360. Wszystko wyczytało, sformatowałem, chciałem sprawdzić i zainstalować na nim obojętnie jaką grę, dochodzi do jakiś 10% i występuje błąd, formatowałem go na komputerze na fat 32, co zrobiło 32gb pamieci, ale problem pojawia sie ten sam. Co mam zrobić, zeby ładnie śmigało, dopowiem, że konsola nie była nigdy przerabiana.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Zinyx

    Zinyx Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2013
    Posty:
    81
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Uaktualnij dash i sformatuj go sobie pod konsolą...
     
  4. Fasberg123

    Fasberg123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 5, 2015
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    a możesz mi wytłumaczyć mniej więcej jak to się robi ? Bo jetem zielony w tych sprawach, i mam nadzieję, że te działania nie będą jakimś banem na live .
     
  5. Zinyx

    Zinyx Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2013
    Posty:
    81
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Podłącz pod neta i powinna ci się zaktualizować jak będziesz się łączył do Live, a jak nie to przez pendrive > https://support.xbox.com/pl-PL/xbox-360/system/system-updates-info

    Widać że masz starego dasha skoro widać tylko 32GB teraz jest obsługa do 2TB

    poźniej sformatuj sobie dysk pod konsolą Ustawienia>System>Pamięć Masowa> i Klikasz Y >Sformatuj
    Jak nie masz Oryginalnego dysku, to przy okazji ustaw sobie USB jako dysk Systemowy...

    Jak konsola nie grzebana to bana nie dostaniesz...
     
  6. Fasberg123

    Fasberg123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 5, 2015
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    no mam cały czas pod netem, ostatnią aktualizację która mi sama wyskoczyła miałem jakiś miesiąc temu.
     
  7. Fasberg123

    Fasberg123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 5, 2015
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    to teraz puścić te pliki na fat 32 czy ntfs, przy restarcie konsoli, żeby sama aktualizja się włączyła ?
     
  8. Zinyx

    Zinyx Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2013
    Posty:
    81
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jak aktualizowałeś miecha temu to masz najnowszy...
    Sformatuj Dysk pod konsolą...
     
  9. Fasberg123

    Fasberg123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 5, 2015
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    pod fat 32 jak dam na kompie, i jest 32 gb to nie da sie go juz sformatować, a jak sformatuje na ntfs czyli ma te 450gb to można sformatować, ale potem są już z nim problemy, takie jak pisałem na początku tematu
     
  10. Zinyx

    Zinyx Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2013
    Posty:
    81
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    To sformatuj go na NTFS pod kompem, podepnij pod Xboxa i format z poziomu konsoli...
    Po formacie konsola powinna wiecej widzieć niż 32GB (ponad 400GB) bo ograniczenie 32GB znieśli...

    Jak już będzie sformatowany pod konsolą i będzie wiecej niż 32GB wtedy zobacz czy instaluje...
     
  11. Fasberg123

    Fasberg123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 5, 2015
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Tak tez właśnie robiłem, i problem pojawia się znowu, a dlaczego nie chcę mi aktualizować tego oprogramowania, jak zrzuciłem te pliki na ten dysk? Może powinienem odpalić te pliki z jakiegoś pendrive? a dopiero potem próbować mysleć coś o tym dysku zewnetrznym ?
     
  12. Zinyx

    Zinyx Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2013
    Posty:
    81
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jak już masz uaktualnione do najnowszego dasha to ci nie bedzie aktualizować...
    P.s. może masz grę która wymaga instalacji na dysku oryginalnym (wewnętrznym) i dla tego nie chce się zainstalować na USB...

    Podaj jaka gra i jaki błąd, to może ktoś lepiej będzie wiedział o co kaman...
    Ewentualnie spróbuj jakąś inna grę zainstalować ...
     
  13. Fasberg123

    Fasberg123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 5, 2015
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Błąd jest także przy instalowaniu GTA v, ponieważ potrzeba 8gb na instalacje, wybieram nośnik jako ten dysk wymienny i wogóle nie instaluje, a z pamięci pasowej, podstawowej xboxa chciałem przenieść demy gry fifa 16, też nie chce, nie mam pojęcia o co chodzi.
     
Wczytywanie...

Poleć forum