1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dysk zewnętrzny do Xboxa?

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Masownik20, Marzec 8, 2012.

  1. Masownik20

    Masownik20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    1511
    Polubienia:
    82
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Witam
    Mam takie pytanie
    Ostatnio rozgladalem sie za dyskami zewnetrznymi tego typu aukcja dla przykładu:
    SEAGATE EXPANSION 500GB USB 3.0 Model STAX500202 (2161326282) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
    dysk mi jest potrzebny głownie do kompa zeby filmy przerzucac itd...
    teraz moje pytanie czy taki dysk poprzez usb da sie podpiac pod xboxa zeby instalowac gry na niego i grac..czy nie obedzie sie bez kupienia dysku dedykowanego przez MS do xboxa?? bo tak to musze 2 dyski kupic hmm
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tylko 16gb bedzie dzialalo

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  4. Masownik20

    Masownik20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    1511
    Polubienia:
    82
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    hm czemu tylko 16 giga?? myslalem nad takim kolo 300 giga
     
  5. DeadWarrior

    DeadWarrior Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2011
    Posty:
    412
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Kup,ale xbox wykorzysta maks 16gb,reszte masz dla siebie na inne dane,jak pisałeś filmy itp.
     
  6. Masownik20

    Masownik20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    1511
    Polubienia:
    82
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    hm ale bede mogl instalowac inne gry normalnie tak jak na orginalnym dysku od MS??
    Wiec czym sie rozni dedykowany dysk od MS od takiego?
     
  7. MrDraiger

    MrDraiger V.I.P V.I.P XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2009
    Posty:
    2859
    Polubienia:
    334
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Inowrocław
    Dedykowany tym się różni że po podłączeniu do konsoli ma 20Gb/60Gb/120Gb/250Gb/320Gb w zależności od wersji, a zwykłe dyski konsola czyta jako pendrive a X360 maksymalnie obsługuje peny z 16Gb danych. Można też normalny hdd podpiąć do xboxa i wgrać softa (czy jak to nazwać) od dysku 20Gb/60Gb/120Gb/250Gb/320Gb, np kupisz HDD 500gb i wgrasz max 320Gb softa, chyba że masz RGH czy JTAG to wtedy może Xbox nawet 1Tb odczytać z dysku.

    Poprawcie mnie jeśli się mylę.
     
  8. Masownik20

    Masownik20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    1511
    Polubienia:
    82
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Dobra Panowie zeby to sprecyzowac,pewnie sie komus tez przyda... kupuje dysk 500 giga.. podlanczam i konsola widzi 16 giga max..i na 16 giga moge instalwoac normalnie gry typu Forza,BF, itd..kazda gre moge zainstalwoac sobie do grania tak??
    A jesli chce zwiekszyc wgrywam jakiegos softa i wtedy widzi powiedzmy 60 giga itd??
    Zaznaczam nie mam RGH ani nic podobnego,wiec jelsi wgram softa np to konsola widzi 320giga a reszta giga normalnie na pc do uzytowania mam tak?
     
  9. Rob1N_PL

    Rob1N_PL Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    1854
    Polubienia:
    224
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Nie. Koledze chodziło że kupisz dysk na usb to będzie widziało max 16gb. Jeśli natomiast weźmiesz normalny dysk 2,5 cala możesz go przerobić pod xboxa i wtedy będzie miał te 20/60/120/250/320gb ale będziesz musiał wpiąć go w miejsce normalnego dysku xboxa. Ca że przerroz konsole RGH to wtedy korzystasz z dysków do 1TB bez ograniczeń.
     
  10. Masownik20

    Masownik20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    1511
    Polubienia:
    82
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    nie wiem,#MrDraiger napsial ze mozna wgrac jakis soft i zwiekeszyc miejsce widziane dla xboxa...Czyli jak podepne pod usb ten dysk to max 16 giga bedzie widziec i zadne jakies wgrywanie softu itd nie pomoze? Oczywiscie chodzi nadal o podlaczenie pod usb...
    Druga sprawa jak bede mial np te 16 giga czy wtedy moge instalowac normalnie gry na dysku tak jak sie to ma z orginalnym dyskiem czy nadal na tych 16 gigach nie bedzie mi to dane?
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Bedziesz mogl imstalowac gry, lecz np forzy 4.dvd2 nke zainstalujesz. Dysk przystosowany pod usb nie ma uprawnien dysku, tylko karty pamięci. Kupujac dysk wd bevt i montujac go w konsoli(uprzednio zmieniajac mu soft) bedzie jak oryg dysk m$, lecz montaz pod port dysku, a nie usb

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  12. Masownik20

    Masownik20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    1511
    Polubienia:
    82
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    aha czyli hm chyba lepiej kupie 2 dyskiz tym ze do Xboxa jakis uzywany, jak z awaryjnoscia dyskow od MS?? i czy taki dysk np 20 giga wystarczy na zainstalwoanie kilku gier czy zamały, neta nie uzywam
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Na 20gb masz tylko 13.4gb... wiec to raczej dramat ;)

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  14. Masownik20

    Masownik20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    1511
    Polubienia:
    82
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Przegladalem allegro i 20 jest troche tak 60 bylaby w sam raz ale ciezko widze z tym jest ja mam Xboxa tego duzego ejsczze nie slima a tam sporo dysków pod slima juz jest z tego co widze...60 wogole na stare konsole nie widac:(
    Ps. jak z awaryjnoscia takich dyskow spokojnie w uzywke mozna celowac?
     
  15. DeadWarrior

    DeadWarrior Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2011
    Posty:
    412
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tak,dyski są wytrzymałe,rzadko zdaża sie uszkodzony,ale wiadomo każda elektronika wysiada. Jak coś może sie zepsuć,to prędzej czy później się zepsuje.
     
  16. Masownik20

    Masownik20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    1511
    Polubienia:
    82
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    to teraz to pytanie moze sie wydac smieszne ale nie mialem nigdy stycznosci z dyskami...
    Kazda gre mozna zainstalowac na dysk?? i wtedy musze plyte wkladac?? ile zajmuje gra tyle co na plycie czyli kolo 7 giga-8??
    Czy jak mam Lt2.0 to gry z XGD3 bez tej nagrywarki moge instalowac na HDD?
     
Wczytywanie...

Poleć forum