1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dysk zewnętrzny jako główny?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Gryps44, Październik 3, 2013.

  1. Gryps44

    Gryps44 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam! Kupiłem dzisiaj dysk zewnętrzny 1TB, podzieliłem go na 2 partycje, jedna przeznaczona na pliki z kompa, druga (500GB) na pliki do Xboxa.
    Czy da się jakoś zrobić aby ten dysk był głównym? Mam RGH wgrane, FSD i inne pierdoły :)
    Chodzi mi szczególne o to aby cały FSD był na zewnętrznym. Da się tak zrobić?
    Pozdro!

    Aaaa i jeszcze jedno pytanko. Dysk mam tylko pod USB bez zasilacza. Dysk to WD Elements. Będę mógł z niego odpalać gry? Czy musi być jakiś zasilacz? Dysk ma USB 3.0 i bardzo szybki transfer.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ciakoko

    ciakoko Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2015
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Podłączam się do pytania. Sam mam RGH na Slimie E z pamięcią 4gb i dysk sformatowany pod Fat32. W menager plików normalnie mogę odpalać gry ale jeśli są tylko na 1 DVD. Przy 2 i więcej płytach nawet przerobionych pod RGH nie moge odpalić gry ponieważ każe mi zainstalować DVD1 a do tego jest potrzebny dysk wewnętrzny. Proszę Was forumowicze o pomoc.
     
  4. ciakoko

    ciakoko Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2015
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ponawiam prośbę o jakąś odpowiedź.
     
  5. PeCetoLog

    PeCetoLog Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    327
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Wszystko zależy od gry.
    Te które wymagają dodatków typu DLC na hdd1: potrzebują dysku hdd wewnętrznego (fizycznego, nie 4GB RAM/SLIM)
    Te które nie potrzebują hdd, można skonfigurować w ten sposób, że dodatki DLC są na partycji USB0 w skonfigurowanej
    przez system przestrzeni dyskowej(na PC na partycji FAT32 widac katalog XBOX360 z zarezerwowaną powierzchnią np 32 GB).
    Poprawny format.
    1. Pierwsza partycja FAT32 dla XBOX
    2. Druga PArtycja np NTSF dla Windowsa
    3. W systemie XBOXa wchodzimy w zakładkę dysku twardego.
    4. Używamy opcji dostosuj i tworzymy na partcji FAT32 katalog widoczny przez system XBOXa
    (nie skonfiguruj - to formatuje cały hdd)
    5. Potrzebne pliki gry wgrywamy w systemowe lokacje, np do USB0:\content\0000000000000000\TitleIDgry\
    Do podziału dysku stosuję Gparted uruchamiany z USB (można wypalić na płycie bootowalnej).
    Które gry w ten sposób uruchomisz ? Nie wiem. Mam SLIM HDD.
     
  6. ciakoko

    ciakoko Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2015
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    A czy mogę wyciągnąć dysk 2.5'' z obudowy i włożyć go bezpośrednio do konsoli? (Slim E)
    Chodzi mi o to, że szkoda mi wydawać kasy na dedykowany dysk do Xklocka a mam 1TB z czego 500gb mam na Fat32 i odpalam gry ale tylko jeśli są na 1 DVD. Jeśli są na 2 DVD to wtedy konsola chce instalować DVD 1.
     
  7. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    1260
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Tak mając RGH możesz zamontować dysk w konsoli i zostanie on wykryty i będzie działał jak oryginał.
     
  8. ciakoko

    ciakoko Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2015
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    I ostatnie pytanie. Czy jeśli spowrotem go włożę do kieszeni foldery z grami będą widoczne i będę mógł wgrywać gry bezpośrednio na dysk przez kompa czy kablem przez program do transferu danych między kompem a XBox'em?
     
  9. ciakoko

    ciakoko Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2015
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    No i jest problem. Konsola niby widzi dysk, nie pokazuje jego przestrzeni a chce przy formatowaniu abym podał numer seryjny konsoli. Czy nie chodzi tutaj o sformatowanie mojego dysku wbudowanego 4GB?
     
  10. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    1260
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    To podaj SN w czym problem ? Wchodź na dysk wduszasz Y i formatuj, wpisujesz SN i tyle.
     
  11. ciakoko

    ciakoko Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2015
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Już ogarnięte :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum