1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dysk zewnętrzny nie działa pod usb RGH

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez TEKUMSEH, Wrzesień 18, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. TEKUMSEH

    TEKUMSEH Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 14, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam kupiłem wczoraj dysk zewnętrzny 2.5 cala z myślą o moim xboxie, niestety po podłączeniu do konsoli dysku nie da się sformatować.
    Wyskakuje błąd (podczas wykonywania czynności wystąpił problem) i można nacisnąć tylko OK. Jakieś rady?
    Jakby ktoś pytał to ten dysk: VERBATIM 500GB BLACK 53029 W SKLEPIE NEONET.PL
    Próbowałem sformatować w kompie pod FAT32 nic to nie dało.

    Może to rozwiąże problem?
    KABEL TRANSFERU DANYCH XBOX<-->HDD ORYGINAŁ (2613176360) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Sciagnij program EASEUS Partition Master, zrób partycje w fat32 jako primary i musi działać. Jak dalej nic to może być wina kieszeni.

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  4. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    niektóre dyski pobierają troche więcej prądu, więc żeby działał poprawnie trzeba go podłączyć do dwóch gniazd USB (odpowiednim kablem)
     
  5. TEKUMSEH

    TEKUMSEH Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 14, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zrobiłem tak jak radziłeś format i dalej nic konsola widzi dysk tylko go nie sformatuje i na to żeby go zobaczyć potrzebuje trochę czasu więc może rzeczywiście mało mocy ale wtedy w ogóle by go chyba nie widziała.
    A co myślicie o tym kablu może w takie cudo zainwestować?
     
  6. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    Ty chcesz go wogóle używać jako dysk zewnętrzny ? Jeżeli tak to powinieneś go tylko formatować na PC pod FAT32, bo pod konsolą to tak czy inaczej po formacie będzie widoczne tylko 16GB. Chyba że to ma być dysk wewnętrzny wtedy wyciągasz z obudowy USB, wsadzasz do oryginalej obudowy konsoli i nie powinno być żadnego problemu z formatem.

    Jeżeli jednak chcesz jako zewnętrzny na usb i formatoujesz pod PC to spróbuj jeszcze skorzystać z portów USB wychodzących wychodzących z płyty głównej PC. Jak to nie pomoże to zgłoś sie do sprzedawcy i spytaj czy nie dał Ci złego kabla, wtedy może zamieni Ci na taki z dwoma wtykami
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum