1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

dysk zewnętrzny - RGH

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Jurutek, Listopad 17, 2014.

  1. Jurutek

    Jurutek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Jeszcze raz spytam, może ja coś pomijam? Mam RGH, chcę podłączy przez USB dysk twardy 3,5", mam obudowę zasilaną z gniazdka, dysk 160 GB i drugi 60 GB. Obydwa są "widziane" w komputerze, natomiast nie wykrywa ich konsola. Są sformatowane polecanym tu programem na sys. FAT 32. Konsola ma sprawne USB, bo czyta bez problemu pendraiv... Co jest nie tak??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    czyli co masz dysk 3,5'' + kieszeń/obudowa do której wkładasz ten dysk?

    Kieszeń podłączasz jednym kablem do prądu a drugim kablem USB do konsoli ?

    jeśli tak - to powinno działać, więc winna może być kieszeń/obudowa albo kabel USB
     
  4. Jurutek

    Jurutek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    .... no ale pod komputerem problemu nie ma.
     
  5. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    a próbowałeś podłączać go z tyłu konsoli ? zmieniałeś porty USB w konsoli na różne ?

    system plików FAT32 - może jeszcze raz go formatnij na kompie

    i napisz jak sprawdzasz czy dysk jest w konsoli czy go nie ma?
    pod FSD ?
     
  6. Jurutek

    Jurutek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Próbowałem porty wszystkie. Sprawdzam.. hm, jestem świeżak, gdy podłączę pendraiv, konsola go wykrywa, jest taki pasek na dole ekranu. W przypadku dysku tego nie ma. Poza tym wchodzę do menadżera plików, widać tam tylko dysk konsoli. Gdy jest pendraiv, widać go tam.
     
  7. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    to podłącz dysk pod kompa - i sformatuj pod FAT32 raz jeszcze (pamiętaj że dysk ma być PRIMARY - być może teraz jest LOGICAL i dlatego w kompie widzi a konsola nie widzi)
     
  8. Jurutek

    Jurutek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam do formatowania ten program guiformat, tam nie ma opcji ustawiania "primary". Czy muszę to zrobić podpinając dysk bezpośrednio? Czy mogę podłączyć przez USB i zrobić jakoś ten format?
     
  9. Jurutek

    Jurutek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No nic... zrobiłem format raz jeszcze, jest ustawiony jako podstawowy, zarówno ten 80GB jak i 160... i konsola milczy. Nie mam już pomysłów...
     
Wczytywanie...

Poleć forum