1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

dysk zewnętrzny rgh

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez wlascicielek, Kwiecień 13, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. wlascicielek

    wlascicielek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 24, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Otóż mam problem i nie mogę znaleźć jego rozwiązania w żadnym temacie.

    Mam dysk 60gb na którym mam gry i wszystko na nim- wpinam dysk do konsoli i pokazuje mi normalnie gry.
    No i teraz pojawia się mój problem. Kupiłem wczoraj dysk 1tb, zrobiłem formatowanie na fat32 przez konsolę, usunąłem ten folder, wrzuciłem gry i ich nie pokazuje... wiem, że gry są dobrze wrzucone[ bo to te same wersje co z dysku 60gb]. Zmieniłem również ścieżkę do wyszukiwania gier- no i nic, a przy wybieraniu ścieżki widać było normalnie foldery z grami itd.


    Wie ktoś o co może w tym chodzić?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. omega_pl

    omega_pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2011
    Posty:
    269
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    PRG
    Tez tak mialem mi pomogla reinstalka FSD
     
  4. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Ale czy SCAN puszczałeś?

    [​IMG]
     
  5. wlascicielek

    wlascicielek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 24, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Scana robiłem i też nic, ma ktoś jeszcze jakieś pomysły?
     
  6. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Reset ustawien FSD.

    [​IMG]
     
  7. lukasx86

    lukasx86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2010
    Posty:
    102
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sosnowiec
    u mnie wystepuje problem z podłaczeniem dysku zewn. przy działającym fsd. najlepiej podłanczać przy wyłączonej konsoli i włączyć skanowanie przy starcie w opcjach
     
  8. wlascicielek

    wlascicielek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 24, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Reset również nic nie pomógł... chyba dziś zrobię reinstalkę fsd
     
  9. xonsox

    xonsox Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2012
    Posty:
    131
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Koledzy dysk zewnętrzny na usb formatujemy na fat32 z PC a nie z konsoli.
     
  10. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    A dlaczego?? I co Twoj post wniósł do tematu?
     
  11. xonsox

    xonsox Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2012
    Posty:
    131
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Bo konsola pamięć zewnętrzną obsługuje do 16 gb po sformatowaniu i jak sformatujesz dysk na usb to do dyspozycji masz 16 gb.
    Mam nadzieje że zrozumiałeś bo to jak 1+1
     
  12. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Wcale , że nie rozumiem. I Ty też nie rozumiesz. Twoje rozumowanie to 1+1 = 3?
    Piszesz w temacie o RGH , a tutaj nie ma limitów wielkości dysków.
    A ja Ci powiem , że sformatuję CAŁY dysk w NXE , nie potrzebuję do tego kompa.
    Więc Twoje twierdzenie , że dysk muszę sformatować na PC , a nie na konsoli chcę obalić , bo niestety nie masz racji.
    Mam nadzieję , że teraz to Ty zrozumiałeś , bo nie zawsze dodając 1+1 będziesz miałe ten sam wynik.
     
  13. wlascicielek

    wlascicielek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 24, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    16gb, ale jak usuniesz ten folder to jest normalnie cały dysk, czy tam cały dysk bez 16gb...

    Wszystko działa, pogrzebałem, pogrzebałem... zrobiłem reset ustawień, skan manualny, skan z początku przy uruchomieniu i znów manualny= zaczęło działać.
     
  14. msFormat

    msFormat XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2012
    Posty:
    474
    Polubienia:
    49
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Poznań
    Sformatujesz o ile podłączysz dysk do wewnętrznego portu SATA na dysk twardy - podłączając przez USB (a taki jest tu temat poruszany) z RGH czy bez RGH możesz przypisać max 16GB...

    @wlascicielek działa?? I to najważniejsze ;)
     
  15. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Skąd Wy to bierzecie. To wlascicielek mądrzej gada i widać , że wie o co chodzi.
    Pierwszy raz słyszę , że muszę podłączyć dysk do wewnętrznego portu by go sformatować...... lol
    I według Ciebie X z RGH po USB widzi tylko 16GB? omg
    Podłącz HDD po USB , zrób partycję pod NXE , usuń tą partycję i masz cały dysk w fat32. Tak jak mówi Twój przedmówca. Powinieneś mu dać "przydatne" za to.
     
  16. omega_pl

    omega_pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2011
    Posty:
    269
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    PRG
    Zgadzam sie z ziomkiem, sam podlaczylem dysk 1TB pod usb format pod NXE sformatowal caly dysk, a podlaczanie dysku pod wewnetrzne SATA rozbawilo mnie do lez :D
     
  17. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie odrozniasz miejsca na savy, od pamięci przenosneh. Dysk wew pod sata ma uprawnienia, ktortch nie ma usb

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  18. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Temat wyczerpany, zamykam.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum