1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

dysk zewnętrzny

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Marcins94, Grudzień 12, 2011.

  1. Marcins94

    Marcins94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    oddałem właśnie xboxa do jtagowania i zastanawiam się nad kupnem dysku zewnętrznego
    w xbox'ie jest 120gb oryginalny dysk i zastanawiam się czy jest sens dokupywać dodatkowy.
    Jeśli tak to na co zwrócić uwagę? (jakie cache, prędkość odczytu danych)

    Najbardziej spodobał mi się ten co o o nim myślicie?
    PQI Turbo Boost H566 500GB USB3.0 Grafit - Notebooki, komputery, laptopy, monitory, karty graficzne - Komputronik internetowy sklep komputerowy
    cache 8mb - nie za mało?
    prędkość odczytu 105 MB/s - wystarczy?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dymekk208j

    dymekk208j Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2011
    Posty:
    199
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Koszalin
    USB 3.0 i xbox :) ? Pamiętaj, że jeżeli podepniesz go pod xboxowe 2.0 to będzie miał wolniejszy zapis/odczyt
     
  4. Marcins94

    Marcins94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    no usb 2.0 tez jest (patrze na 3.0 żeby z kompa szybciej przesyłać)
     
  5. dymekk208j

    dymekk208j Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2011
    Posty:
    199
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Koszalin
    Widzę, że jest kompatybilny z 2.0. Hmm ja preferowałem akurat dysk 2.5' 2TB w oryginalnej obudowie i przesyłanie gier przez FTP :)
     
  6. Marcins94

    Marcins94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    2TB to za dużo aż tyle nie wykorzystam (no i cena) :D.
    Zastanawiam się czy specyfikacja tego jest dobra
     
  7. Vegeto

    Vegeto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2011
    Posty:
    348
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    AyuCity
    Dobry jest...
    Chociaz ja bym wolal kupic 1TB 3,5" za 300zl +obudowe
     
  8. Marcins94

    Marcins94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    polecacie jakiś 3,5" do 500gb?
     
  9. Vegeto

    Vegeto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2011
    Posty:
    348
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    AyuCity
    Ja polecam dyski SAMSUNG sam posiadam 1TB i 2TB i dzialaja idealnie, ewentualnie serii WD Black lub blue. Nie polecam z pewnoscia seagate !!
     
  10. Marcins94

    Marcins94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    no ok dzięki za pomoc
    Pojemność cache dużą różnicę robi?
    Lepiej dołożyć czy może te 8mb wystarczy?
     
  11. Vegeto

    Vegeto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2011
    Posty:
    348
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    AyuCity
    Jak chcesz brac jakies 3,5 calowe to lepiej juz 32 MB cache chociaz roznicy i tak nie odczujesz pewno...
     
  12. Marcins94

    Marcins94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    w sumie za obudowę będzie trzeba wydać dodatkową kasę a tak za 270zł mam już całość
     
  13. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    A ja bym na Twoim miejscu nie kupował dodatkowego dysku.Szkoda kasy.120 giga Ci nie wystarczy ?
     
  14. Vegeto

    Vegeto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2011
    Posty:
    348
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    AyuCity
    obudowa Ci wyjdzie 30zl dysk 1TB 300 to masz 330, a tu chcesz dac 260 za 500 to sam se policz co sie bardziej oplaca...
    Oczywiscie w tym co ty podales masz USB3 dla mnie opcja zbędna, rownie dobrze mozna podlaczyc 3,5w kieszenii przez eSATA

    zreszta kup co chcesz przecie nic Ci nie kaze...
     
  15. Marcins94

    Marcins94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    gdybym część gier trzymał na kompie to pewnie by starczyło

    dobra teraz już wiem na co zwracać uwagę - dzięki za pomoc
    zastanowię się jeszcze co lepiej wybrać
     
  16. dymekk208j

    dymekk208j Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2011
    Posty:
    199
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Koszalin
    Odradzam samsungi :) miałem 3 żaden nie wytrzymał dłużej niż rok. WD moim zdaniem najlepsze, drogie ale warte ceny.
     
  17. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    A ja jak najbardziej polecam.Sam mam w kompie dwa Samsungi F-3 Spinpoint HD 103 UJ po 1 terabajt każdy i jak dla mnie rewelacja.
     
Wczytywanie...

Poleć forum