1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dyski i błąd ERROR 68

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez IloveTattoo, Kwiecień 19, 2010.

  1. IloveTattoo

    IloveTattoo Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jak w temacie , znalazłem aukcję na allegro z dyskiem błędu ERROR 68 co to znaczy dla dysku ^^ i czy po ponownym sformatowaniu będzie w pełni sprawny?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    to fizyczne uszkodzenie dysku, nie bierz tego bo dzialac nie bedzie. Chyba ze to tylko kwestia poluzowanej tasiemki.
     
  4. IloveTattoo

    IloveTattoo Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    dzieki , czyli gość robi w H**a na allegro .
     
  5. thomasho

    thomasho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    303
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    mógłbyś dać linka do tej aukcji?
     
  6. IloveTattoo

    IloveTattoo Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  7. bonzo

    bonzo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    legnica
    wierzysz w to ze koles sprzedaje dyski jako niesprawne za mala kase, bo mu sie nie chce sformatowac? wystarczyloby chwila roboty i dyski bylyby sformatowane. jak dla mnie sciema, wie dobrze ze to syf i chce sie tego pozbyc, bo nic juz z tym innego nie wymysli
     
  8. drag_op

    drag_op Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Milicz
    ja miałem na WD BEVS 120GB po kupieniu E68.. usunełem wszystko z niego i zgrałem swoje dane z 20GB dysku i wszystko smiga ;)

    BTW mam na sprzedaż dysk 20gb oryginalny sprawny w 100% lecz bez obudowy i tasiemki.
     
  9. ladygaga

    ladygaga Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Myslę ze nie robi w hu.. tylko trzeba umieć czytac.
    Nie są to dyski w obudowie ale właśnie po wyjęciu z obudowy - masz to na zdjeciach pzrecież.

    Poza tym chodzi tu o formatowanie do kompa - bardziej do laptopa , a E 68 nie oznazca zaraz awarii mechanicnej , luzna- niesprawna tasiemka jest też przyczyną , albo błąd na samym dysku .
    I wlaśnie dyski te z powodzeniem w laptopach działają po formacie ( czasem zostaje jakiś bad sektor).


    Poza tym gość napisał "PODOBNO".
    Nalezy nauczyć się czyatać opisy aukcji a nie nagłówek i 1 zdanie a potem mieć pretensje.

    P.S. format tych dysków - sam sprawdzałem w laptopie.

    I akurat na Hitachi , ale działa i bez bad sektorów.
     
  10. ladygaga

    ladygaga Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dokladnie tak jak piszesz tylko ze ja w laptopie formatowałem pod FAT 32.


    A skad miałeś nr konsoli bo zdaje się konsola pyta przed formatowaniem ?
    Chyba że jest inny sposób?
     
  11. drag_op

    drag_op Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Milicz
    Nie formatowałem dysku tylko usunelem z niego wszystko.. tzn podpinka pod PC i z poziomu windowsa programem Xport360 usunelem wszystko z partycji i wrzucilem to co mialem na 20gb dysku.
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    nr serujny konsoli masz przeciez z tylu obudowy lub w dashu :p
     
  13. ladygaga

    ladygaga Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki , faktycznie to działa .
     
  14. ladygaga

    ladygaga Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1

    No i jednak są tacy co wiedzą mniej ode mnie - konsola pyta o nr konsoli W KTóREJ BYŁ FORMATOWANY dysk.
     
  15. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Hehe, nie zartuj :p widac ze sam wiesz o wiele mniej :p przy formatowaniu konsola pyta o swoj nr seryjny a nie tej z ktorej jest dtsk :p
     
  16. drag_op

    drag_op Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Milicz
    Dokładnie tak jak tutaj dexter pisze, konsola prosi o Swój numer seryjny a nie tam jakieś innej w której był dysk czy coś.
     
  17. mitek96

    mitek96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 13, 2009
    Posty:
    312
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tarnów
    20 zł z przesyłką to małe pieniądze więc nie wiem po co ta dyskusja, kup zobacz czy działa jak nie to wywal i tyle.
     
Wczytywanie...

Poleć forum