1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dyskomfort wizualny !

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez sebaztian, Marzec 2, 2009.

  1. sebaztian

    sebaztian Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 2, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Jestem posiadaczem konsoli XBOX 360 ARCADE. Używam telewizora firmy Sony Bravia. Grając w gry (np: :"Army of two", "Gears of war" itd) odczuwam duży dyskomfort płynący z mało płynnego obrazu..............Gdy odwracam się, skręcam itd to dosłownie bierze mnie na wymioty.......Próbowałem włączyć motion flow 200 hz (rewolucyjny system zwiększający płynność obrazu) a tu komentarz : funkcja nie dostępna dla bieżącego sygnału...ehh....Jedynie w gierce pod tytułem "Bioshock" jest funkcja " unlock frame rate" ooooo i wtedy jest już dobrze.......Powiedzcie, czy istnieje jakaś możliwość przerobienia konsoli , aby nie działała w trybie ograniczania gier i filmów do 25 fps ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Respev

    Respev Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    ~Kraków
    Nigdzie nie ma ograniczenia do 25fps, ba, programiści dążą do stałych 60fps w swoich grach.
     
  4. sebaztian

    sebaztian Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 2, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    hmm....w instrukcji pisze wyrażnie, że konsola działa w 25 fps......Gdy podłącze PC-ta to obraz jest nieskończenie bardziej płynny.....głowa nie boli (-;Ale tam licznik wykazuje 50-60 fps...
    A czy przepustowośc kabla HDMI ma coś do płynnośći ?
     
  5. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie, przepustowosc kabla nie ma znaczenia.
     
  6. sebaztian

    sebaztian Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 2, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    HMMM.... Czy wobec tego skazany jestem na dosłowne bicie moich oczu ?
    Sprawdzałem konsole również na innym telewizorze...Cholera przecież to jest skandal !!! jak można grać na takim niepłynnym gównie......ech..... Głowa boli ..
     
  7. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie wiem do końca o jakim niepłynnym gównie mówisz - ;} cały świat gra i jest ok
     
  8. sebaztian

    sebaztian Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 2, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niech Pan włączy jakąś gre i zacznie się obracać.......Czy Pana nie mdli ?
    Mnie to zwyczajnie kłuje....
    Dla porównania niech Pan uruchomi gre Bioshock i wyłączy funkcje ograniczania frameratu...Wtedy jest miód. Tak powinno być w każdej grze.
     
  9. Respev

    Respev Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    ~Kraków
    A może po prostu masz gówniany tv? ;>
     
  10. sebaztian

    sebaztian Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 2, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No cóż.. Telewizor jest raczej dobry....
    40-calowy (102 cm) telewizor LCD BRAVIA Full HD 1080 z technologią BRAVIA ENGINE 2, systemem 24p True Cinema i 3 gniazdami HDMi.
    A może nie ?
    No ale mówie, grałem też na tv starego typu i jest to samo.
    Gry z komutera w trybie motion flow 200 hz są zachwycająco płynne. Tak więc jest to wina konsoli a nie tv.
     
  11. kepisty89

    kepisty89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2009
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    Ja bym na Twoim miejscu zadzwonił do Microsoftu i zapytał :D mówie serio :) bo nikt nie narzeka na to, więc coś jest nie tak ;)
     
  12. krolikon

    krolikon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja mam telewizor crt 32-cale 15 letni bez elo motion flow 10000 hz i jakos mi normalnie chodzi wszystko, czasami spadnie fps przy wiekszej akcji w GTA 4 badz innej grze ale to normalka. Cos masz urojenia chyba.
     
  13. sebaztian

    sebaztian Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 2, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To, że czasem spada fps naprawde jest naturalne i nie narzekam na to.
    Chodzi o to, że maksymalny fps w grach (gdy spojrzy sie w niebo) jest niewystarczająco płynny.. Ale no cóż raczej widze ,że z tym sie nic nie zrobi.
    To nie zdrowe dla oczu.
     
  14. smiti

    smiti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2008
    Posty:
    172
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Chorzów
    A na 60Hz zmieniłeś w ustawieniach konsoli ? Mnie przy 50Hz też oczy napipidalały.
     
  15. sebaztian

    sebaztian Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 2, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sęk w tym, że przy hdmi nie ma możliwośći wyboru częstotliwośći odświeżania....Nie ma mam pojęcia w jakiej działa ...... Mam nadzieje, że w 100 hz, choć nie wygląda.......Bije po oczach, i kręci sie w głowie..
     
  16. Elwood

    Elwood Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Masz padaczkę ? bo inne pytanie nie nachodzi mi na głowe:p
     
  17. Angoleiro

    Angoleiro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2009
    Posty:
    165
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    No ja mam taki problem ze gry gubia framerate, zastanawia mnie czy to moze byc wina tv. LG 21 cali stary jakis taki :D bez bajerow, najzwyklejszy tv. Plynnosc nie zadowala mnie w niektorych grach (vide Lost Planet). Nie wiem czy to konsola, czy nagrywane plyty, czy tak po prostu jest.. Wiadomo ze jak jest wieksza jadka to klatki sie pogubia chociaz imo to nie powinno wystepowac na konsolach.. no ale nic na to nie poradze. Ale juz np w Lost Planet idac Waynem w lewo lub prawo gra skacze co jego krok. To nie jest nawet zawieszka na sekudne, ale takie skakanie obrazu, nie przesuwa sie plynnie jak np idac do przodu... Brzydko to wyglada troche.. no nie wiem.. moze mam urojenia jakies :D .

    pozdro
     
  18. inteligo

    inteligo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Plymouth / Lublin
    Tak na szybko to moge podpowiedziec tak : sprawdz ustawienia obrazu powinno byc 1080p panorama i poziom referencji powinien byc raczej na standardowym (nigdy w to nie wnikalem)

    Jaki masz czas reakcji u siebie w tv ? (ja mam chyba 6ms i nie mam na co narzekac)
    wrzuc najnowszy software do Tv moze pomoze
     
  19. perszing17btmpl

    perszing17btmpl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2008
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    mam tak samo podlaczylem hdmi xboxa do tv(LCD 32,Daweoo)i rwie jakby niewiem obraz ladny kolory wszystko cacuszko tylko ze tnie obraz i ni kij zebra niewiem o co chodzi
     
  20. smiti

    smiti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2008
    Posty:
    172
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Chorzów
    Ja tam nie mam pojęcia u mnie w Lost Planet wszystko chodziło cacy, nic nie zauważyłem. Może to wina piratów ? Nie mam pojęcia, nie mam porównania - wszyscy znajomi grają na oryginałkach jak i ja i żadnych zwolnień nie uświadczyliśmy ( tv to Philips 32' HDready, LG 32' HDready oraz monitor Samsunga 22', kable component, HDMI ). Jak już pisałem obojętnie jaka by nie była konfiguracja zawsze obraz jest żyleta i max płynny.
     
  21. Barteek10

    Barteek10 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    No ja mam dokładnie tak samo jak gram w gears of war , obraz co jakiś czas tak jakby "przeskakuje" , jakby zacięło na 000.1 sekundy :(
    Gram na zwykłym tam jakimś tv 29 cali , jednak na Panasonicu 32 jest tak samo , dodam , że gra oryginalna , nie mam przerobionej konsoli , i zainstalowana na dysk :DD
    Może po prostu jestem zbyt szczegółowy , ale troche mnie to denerwuje , zastanawiam się czy nic się z konsolką złego nie dzieje ...
     
Wczytywanie...

Poleć forum