1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dziwna sprawa z nagrywaniem gier na LT 3.0

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Oskisko, Luty 14, 2013.

  1. Oskisko

    Oskisko Men of Mayhem Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    Wiec tak, wczoraj gosc przerobil nam slimke na LT 3.0, jak wrocilem do domu to podpialem pod LIVE (utworzylem konto, wszystko ok) a na kompie zaczalem sciagac gry (FIFA 13, dzis Forza Horizon). I wiadomo - jak do tej pory w Abgx360 mialem ustawienia pod LT 2.0 to teraz zmienilem pod LT 3.0, FIFE sciagnelo - usunalem .dvd ktory byl, przepuscilem przez abgx i utworzylo nowe .dvd i niby wszystko ok. No to nagrywam - dodam, ze mam iHas 124B - ustawienia w IMGBurn bez zmian tj bufer 512MB, speed 2.4, OPC, (Force Hyper Tuning, Online Hyper Tuning, OverSpeed - DISABLED)(SmartBurn ENABLED i do tego Clear OPC History) z tym, ze mam odznaczona opcje Verify jak zwykle z reszta.
    FIFE13 nagralo bez problemow, wlaczam gre - mecz towarzyski i w 40min meczu bum blad - Nie mozna odczytac plyty. Przeczysc szmatka.
    Zainstalowalem ja na dysk - zagralismy z 5 meczy towarzyskich i 0 bledow. Dodam, ze podpieci do LIVE ale nie online bo nie mamy online passa.
    Nastepnie dzis nagralem Forze Horizon - przedtem to samo, usunalem .dvd ktory byl, przepuscilem przez Abgx, utworzylo nowy i 0 problemow. Po czym wkladam plyte do napedu, startuje - wyskakuje info o aktualizacji gry bez ktorej nie da rady grac online, daje anuluj i wyskakuje "Nie mozna odczytac plyty. Przeczysc szmatka.". Na dysk zainstalowalo bez problemow... gralem chwile, bo 5min ale dziala...
    Nagrywam oczywiscie na Verbatimach MKM003.
    Ktos wie co moze byc nie tak, albo co ja zle robie? Moze cos z tymi ustawieniami specjalnie pod iHasa jest zle tj Force Hyper, Online Hyper itd.?
    Pozdr.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Wrzuć jeszcze raz FW, nie czyść OPC, nagrywaj x4 OPC on, online i force ht - on, smart burn to samo.
    Podczas nagrywania lepiej nie używaj kompa :p



    @down:
    Wiesz jak to jest, "obciążanie" ludzie mogą różnie pojmować ;]
     
  4. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    i jeszcze rozstaw świeczki i składaj pokłony.
    z tym nie używaniem to też bez przesady, nie obciążaj kompa podczas nagrywania ale z tym używaniem to mocno pojechane :D
     
  5. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Każdy z was drogie dzieci ma trochę racji, zaprawdę powiadam Wam....

    W zależności od tego co robimy na kompie może mieć to negatywny wpływ na wypalane ISO. Dla przykładu możecie spróbować zacząć rozpakowywać duży plik WinRarem podczas nagrywania gry i szybko zobaczyć że buffor w nagrywarce zacznie spadać. Niektóre programy takie jak jDownloader robią to bez naszej wiedzy w tle...

    Programów które konsumują pamięć i mają negatywny wpływ jest więcej np....wszystkie programy renderujące
    Internet można przeglądać spokojnie..
     
  6. mseredin

    mseredin XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2011
    Posty:
    63
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Mikołów, Śląskie
    Odp: Dziwna sprawa z nagrywaniem gier na LT 3.0

    Ja tam ogladam filmy w 1080p podczas nagrywania i jakos nigdy nie mialem problemow :)

    Wysyłane z mojego NexusHD2 za pomocą Tapatalk 2
     
  7. JaZz

    JaZz PlayStation 4 Ryżownik V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    1963
    Polubienia:
    359
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    ostatnio na TX czytałem ciekawą wypowiedź gdzie guściu pisze że każdy musi znaleźć odpowiednie ustawienia pod siebie tzn testować na jakich mu najlepiej wypala, hmm :confused:
    btw kosz ;)
     
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. matizc
    Odpowiedzi:
    1
    Wyświetleń:
    268
  2. tookiest
    Odpowiedzi:
    18
    Wyświetleń:
    1528
  3. manjak34
    Odpowiedzi:
    19
    Wyświetleń:
    2188
  4. kokos0
    Odpowiedzi:
    3
    Wyświetleń:
    590
  5. Szpula321
    Odpowiedzi:
    5
    Wyświetleń:
    497

Poleć forum