1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dziwne - iXtreme LT - nie działa AC II

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Agraeln, Marzec 15, 2010.

  1. Agraeln

    Agraeln Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Witam,
    dosyć niedawno spieprzyłem sobie coś w Xboxie gdy sam go przerabiałem. Ponieważ zerwałem plombę, nie mogłem oddać go do MS. Oddałem go do seriwsu na mieście. Po tygodniu odebrałem naprawioną konsolkę, wszystko śmiga, aż miło. Koleś powiedział, że wgrał Ixtreme LT.
    Wrzuciłem grę Assassin's Creed II i pojawiło się białe tło z logiem Xbox360 (i pasek jak podczas oglądania filmów z przewijanie etc..). U mojego kolegi, który na 100% ma 1.6 gra normalnie działa (odpalana przez activate.iso)

    Teraz moje pytanie:

    Czy gry na Ixtreme LT muszą być jakoś specjalnie patchowane?
    Może koleś wgrał Ixtreme 1.6 naprzykład bo coś pomylił, czy wkładając płytkę activate.iso dla Liteona (mój napęd) i próbując z niej odpalic mogę coś zepsuć gdyby to jednak był LT? (czytałem, że activate.iso tylko dla 1.6/1.61)

    Pozdrawiam :)

    Coś takiego znalazłem na ixtreme.net:
    Może zrobić z tej płyty obraz i przepuścić przez abgx?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    jak masz lt to powinna chodzic kazda gra, nawet patchowana. Wniosek prosty - nie masz LT.

    I mozesz sprawdzic w abgx juz nagrana plyte, nie musisz robic obrazu.
     
  4. Agraeln

    Agraeln Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    A jak z tym activate.iso?
    Moge bezpiecznie to nagrać i spróbować tym odpalić?
     
  5. BCG-pl

    BCG-pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    583
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poznań
    tak. sprawdz jeszcze inna gre ktora na 100% jest dobra i ma conajmniej wave 4. ja mialem zly obraz mw 2 i mi nie chodzil na 1,61, a z active.iso smigal normalnie, sciagnalem jeszcze raz inna wstawke i dziala.
     
  6. Agraeln

    Agraeln Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    A jakie gierki są na wave4, bo w sumie to się teraz nie orientuję.
    Mam Ojca Chrzestengo II z nowszych gierek : /. Bo od dawna w nic nie grałem
     
  7. Marf

    Marf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2010
    Posty:
    1024
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    tekken6,mw2,ac2,metro 2033,nfs shift (chyba) i jeszcze duzo giek ;]
     
  8. Agraeln

    Agraeln Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Ojciec chrzestny II jest na wave4? I Bakugan cośtam? Bo mój kumpel, mówi, że tak i one działaja ;)


    Kumpel powiedział, że ten AC II to jest jeszcze z przed amerykańskiej premiery, może jakiś lekko zwalony jest a jemu to activate.iso puszcza?
     
  9. kuszuu

    kuszuu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 14, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    sytuacja jest tak że koleś ma ixtreme 1.4 i gry(wszystkie na verbatimach +) na wave 2 i wszystkie mu działają, a ja mam ixtreme 1.7 i podobno wszystkie jego gry powinny mi działać. A w rzeczywistości to na 7 gier 2 mi działają z czego jedna jest świeżo nagrana i mu chula a mi nie ;/ wyskakuje mi komunikat o aktualizacji jak klikne "tak" to po chwili wgrywania wyskakuje mi informacja o tym że mam wyczyścić płyte i jest lipa ;/ Musze coś dogrywać do iso przed wypaleniem płytki?? czy są jakieś patche do LT?? Od czego to zależy że te akurat mi działają a drugie nie?? Lub co musi mieć w sobie iso gry żeby gra na 100% po wypaleniu działała?? Z góry dzięki ;]
     
Wczytywanie...

Poleć forum