1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dziwne problemy z xbox`em !

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez jaayy, Luty 5, 2010.

  1. jaayy

    jaayy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Mam xboxa który był kilka razy naprawiany miał błąd [RROD] . Niedawno go naprawiałem i zobaczyłem , że nowe gry mi nie chodzą bo mam stary soft czy coś . Włożyłem grę z wave4 np. tekkena 6 pytało czy zaktualizować itp . Wszedłem na forum i zrobiłem nowy Dashboard . Mam nowe menu itp nowe gry mi chodzą . Grałem na nowych jakieś 4 dni , dziś wkładam starszą gre była to gra : Crash Of The Titans . Zaczynam grę xbox się zawiesił . Zresetowałem A tu 3 czerwone diody 9wkurzyłem się , bo dopiero naprawiłem , słyszałem o metodzie z ręcznikami owinęłam konsole kocem na jakieś 3minuty odwinęłam a tu znowu działa ) Włożyłem do napędu grę Tekken 6 i grałem jakieś 15min bez żadnego zacięcia się konsoli . Pomyślałem , że może ten nowy soft ma jakieś problemy z starszymi grami . Włożyłem znowu grę Crash Of The Titans zaczynam grać iks się zaciął resetuje konsole a tu jedna czerwona dioda . Wyłączyłem przytrzymałem przycisk na konsoli biały włączam i wszystko działa . Czemu te starsze gry jakby zacinają xboxa co mam zrobić aby mi wszystkie gry działały . POMOCY !
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. jashimara

    jashimara Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2009
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    TM
    Może spróbuj ściągnąć softa z innego źródła.
     
  4. Ingvar

    Ingvar Banned

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Brodnica
    Ja raczej stawiam na to że konsola powoli umiera a Ty tym kocem ją dobiłeś. To tak jakbyś kopał leżącego. Pozostaje inwestycja w nowego x'a
     
  5. jaayy

    jaayy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  6. maspex

    maspex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sopot / Mazury
    obtawiam wymiane ixtreme na najnowszy 1.61 ns
     
  7. jaayy

    jaayy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Da ktoś instrukcje jak wymienić i skad sciągnać iX . Lub proszę kogoś o zalinkowanie starego dashborda jak sie da cofnac lub jakiegos najnowszego .
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    To nie wina dasha. poza tym nie da sie wgrac starszego ani nie nie ma obecnie nowszego. w dziale oprogramowanie masz wszystko czego trzeba.
     
  9. jaayy

    jaayy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chce jeszcze dodać , że na nowych grach nic sie nie dzieje . Włożyłem starszą grę na której grałem na starym sofcie bedzie dlugo . I na nowym pogralem minute zwiesiło się zresetowałem xboxa i teraz pady nie chcą się łączyć z xboxem . Co z nim sie dzieje ....
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    to awaria hardware - Twoj xbox jest w agonii. to ze pada na starszych grach to czysty przypadek. To ze sie pady nie synchronizuja to wina uszkodzonego modulu rf.
     
  11. elvisopl

    elvisopl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zrób test. Odpal nową gierkę i zostaw x'a na jakiś czas (powiedzmy 1h-2h). Jak się nie zwiesi, to wtedy dopiero próbuj działać z softem. Jak się zwiesi to to sprawa jasna. Ja osobiście uważam, że ktoś nie wykonał roboty jak potrzeba i RROD się będzie powtarzał, do momentu poprawy usługi a jak za długo będziesz zwlekał i go męczył, to może mu później już nic nie pomóc.
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1060
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Ta konsola to już wrak, bliżej śmietnika niż grania
     
Wczytywanie...

Poleć forum