1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dziwne "przeskakiwanie" obrazu.

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez mosakPL, Październik 22, 2010.

  1. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    Witam. Otóż w ostatnim czasie zaobserwowałem takie jakby przeskakiwanie obrazu w jasperze. Np. Gram w forza 2 i na 0.5 sec. przeskoczy obraz (tak jakbym podczas jazdy prawy analog wychylił np. w prawo i szybko puścił.)
    Dodam, że to występuje tylko w forzie 2, w gta IV tylko 1 raz coś takiego miało miejsce. Aż tak bardzo mnie to nie denerwuje bo podczas godzinnej gry to wystąpi około 3-4 razy.
    Czy wy też tak macie? Czy jakiś Rrod, czy inne dziadostwo się zbliża? Czy to wina TV? Dodam, że gram z dysku i TV to jakiś stary kineskop podłączony do xboxa kablem euro (microsoftu).
    Dam dziekuje.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Marf

    Marf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2010
    Posty:
    1024
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Jak dla mnie to wina TV ew. kabla.
    Kineskopowe tak niekiedy mialy,ze przeskakiwał obraz,najlepiej sprawdz na innym tv jak masz mozliwosc,albo na innym kablu lub ten docisnij i przy tv i przy xboxie.
     
  4. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    Dzięki. Kabel sprawdziłem, jest ok. Ale dziwne, że dzieje się tak tylko przy forzie 2 i gta IV (tylko 1 raz). przy assassinie i fable nie ma tego. Więc myślę, że to nie wina xbox'a, tylko, jak wspomniałeś - TV.
    A jak ktoś tak ma na kineskopie to może się wypowiedzieć.
    Pozdrawiam.
     
  5. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Telewizor. Będąc u dziadków podpiąłem Klocka pod ich stary telewizor, kineskopowy. Występowało to samo, przeskoki obrazów, z tym że częściej darowałem więc sobie dalszą grę.
    Co ciekawe grajac na PS2 nie miałem takiego czegoś. Widocznie next-geny są za bardzo "nowe" i staruszki sobie nie radzą.
     
  6. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    O, to już jestem pewny, że to TV. Dziękuję za odpowiedzi.
     
Wczytywanie...

Poleć forum