1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dziwne ustawienia kolorów na różnych rozdzielczościach

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez rzezol, Sierpień 30, 2012.

  1. rzezol

    rzezol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2010
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam
    Z ciekawości zajrzałem sobie dzisiaj do ustawień konsoli, konkretnie do ustawień wyświetlania. Domyślnie miałem wybraną opcję 720p, lecz oprócz jej było jeszcze kilka innych do wyboru. Przetestowałem sobie każdą z opcji i najkorzystniejsza względem telewizora wydaje się 1366x768 (taką ma telewizor, HD Ready), ponieważ obraz jest mniej obcięty po bokach niż na innych rozdzielczościach.
    Ale na tej rozdzielczości mam 1 problem - kolory są jakby wyprane, bardzo blade, kontrast bardzo niski. Próbowałem podbić kolory na TV ale to nie to samo co na 720p/1080p/i.
    Jest na to jakiś sposób? Konsola podłączona kablem HDMI.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Bzyk144

    Bzyk144 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2012
    Posty:
    58
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Masz w ustawieniach kolory.
     
  4. rzezol

    rzezol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2010
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zmiana tych parametrów kompletnie nic nie daje. Nie zauważam żadnej różnicy.
     
  5. Maxi178PL

    Maxi178PL Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2012
    Posty:
    220
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    OPOLE
    W kablu masz ustawione na hdtv?
     
  6. rzezol

    rzezol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2010
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    W jakim sensie? Nie rozumie pytania :D
    Przecież mam konsolę podłączoną przez HDMI, w ustawieniach pod "telewizorkiem" jest:
    -720p (oczywiście zależy co wybiorę)
    -Panoramiczny
    -HDMI

    I dodam jeszcze, że jak wybiorę opcję automatyczną optymalną to daje właśnie 1366x768.
     
  7. Maxi178PL

    Maxi178PL Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2012
    Posty:
    220
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    OPOLE
    A probowales na innych kablach? Tak samo, może sprobuj poustawiać w tv jasnosc, etc.
     
  8. rzezol

    rzezol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2010
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Kolory itp. próbowałem już zmieniać na TV, o czym pisałem w pierwszym poście - nie da się osiągnąć takiego samego nasycenia i jasności co przy 720/1080p/i, wygląda to kompletnie inaczej.
    Nie mam aktualnie dostępu do innego kabla, jedynie eurozłącze, ale co mi po nim, jak przez nie nie pójdzie sygnał HD.
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To ustaw 720p i na tv ustaw obraz zmniejsz do wymiarów ekranu

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  10. rzezol

    rzezol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2010
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    To by było dobre rozwiązanie, tylko niestety na żadnej z rozdzielczości nie działa u mnie ta opcja - po prostu jest "wyszarzona", mam dostęp tylko do przesuwania całego obrazu w osiach H i V :/
     
Wczytywanie...

Poleć forum