1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dziwne zachowanie się napędu po przeróbce LT 3.0

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez BBejd, Listopad 17, 2013.

  1. BBejd

    BBejd Banned

    Dołączył:
    Listopad 17, 2013
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam !
    Mam xboxa fat na płycie Falcon, wczoraj go przerobiłem na lt 3.0 oraz kupiłem GTA 5 i problem jest takiego typu że gra nie chciała działać , napęd jej nie czytał ale za którymś razem ją zczytał zainstalowałem grę i nawet trochę pograłem z 2 płyty. Mam również GTA 4 oryginalne które napęd czyta bez problemu, w przypadku GTA 5 które jest pod LT 3.0 ono jest czytane ale nie zawsze, czasami napęd się nie włącza (wnioskuję po tym że xbox kiedy gram i jest płyta w napędzie chodzi jak suszarka ) czasami po włożeniu płyty zaczyna ja czytać a potem przestaje, a czasami czyta ją od razu po zamknięciu napędu . Jest też taki problem że jak gram to płyta przestaje być czytana i np.: wczoraj grałem ok 5 godzin w GTA 5 i nic się nie działo , dzisiaj grałem ok 2 godziny i napęd co ok 15-20 min przestawał działać po czym zonwu czytał płytę i gra się uruchomiała na nowo . Więc czy to jest normalne przy przeróbce LT 3.0 czy coś jest z napędem lub laserem czy to po prostu błąd nagrania gry na płyty ?

    Wymoderowano Co to może być prosze o pomoc ! Pozdrawiam !
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Albo laser albo kiepska płyta
     
  4. jary84

    jary84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Andrychów
    Laser albo płyta! Miałem to samo z hitachi! Ew spróbuj zmienić ustawienia imgburna na takie jakie są w tutku dostępnym w necie że niby pod gta specjalnie czy pod xgd3 czy jakoś tak! Powodzenia
     
  5. BBejd

    BBejd Banned

    Dołączył:
    Listopad 17, 2013
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tylko że np mam oryginalne gta 4 i czyta je po prostu od strzała , a tylko z piątką są problemy . nie mogę sprwadzić jaka jest płyta bo jest ona oklejona tak jak oryginalnie ale kupiłem ją od gościa który ma w ciul tych piratów i ludzie brali jak ciepłe bułeczki , wiec z tąd moje wątpliwości co do lasera
     
  6. prourug

    prourug Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2009
    Posty:
    313
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kutno, Poland
    Sprawdź na innej nagranej kopii, 99% że to laser lub płyta.
     
  7. BBejd

    BBejd Banned

    Dołączył:
    Listopad 17, 2013
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ok dzięki spróbuje , gościu powiedział że nagrywa na płytach Platinium
     
  8. cichy341

    cichy341 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2013
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Dlatego nie ma jak RGH :)

    Wysłane z mojego LIVE za pomocą Tapatalk 2
     
  9. BBejd

    BBejd Banned

    Dołączył:
    Listopad 17, 2013
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0

    A jak mogę to inaczej sprawdzić ? Nie mam innej kopii , no ale Orginał czyta bez problemu a z piratem jest problem
     
  10. prourug

    prourug Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2009
    Posty:
    313
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kutno, Poland
    Ale tak właśnie objawia się zużycie lasera. Oryginał to tłoczona płyta, a kopia to nagranie które napęd zawsze ma gorzej odczytać.
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie używa się oklejonych płyt. Dlatego tez masz problem z odczytem w połączeniu ze słabej jakości nośnikiem
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie uzy
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie uzy
     
  14. prourug

    prourug Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2009
    Posty:
    313
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kutno, Poland
    Akir ma rację oklejane płyty mają inna wagę i napęd ma kłopot z ich rozkręcaniem.
     
  15. BBejd

    BBejd Banned

    Dołączył:
    Listopad 17, 2013
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Mogę to jakoś zerwać ?
     
  16. prourug

    prourug Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2009
    Posty:
    313
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kutno, Poland
    Spróbuj ale pewnie uszkodzisz płyty od strony wierzchniej. Zrób jakieś foto i będzie wiadomo jak to jest naklejone.
     
Wczytywanie...

Poleć forum