1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

dziwne ''zamulanie" obrazu w grach

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Mnih, Sierpień 27, 2009.

  1. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    witam, mam coś takiego, że jak gram np a Assasin's Creeda i gdy szybko obrucę kamerką, to strasznie smuży i co gorsza jak jakis budynek ma hmm jakies freski czy inne ozdoby to przy szybkim poruszeniu kamerką zostają w miejscu i przenoszą się dopiero jak obraz się ustatkuje. są w miastach takie punkty, gdzie trzeba się wdrapać i bohater rozgląda się po całym mieście, i wtedy jest taki widok z kamerki, i właśnie wtedy widać, że jedne budynki tak dziwnie "skaczą", jakby xbox nie wyrabiał z wysyłaniem obrazu. ale to nie tylko z budynkami tak mam, po prostu częśc obrazu zostaje w miejscu przy poruszaniu kamerką i przenosi się dopiero wtedy, gdy obraz zwolni lub się ustatkuje. mam plazme 42' piooonera, kabel hdmi za 120 zł więc nie mam pojęcia, czemu tak się dzieje, może ktoś mi doradzić?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KrzQ

    KrzQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    494
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin,Doncaster
    kolejny agent co mysli ze kabel hdmi za 120zl jest najlepszy:D
    jak masz dysk twardy to zrzuc gre na dysk
    niektore gry tak maja ze sie mula no ale to niestety jest nie uleczalne;)
     
  4. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
  5. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    raczej tak:D spróbuj nagrać grę na dysk.
     
  6. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Nie mam dysku... Gra jest oryginalna więc nie wiem czemu tak się dzieje :(
     
  7. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Co z tego ze jest oryginalna? Nagrywanie na dysk pomaga nie tylko w przypadku kopii zapasowych.
     
  8. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    no ale gdyby to była kopia, to by mogła to byc wina źle wypalonej płyty, a tak to nie mam pojęcia co jest nie tak
     
  9. KrzQ

    KrzQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    494
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin,Doncaster
    ta wez sobie oryginalne gta 4, tez doczytuje tekstury ale ta gra jest bardziej wymagajaca bo nawet na dysku jak jest to tez sa problemy;) ale przewaznie zrzucenie gry na dysk pomaga i to bardzo
     
  10. MixMachine

    MixMachine Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2009
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    KnO
    napęd pada, płyta porysowana etc.
     
  11. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
  12. glodos

    glodos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2008
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jak dla mnie to problem leży tu po stronie telewizora, spróbuj podłączyć zwykły kabel AV albo inny odbiornik. Trudno wywynioskować co się dzieje z tego co piszesz no ale przecież w Assassin's Creed nie występuje problem doczytywania tekstur
     
Wczytywanie...

Poleć forum