1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dziwny kod błedu !

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez zeber007, Marzec 26, 2011.

  1. zeber007

    zeber007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ostrołęka
    Witam. Otrzymałem od znajomego konsolę xbox 360 z rrodem. Pomyślałem, że sprawdzę jaki posiada kod błędu.
    Okazało się, że jest on dość niespotykany bo jest to 0130. (Lampka pali się 4 1 3 4). Nie mam pojęcia co to jest. Spotkał się już ktoś z tym kiedyś ? Dodam, że radiatory się nie podgrzewają, nie ruszają się wiatraki ani ni startuje napęd.

    Proszę o poważne odpowiedzi osób który się z tym zetknęły lub domyślają się co to może być. Jeżeli okaże się, że ktoś mi pomoże to sowicie wynagrodze ! ;) ( zdrapka do xbox live )
    ew. mój numer gg to 1124987
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  4. zeber007

    zeber007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ostrołęka
    Witam. Patrzę, że odpowiedzi nie przybywa. Dodam kilka szczegółów. Otóż po rozebraniu konsoli i włączeniu jej do prądu zobaczyłem, że nie startują wiatraki. Jak się okazało poprzedni właściciel wymienił Xclampy i założył miedziane podkładki które stykają się ze ścieżkami na płycie ! Może to mogło być przyczyną zepsucia się konsoli ? Ponadto chyba napięcie nie dociera do procesora, gdyż procesory się nie nagrzewają ! SĄ KOMPLETNIE ZIMNE mimo, że zdjąłem radiatory i włączyłem konsolę bez nich... Gdy podłączyłem konsole do innego zasilacza ( myślałem, że to on mógł być przyczyną ) okazało się, że w ogóle nie chce startować ! Na zasilaczu wówczas zapala się czerwona lampka.

    Mam nadzieję, że chociaż trochę wyjaśniłem sprawę. Proszę o natychmiastowe odpowiedzi ! Zdrapka do live czeka !
     
  5. maciongix

    maciongix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    From Szczecin
    He he zdrapki do live to ja nie potrzebuje...
    Ten drugi zasilacz to jaki podłączyłeś, o jakiej mocy?
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jakby był mniejszej niż jego mobo to by go nie podłączył ;). X-clampy były robione łatwo powiedzieć wywal to do śmieci, lecz taka prawda co tu się bawić wrakiem.

    Ps to co mówisz mogło być powodem zwarcia lecz tylko jedynie jak została zdarta powłoka ochraniająca płytę główną
     
  7. zeber007

    zeber007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ostrołęka
    Postanowiłem, że oddam go do znajomego elektronika. Niech sprawdzi gdzie dochodzi napięcie. Być może uda mu się jeszcze coś z tym zdziałać. :)

    Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły to pisać !
     
  8. mitek96

    mitek96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 13, 2009
    Posty:
    312
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tarnów
    Zobacz czy wszystkie mosfety są całe i dokładnie obejrzyj główną linie zasilającą.
     
  9. zeber007

    zeber007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ostrołęka
    Dzięki mitek jutro postaram się to ogarnąć. Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły to PISAĆ ! Jeżeli mitek twój pomysł okaże się trafny to zdrapka 4U :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum