1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dziwny obraz, czy taki ma być ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Prymus, Marzec 29, 2010.

  1. Prymus

    Prymus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć, ostatnio kupiłem sobie Xbox 360 Elite z grami Halo 3, FIFA 10 oraz Forza 3. Pierwsze co zrobiłem to odpaliłem FIFE. Wszystko ładnie się włączyło i tutaj napotkał mnie mały zonk, a mianowicie jakieś dziwnie rozmazane literki itp. Podczas meczu grafika wydawać się mogła, że jest słaba, nie mogłem rozróżnić piłkarzy, nic nie widać na radarze oraz na tablicy z wynikami. Wszystko jakieś było takie blade. Na drugi dzień przestawiłem na 50 Pal i już jest trochę lepiej lecz to nie jest to samo co widziałem na filmikach na Youtube. Na rzeczach elektronicznych się nie znam lecz na telewizorze wyczytałem że posiada : HD, 2x HDMI, 1080 Pi. Doradźcie mi co mam zrobić bo ja jestem nowicjuszem w tych sprawach. Istnieje takie podobieństwo, że może jakoś źle kable podłączyłem. Podłączyłem je do AV 3 tam z boku TV. Pozdrawiam i proszę o jaką kolwiek pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. zonk31

    zonk31 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    433
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    No to sie spotkalismy, choc wbrew pierwszemu wrazeniu wcale nie jestem taki maly :D

    a tak serio to sprawdz kabel ktory laczy tv i konsole. jest tam taki suwak, przestaw go i zobacz czy to pomoze
     
  4. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Podłączyłeś do av otrzymałeś jakość SD. Podłącz konsole kablem hdmi wtedy zobaczysz jakość HD. Jeśli masz telewizor full HD czyli 1080P ustaw 1080P(nie myl z 1080i), jeśli HD ready 720P. Opcje znajdziesz we właściwościach
     
  5. linonr1

    linonr1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    100 % wina kabla laczacego konsole z tv. albo slabej jakosci albo przelacz na hd.
     
  6. atmpitbull

    atmpitbull Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    143
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ja mam TV 32 calaki LG HD Ready i Elitka podłączona przez HDMI jak ustawie 720p to obraz jest średni jak ustawię rozdzielczość optymalna ustawia 1360x768 i wtedy obraz mam żyleta. U Ciebie pewnie wina kabla kup HDMI ja mam taki za 10zł i oryginalny Sony za 80zł i różnicy nie widzę między tymi kablami HDMI.
     
  7. bodziek93

    bodziek93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Kabla nie masz zepsutego ja mialem to samo tylko w nfsie shiefcie, Nie szlo odruznic samochodow przedemna, mam telewizor full hd i strasznie sie zdziwilem, grafa miala byc lepsza jak na kompie. Podlaczylem kabel HD i tak jak by mnie odwalilo z wrazenia :D Tym kablem podstawowym to moze tak jest na telewizorach hd bo nie wiem jak an zwyklych. Moze tak ma byc wlasnie na tv full hd, moze to ma byc zacheta na kupno kabla hdmi Pozdro
     
  8. kwas

    kwas Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    Proste.
    Wystarczy przesunąć przełącznik na kablu i w ustawieniach konsoli zmienić rozdzielczość.
     
  9. bonzo

    bonzo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    legnica
    jak to nie suwak to sproboj przy podlaczonej konsoli do tv i wlaczonej plazmie wylaczyc na chwile konsole i wlaczyc ja ponownie, obraz powinien sie automatycznie zformatowac, przynajmniej tak jest u mnie
     
  10. lukeskajloker

    lukeskajloker Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Podłaczyłeś 3RCA pewnie podłącz Tak Czerwony Zielony i Niebieski a potem czały Czerwony i czały biały i wtedy HD ale pszesun suwak w kablu na hdtv lub via hdmi podłacz
     
  11. 360

    360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    ŁÓDZ
    zgadzam sie calkowicie z przedmowca to jest przyczyna ,podlacz do wejscia componnent i przesun suwak
     
  12. Prymus

    Prymus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za odpowiedź tylko ja mam kabel który ma końcówki czerwoną, żółtą i białą. Ustawiłem obraz w konsoli na panoramiczny, lecz z tego co tu widzę to musze dokupić kabel hdmi tak ? I takie małe pytanko jak zmienić żeby TV odbierał na 1080 P bo szukałem tego w menu TV i nic nie wyczaiłem.

    P.S.
    Jestem Wam wdzięczny za wszystkie odpowiedzi.
     
  13. bodziek93

    bodziek93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jak masz full HD to 1080, jak podlaczysz kabel HDMI i resetniesz konsole to w ustawieniach zamiasdt tego PAL- 50 i to drugie pojawi ci si 1080 itp. A jak masz HD ready to cyba 720 albo zeby samo ustawilo jak ci lepiej ustawi. Pzdr
     
  14. lukeskajloker

    lukeskajloker Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    A masz HDMI?
     
Wczytywanie...

Poleć forum