1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dziwny problem - czarny ekran.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Lethos, Czerwiec 5, 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Lethos

    Lethos Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 8, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Słupsk
    Witam,
    posiadam dziwny problem. Mój Xbox stał w drugim pokoju, podpięty do drugiego telewizora (HDMI) dość długi czas i działa normalnie, jednakże gdy próbuję podpiąć go pod telewizor(także HDMI) w moim pokoju wyświetlany jest czarny ekran z napisem brak sygnału. Ustawienia zmieniałem w konsoli na poszczególne rozdzielczości, potem przywróciłem fabryczne, w telewizorze tak samo, bez skutku. Sprawdziłem każdy port HDMI w telewizorze, oraz sprawdziłem na nim inne urządzenia, które działały normalnie. Poprzednio działał na obydwu telewizorach i nie było problemu. Prosiłbym o pomoc.
    Na tym działa normalnie: LG 32LD450
    Na tym niestety nie: LG 32LG3000
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Spróbuj zresetować ustawienia wyświetlania w konsoli:
    Gdy konsola się włącza przytrzymaj Y+RT (prawy spust)

    btw. Jeśli masz pada bezprzewodowego, włącz konsole z pada
     
  4. Lethos

    Lethos Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 8, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Słupsk
    Jak już pisałem, próbowałem tego także, bez skutku.
     
  5. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1105
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Źródła w TV zmieniałeś ??
     
  6. Lethos

    Lethos Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 8, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Słupsk
    Co masz na myśli mówiąc źródła? Czy wybrałem HDMI 1, 2 czy 3 itp ? To tak.
     
  7. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1105
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dokładnie, w opcjach TV, na żadnym nic nie ma ??
    Może spróbuj na zwykłym kablu podłączyć, tym co dają z konsolą.
    Dziwny przypadek...
     
  8. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Moze na innym kablu sproboj na tym tv co nie dziala. Obraz musi byc na ktorys gniezdzie hdmi jak dzial.
     
  9. Lethos

    Lethos Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 8, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Słupsk
    Sprawdzałem na dwóch kablach. Problem jest o tyle dziwny, że działa mi wszystko: dekoder, laptop, DVD, a Xbox nie :(.

    Ps. Nowy objaw. W momencie gdy ustawiłem rozdzielczość 1024x768 oraz wyłączyłem opcje "Wyświetl wykryte ustawienia" telewizor wyświetla czarny ekran, jednak on tak jakby migocze oraz w między czasie na ułamek sekundy wyświetla się co jakiś czas "Brak sygnału".
    Po zmianie formatu ekranu na "Normalny" telewizor wyświetlał "Nieprawidłowy format", więc tak jakby dobrze.
     
  10. PeCetoLog

    PeCetoLog Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    327
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jeśli inne urządzenia działają normalnie to ustawienia Xboxa sa źle ustawione, wejdź w MetroDash i wywal rozpoznawanie TV i inne bajery

    Ustawienia konsoli:
    opcja Wyświetl wykryte ustawienia - wyłącz, może nie rozpoznawać tv
    opcja ustawienia HDTV - ustawienie FullHD dla tv HDready - może być brak obrazu
    Dopiero wtedy podłącz do konsoli tv który stwarza problemy
    Użyj kabla Component/composite - bo nie używają rozdziałki FullHD, jak będzie obraz to wyłącz FullHD dla 2giego tv
    PS. Sprawdziłem przed chwilą LG 32LD450 - fullHD, LG 32LG3000 - HDready
     
  11. Lethos

    Lethos Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 8, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Słupsk
    Tak, wiem, że jeden to Full, a drugi HDready. Na Component/composite działa. Jednakże wcześniej działał normalnie na HDMI, a strata na obrazie jest wielka. Chodzi mi o to, by Xbox działał na HDMI jak wcześniej.
     
  12. bialywbc

    bialywbc Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 22, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    styki w kablach moga byc pochrzanione
     
  13. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1105
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Skoro na jednym TV na danym kablu działa a na drugim nie, to raczej nie styki ....
    Próbowałeś rady Pecetolog'a ??
    Zmiana rozdziałki na mniejszą na działającym TV i wtedy próba na tym drugim ??
     
  14. xbox24.pl

    xbox24.pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 7, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    W sumie wszystkie elementy, które mogą odpowiadać za niewłaściwe działanie zostały już przez Ciebie sprawdzone. Jedynie zostaje Ci sprawdzić rozdzielczości (tak jak sugerują poprzednicy). A nie zauważyłeś dziwnego zachowania konsoli podczas gry?? Ja swojego czasu na swojej poprzedniej konsoli miałem sytuację, że potrafiła się sama wyłączyć, rozmazać ekran, zawiesić się a potem wcale się nie uruchomiała (dopiero po jakimś czasie pojawił mi się błąd RROD) - a z tego co widzę w informacji profilowej to posiadasz starszą wersję konsoli, w której de facto był z tym problem
     
  15. Lethos

    Lethos Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 8, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Słupsk
    Sprawdzałem każdą możliwą rozdzielczość jak pisałem na samym początku ;). Co do dziwnego zachowania konsoli, nic takiego nie wystąpiło. A więc niestety pewnie to wina Xboxa... Temat można zamknąć ;)
     
  16. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Zamykam
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum