1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dziwny problem po przerobce konsoli ?!?!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez piskorski007, Wrzesień 7, 2012.

  1. piskorski007

    piskorski007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    stwierdzilem ze napisze bo juz nie ogarniam tego co sie dzieje z moim xb.
    Mianowicie,
    dwa dni temu przerobilem konsole z LT 1.1 (z tego co pamietam) na nowego LT 2.0. Wszystko udalo sie jak trzeba, co prawda po drugim flashowaniu napedu. Jak kazdy kto sie w to bawil pobralem najnowszego dasha ze stony xboxa, wrzucilem go na pena i zainstalowal sie ladnie na kacie pamieci. Niestety tylko 256 mb ale jakos to tam upchnalem. Dash za jednym razem blednie sie zainstalowal co spowodowalo blad e71 ale juz z tym sobie poradzilem.
    I o co chodzi,
    Xbox dziala jak trzeba, bez zawiech, bez ciecia ale nie odtwarza wszystkich gier. Te ktore mnialem na xgd2 dzialaja wszystkie, ale te ktore maja xgd3 niestety nie wszystkie (dziala Prototype 2 ale nie dziala BF3, dziala cos tam z tych nowszych ale nie dziala Assasin 3 Revelation albo Modern War).

    Czy moze ktos z was spotkal sie z czym stakim i pomoze jak sie za to zabrac?

    Chcialem zrobic jeszcze jednego flasha od poczatku ale niestety nie znajduje mi napedu w jf i mam problem :/ ale to moze moj komp jest trefny :] bo poprzedniego flasha robilem u kumpla.

    Z gory dzieki za jakakies podpowiedzi

    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. BlackHost

    BlackHost Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2012
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  4. piskorski007

    piskorski007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wlaśnie gry nagrywane pod starego LT dzialaja a reszta, ktore juz byly nagrywane pod LT 2.0 (ktore dzialaja na innym przerobionym boxie) na moim nie ida :/ ciagle komunikat "nieobslugiwany format plyty"
     
  5. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie mozliwe ze gry z 1.1 działają na lt 2.0...(mowa o ap25) i po co wgrywales 2.0? Przecież najnowszy jest 3.0

    Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
     
  6. BlackHost

    BlackHost Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2012
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A te gry nie były przypadkiem przegrywane z płyty na płytę ?
    Na jakich płytach są nagrane ? (Najlepiej nagrywać na verbatimach albo innych markowych płytach)
    A miałeś jakieś błędy podczas nagrywania ?
    Spróbuj nagrać grę za pomocą IMGBurn i CloneCD i zobacz która działa.

    P.S Na pewno dobrze sflashowałeś ten napęd ? Bo mi to wygląda na to jakbyś miał nadal LT 1.1 bo gry poprzednie działają a nowe pod LT 2.0 już nie i już ostatnie pytanie czy do spoofowania LT 2.0 używałeś oryginalnego klucza DVD ?
     
  7. piskorski007

    piskorski007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wiem, ze nowszy jest LT 3.0 ale narazie nie chcialem bawic sie w ihasa (bo z tego co wiem tylko tak sie wypala gry pod LT 3.0)

    Czy dobrze go sfleszowalem? Zmienil sie calkowicie interface, w info o systemie w boxie jest napisane ze ma 2.0. no i numer dasha.
    Flashowany byl 2 razy, za pierwszym pokazal sie blad e jakis, zwiazany z nienagranym flashem na naped, za drugim poszedl juz bez problemu.

    Zamierzalem juz nagrac na niego LT 2.0 drugi raz albo i nawet LT 3.0 ale jf nie widzi mi niestety napedu xboxa i nie mam przez to mozliwosci flasha (czy moglo to byc spowodowane pierwszym bledem?)
     
  8. BlackHost

    BlackHost Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2012
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odpowiedz tylko mi na ostatnie pytanie czy użyłeś oryginalnego swojego klucza DVD z napędu do przeróbki LT 2.0 ?Pytam ponieważ jest on niezbędny do tego i bez niego nie da się przerobić konsoli.
     
  9. piskorski007

    piskorski007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    powiem tak.. robiac wszystko z poradnikiem podczas flasha powinno wybrac sie plik dummy.bin, ze wzgledu ze konsola pierwszy raz przerabiana byla okolo 6 lat temu, pliku takiego nie mialem ale po doglebnym zapoznaniu wybralem plik ktory nazywal sie LT-CFW.bin. To byj jedyny plik ktory zostal zaalceptowany przez jf. Dodatkowo kiedy probowalem zrobiz z niego dummy dostawalem info ze nie da sie zrobic pliku dummy z pliku dummy.
     
  10. BlackHost

    BlackHost Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2012
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ty przerabiałeś konsolę czy ktoś inny np serwis itp ? i czy po przeróbce dali ci jakieś pliki czy nic nie dostałeś od nich ?
     
  11. piskorski007

    piskorski007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja sam ale nie pierwszy raz.
    A taki problem mam pierwszy raz.
     
  12. BlackHost

    BlackHost Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2012
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A masz może jakieś screeny z błędami itp ?
     
  13. piskorski007

    piskorski007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ale teraz jak dziala to nie ma ani jednego bledu. Smiga az milo, problemem jest to ze na LT 2.0 pewne gry odtwarza a pewnych nie (a wszystkie sa pod xgd3)
     
  14. BlackHost

    BlackHost Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2012
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    hmm myślę że masz coś z laserem
     
  15. madluxx

    madluxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 1, 2009
    Posty:
    169
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KATO
    Nie mąć w głowie chłopakowi, przecież pisze ze pod 1.1 działają gry, wiec DVD KEY zostawiamy w spokoju.
    Na moje oko to wygląda tak że niektóre gry XGD3 mają topologie dla LT3 ,a nie które tak jak powinno być pod LT2
    Przeskanuj obrazy tych gier przez ABGX 1.0.5 (koniecznie versja z 5 tką ) on sam dorzuca topologie właśnie pod LT 2 a wtedy musi działąć
     
  16. viktor

    viktor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2012
    Posty:
    77
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Ruda Śląska
    a mi się wydaję ze zrobiła mu się cicha aktualizacja. i Musi do gier xgd3 dogrywac TU.
     
  17. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    po drugie zacznijmy od tego czemu nie wgrales odrazu lt 3.0 tylko bawisz sie w starocie?
     
Wczytywanie...

Poleć forum