1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dziwny Problem ROD !!

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez damiano193, Listopad 26, 2009.

  1. damiano193

    damiano193 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Siema,odpalilem dzis L4D2,
    gram sobie i nagle czarny ekran(zwiecha)
    dałem reset po czym wywaliło mi E71 mowie koniec :((
    Dałem kolejny reset tym razem czarny ekran na TV i 3 Czerwone diody i po odczytaniu wyszo 0102.
    Wziałem trząchnąłem konsola i dałem reset i działa.
    Powie mi ktoś co jest grane ??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Konsola nie wiedziala co sie dzieje, schiz taki...podaj jaki masz model/date produkcji.
     
  4. damiano193

    damiano193 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    czerwiec 2006
    uruchomilem ja znowu i znowu ROD
    po kolejnych uruchomieniach działała i znowu po resecie rod
    działa a po ponownym uruchomieniu ROD albo zatrzymuje sie na logo xbox

    Chwile odczekam 15 minut ,i sie wlacza lecz po ponownym uruchomieniu ROD
    i tak wkółko
     
  5. Kamils

    Kamils Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    sprawdz czy sa wszystkie kable powtykane do konca - do gniazdka

    Mi raz rod wyskoczyl jak wlasnie byl kabel do polowy wlozony :p
     
  6. damiano193

    damiano193 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    wszystko podłączone sprawdzalem kod bledu 0102
    i mam pytanie jezeli kupie nowa ,a mam z tej gry pod 1.4 to moge wymienic napedy ze starej do nowej ?
    czy jest jakas przerobka ktora czyta gry z 3rd wave patchem oprocz 1.4 i 1.5 ?
    czy jest taka co czyta wszystko..moze tak ?
     
  7. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    0102 - Zimne luty pod GPU czyli klasyczny ROD
    może jak trząchnąłeś to się radiatory poluzowały czy cuś
    spróbuj wymienić pastę na GPU - ale jak nie czujesz blusa
    to oddaj do serwisu
    napęd możesz przełożyć ze starej do nowej ale musisz zmienić klucz napędu !
    inaczej gry nie beda działały - jak to zrobić szukaj w poradnikach
     
  8. damiano193

    damiano193 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    [​IMG]

    w pierwszej kolejności,oddam do serwisu.
    Potem kupię nową konsole ,zawioze do chłopaka co mi przerabiał i powiem aby wymienił mi ten klucz bo się totalnie nie znam.Powinien wiedzieć chyba o co Chodzi.
    Bo w starym Samsungu mam ix 1.4 i chcę mieć go dalej,więc napęd musi zostać,ale dlaczego trzeba ten klucz zamieniac? przeciez on juz jest w napędzie,czy konsola jest jakoś powiązana z tym kluczem?
     
  9. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Po co?
    Jak bedziesz mial iX 1.6 to dzieki plytce Activate.iso odpalisz wszystkie przerobione gry, no i Liteon w nowej konsoli bedzie o wiele lepiej i ciszej czytal plyty.

    Klucz musi sie zgadzac z kluczem w konsoli.
     
  10. damiano193

    damiano193 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    no to okej juz wiem.
    najpierw oddac do serwisu? jak sadzicie czy to pomoze ,wymiany pasty itd ?
    czy to powinno dalej działać czy bedzie się psuc nadal co chwile
     
  11. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Oddaj na Reballing (150-250pln) (wymiana kulek pod GPU - polaczen miedzy GPU a plyta glowna) i bledu juz nie powinno byc nigdy ;).
     
  12. damiano193

    damiano193 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  13. ms_crew

    ms_crew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Aukcja wyglada profesionalnie a i panowie nie maja ani jednego negatywa wiec mysle ze sa wiarygodni.
     
  14. kubala31

    kubala31 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cóż, miałem dokładnie to samo, oddałem do serwisu na wymianę kulek, kosztowało mnie to 230 zł z wysyłką. Konsola wróciła do mnie niecałe 3 tygodnie temu. Wczoraj padła znowu :( Kropka w kropkę to samo, 3 rrod, kod 0102, czarny ekran, brak jakiegokolwiek obrazu. Jak sądzicie? Mogę winić serwis czy moja konsola jest już po prostu tak styrana że nic już nie pomoże? Rocznik produkcji 2007, przerobiona, dysk 20GB.
     
  15. Fakers

    Fakers Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    A kto Ci to robił ???Korzystałeś może z linku z Allegro powyżej????
    Pozdrawiam
     
  16. NaPeK

    NaPeK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    341
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    bo ci kulek nie wymienili tylko wygrzali jak wiekszosc pro serwisow :D pewnie nawet nie usuneli oryginalnej pasty a o flux'ie nie slyszeli :D W razie co polecam sie 100 zł i bez lipy PM
     
  17. residentosevilos

    residentosevilos Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2009
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    niechce robic nowy temat wiec zapytam tutaj chodzi o to ze przenosilech xboxa w inne miejsce no i gdy podlaczylem wszystko xbox nie chcial wogole dzialac,potem gdy troche docisnalem i wlaczylem xa pojawili sie 3 migajace diody(rrod) wiec docisnalem wszystkie kable z calej sily i jak narazie dziala wszystko a gralem juz 3 godz.wiec tu pytanie czy rrod byl spowodowany przez to ze kabel sie poluzowal czy xbox mi sie psuje?:| xboxa dopiero mam 2 miesiace...
     
  18. NaPeK

    NaPeK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    341
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
  19. residentosevilos

    residentosevilos Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2009
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    ok thx ;d tez tak myslalem bo nie wierze zeby tak szybko xbox padnal
     
  20. J@siek

    J@siek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2009
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Żadna wymiana kulek. Połaczenia zostaly tylko poprawione, prawdziwy Reballing to cena rzędu 400-450 zł i dlatego też nie jest ona zabiegiem zbytnio opłacalnym na tak tanie konsole. Poza tym nawet ona daje tylko 90 % pewnosci ze sie nie pojawi blad ponownie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum