1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dziwny problem z czytaniem płyt

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez CanisRufus, Sierpień 28, 2015.

  1. CanisRufus

    CanisRufus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam mam problem z swoim x'klockiem, mianowicie chodzi o te że niektóre płyty czyta mi normalnie(można grać, instalować) a niektóre można tylko zainstalować ale i tak nie można ich odpalić, podczas uruchamiania wyskakuje komunikat "nierozpoznawalny dysk". Normalnie odpala takie gry jak GTAIV, Fallout 3, Forza 3, natomiast nie mogę uruchomić: Call of Duty: Black Ops, GTA V.

    PS.
    Xbox nie był przerabiany.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Rob1N_PL

    Rob1N_PL Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    1854
    Polubienia:
    224
    Punkty za osiągnięcia:
    63
  4. CanisRufus

    CanisRufus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Xbox fat, dysk 60 gb. Próbowałem juz odłączać dysk, czyścić cache.
     
  5. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3460
    Polubienia:
    1231
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nie jestem pewny ale podpinałeś konsole do internetu ? Może masz za stary dash bo gry które ci działają to stare tytuły a te które nie odpalają są nowsze.
     
  6. trebol91

    trebol91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2011
    Posty:
    451
    Polubienia:
    74
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    A gry w ogóle oryginalne?

    Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
     
  7. CanisRufus

    CanisRufus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Tak pobierałem najnowszego dasha dalej nie działa :/

    Trebol91 przeczytaj post jeszcze raz...
     
  8. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3460
    Polubienia:
    1231
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  9. CanisRufus

    CanisRufus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Gry nie są porysowane. Czyściłem i kalibrowałem laser tez nic nie pomogło. Próbowałem nawet tych rożnych sztuczek z youtuba i tez lipa.
     
  10. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3460
    Polubienia:
    1231
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Inaczej, przestały działać tak po prostu czy je kupiłeś i nie działają ? Ze zdjęciem chodzi o to czy to są oryginały bo ostatnio na forum tez był temat i ktoś dał zdjęcia bardzo dobrych podróbek.
     
  11. CanisRufus

    CanisRufus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Gry odrazu nie działały, są oryginalne bo się instalują bez problemu, tylko jak się odpala to wyskakuje błąd. Sprawdzałem u znajomego gry działają
     
  12. Rob1N_PL

    Rob1N_PL Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    1854
    Polubienia:
    224
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Stawiam na laser. W facie te lasery szybko się brudzą dlatego pytałem jaka konsola. Ja muszę czyścić napęd co 2 miesiące aby gry działały.
     
  13. dawid07051994

    dawid07051994 Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2015
    Posty:
    259
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Częstochowa
    Ewentualnie może ci siada laser
     
  14. CanisRufus

    CanisRufus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Tylko dziwne jest to ze instalują sie bez problemu. Może to cos z konsola ? Tylko co?.

    Tak wgl to napędy w konsolach są zamienne ?. Chodzi o to czy jak ma hitachi mogę wsadzić Samsunga .
     
  15. dawid07051994

    dawid07051994 Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2015
    Posty:
    259
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Częstochowa
    Może też być inna przyczyna niż laser wszystko możliwe w każdym razie gdyby była uszkodzona konsola nie ma sensu jej naprawiać dzisiaj samego dobrego fata kupisz za 200zł czasem mniej.

    Jeśli chodzi o markę napędu to konsola obsłuży każdy oczywiście przeznaczony do wersji fat :)
     
  16. CanisRufus

    CanisRufus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    No dobra ale jak w konsoli mam napęd Hitachi-LG to czy bez problemu będzie śmigać np: Samsung. czy trzeba robić jakieś magiczne sztuczki.
     
  17. dawid07051994

    dawid07051994 Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2015
    Posty:
    259
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Częstochowa
  18. CanisRufus

    CanisRufus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    No coś nie bardzo wsadziłem Lite-on i nie śmiga. Nie trzeba robić coś z tymi kluczami DVD ?
     
  19. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3460
    Polubienia:
    1231
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    A to przypadkiem nie jest tak że można jedynie wsadzić identyczny napęd + przyklepanie klucza ? Coś mi się obiło o uszy że wsadzenie napędu z innej konsoli sprawi że nawet nie zaktualizujemy dasha by wywali błąd ale czy to prawda ?
     
    CanisRufus lubi to.
  20. dawid07051994

    dawid07051994 Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2015
    Posty:
    259
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Częstochowa
  21. dawid07051994

    dawid07051994 Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2015
    Posty:
    259
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Częstochowa
    Napęd będzie pasował innej marki w mojej konsoli po przeróbce na lt został zmieniony na innej marki i wszystko elegancko śmigało
     
    CanisRufus lubi to.
Wczytywanie...

Poleć forum