1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

dziwny problem z diodami:)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez pal93, Październik 31, 2011.

  1. pal93

    pal93 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    WItam.
    Mam ze dwa pytanka, byłbym wdzięczny za udzielenie odpowiedzi.
    1. Otóż zawsze jak odpalałem konsole (jest ustawiona pionowo) i gdy włączałem pada to świeciła się dioda po lewej stronie ta górna na konsoli a dziś patrzę a świeci się po prawej tam gdzie zwykle jest drugi pad umiejscowiony (dodam że na padzie świeci się że jest pierwszym padem).
    Czy coś się dzieje złego z moją konsolą? czy może to normalne???

    2.Jak wiadomo teraz są zimne noce u mnie w domu nie zawsze jest ogrzewanie więc jest chłodnawo w nocy:D i mam pytanie czy to nie ma ujemnego wpływu na konsole? czy może nawet lepiej jak jest tak bo nie jest w tedy nagrzana?

    sorry za takie pytania ale nie znamna nie odpowiedzi i byłbym wdzięczny za pomoc:)


    pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. piko37

    piko37 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    166
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zgorzelec
    Konsola ma w sobie wbudowany czujnik położenia i wyświetla zawsze lewą górna diodę. Dlatego po zmianie położenia zmienia się dioda.
    Jeśli w pokoju nie masz temperatury - to nic konsoli nie zaszkodzi :)
     
  4. pal93

    pal93 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    o dzięki za pomoc:) tyle że no zmieniałem położenie konsoli ale nie włączałem wczoraj świeciło normalnie a dziś właśnie świeciła się inna dioda ale już wszystko ok po którymś razie dioda świeci się tam gdzie powinna stojąc pionowo:)

    hmm a skoro nie zmieniałem dziś położenia konsoli i się to zmieniło to coś z tym czujnikiem jest nie tak??:)
     
  5. Dante41k

    Dante41k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2011
    Posty:
    304
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    Może konsola ma swoje fochy, zdarza się, że sprzęt odmawia nam posłuszeństwa. A co do temperatury w pomieszczeniu, to naturalnym jest, że im zimniej tym lepiej dla sprzętu. Podam prosty przykład, mam piec kaflowy, jak napalę (temperature trzyma do 3 dni) to w pierwszy dzień podzespoły komputera wskazują temperature wyższą o jakieś 5-8 stopni. Im zimniejsze powietrze tym lepiej działa to na chłodzenie.
     
  6. pal93

    pal93 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzięi wielkie za pomoc i jako że nie chce zakładać nowego tematu więc napiszę tutaj:)
    otóż właśnie pobrałem gre GoldenEye 007 reloaded i zamiast obrazu iso są pliki...jak bądz bardziej czym stworzyć obraz iso do nagrania?:)

    liczę na waszą pomoc:)
     
  7. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Po prostu rozpakuj programem winrar i bedzie iso oraz dvd :)
     
  8. Dante41k

    Dante41k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2011
    Posty:
    304
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    Jak masz rozszerzenie .000 to zipem.
     
  9. malawi

    malawi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    226
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Chorzów
    iso to ty nie stworzysz jeżeli już to plik dvd. możesz

    rozpakuj te pliki poprostu.
     
  10. pal93

    pal93 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ehh ludzie ale rozpakowałem przecież!:)
    i teraz wszystkie pliki zaczynają się od "s-ger" i jest ich 82! i wszystkie zajmują 7,45gb na hdd wygląda to jak zawartość obrazu a nie obraz;p pierwszy raz coś takiego pobrałem a wstawka od elamigos z exsite.
    wiem że takie przypadki były bo gdzieś kiedyś czytałem o tym ale nie wiem czym zrobić z tego obraz iso.

    EDIT
    o kurde może to być tak że to mój błąd:D nie zaóważyłem informacji że 2 razy zostało skompresowane zaraz się okaże tylko skończy rozpakowywać:)
     
Wczytywanie...

Poleć forum