1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dziwny problem z hostowaniem-połaczeniem Link

Temat na forum 'LINK' rozpoczęty przez Jankess, Czerwiec 30, 2013.

  1. Jankess

    Jankess Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    122
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Radom
    Witam. Można powiedzieć że napotkałem z kolegą bardzo dziwny problem z grą przez Link, ja mam net z neo(zew Ip,przekierowane porty, w testach wszędzie mam pass) kolega posiada internet w sieci osiedlowej (w testach portów fail) z tego powodu ja hostuję i tutaj pojawia się śmieszny problem, kiedy stawiam hosta często (kiedyś to była loteria,na dzień dzisiejszy praktycznie wcale mnie nie widzi) nie może znaleźć mojej gry. Przypadkowi użytkownicy podłączają się bez problemu i mogę z nimi grać.W BO2 jeśli hostuje osoba trzecie to bez problemu ja i kolega ją widzimy i możemy grać na jednym hoście. Mam Tp-linka TD-W8960N, kieruję więc pytanie czy ktoś miał podobny problem i udało się go rozwiązać? Ewentualnie co może być nie tak że nie kolo nie widzi mojego hosta? Z góry dzięki
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Imperial BoRo

    Imperial BoRo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2013
    Posty:
    389
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    to raczej wina kolegi i jego ustawień
     
  4. Jankess

    Jankess Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    122
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Radom
    Tylko dlaczego może zobaczyć inne hosty a nie widzi akurat mojego?
     
  5. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    najprościej by było jakby kolega opisał jak dokładnie ma router, ustawienia itd - czy porty przekierowane bo w taki sposób to guzik zdziałamy.
     
  6. kołodziej

    kołodziej Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2013
    Posty:
    21
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Zalesice, Radom, Poland
    Witam, to o mnie mowa :witless: Posiadam internet w sieci radiowej, router TP-Link WR740N w domu, dodatkowo w antenie jakiś routerboard MikroTika. Zewnętrznego IP brak, porty zablokowane przez router w antenie. Na TP-Linku IP konsoli ustawione w DMZ, UPnP też wydaje się działać. Od miesiąca nie mogę się doczekać na zewnętrzne IP oraz przekierowanie portów na routerku anteny przez operatora. Jeśli chodzi o samą konsolę to widzę sporo hostów do których mogę dołączać poza hostem kolegi Jankessa. To tak jak sam pisał jest loteria. Bywało tak że włączaliśmy i działało od razu, czasem on restartował router, raz było tak że w momencie restartowania przez niego konsoli zobaczyłem na chwilę hosta w Blur. Próbowałem także podłączać konsolę bezpośrednio do kabla z anteny, ale i to nie pomagało.
     
Wczytywanie...

Poleć forum