1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dziwny problem z konsolą - jasper LT

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez leonheart, Wrzesień 5, 2010.

  1. leonheart

    leonheart Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2008
    Posty:
    149
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam. Kupiłem niedawno nowego jaspera arcade z przeróbką LT 1.1, podłączony jest do niego dysk 120gb przerobiony z WD (nigdy nie sprawiał kłopotów, to jego trzecia już konsola).

    Problem jest następujący. wyskakuje problem z odczytem płyty. Wszystkie moje stare tytuły chodzą bez zarzutu. Nowsze wypalam na laptopie i zdarzają się problemy. Był problem odczyty z red dead oraz lego hary poter, kilka gier poszło bez problemu. Problem zgoniłem na słabą nagrywarkę w laptopie. Dziś pobrałem halo reach, wypaliłem na stacjonarnym pc, nagrywarka nec, nigdy nie było problemu z wypaloną przez nią płytką na x360. Gra zainstalowała się na dysku, odpalam - wszystko działa jak trzeba. Jednak po 5 min gry w tym samym momencie wyrzuca mi błąd odczytu płyty - która jest przecież cała zgrana na dysk !

    Moje pytanie jest nastepujące, czy dvd w laptopie źle nagrywało płyty, a problem z reach to kiepski obraz przed premierą lub jakieś zabezpieczenie, czy konsola ma jakiś problem i odesłać ją sprzedawcy. liczę na pomoc kogoś obeznanego w temacie.

    Używam płytek verbatim.

    Pozdrawiam.

    update. Po wyczyszczeniu cache, zgraniu płyty na dysk gra nie chce załadować wcale pierwszego etapu. spotkałem się w internecie z podobnymi opiniami, że gra wiesza się podczas pierwszej misji. Nie rozumiem jednak jak to możliwe, że nagle nie czyta płyty.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    problem z nagrywarką lub napedem w xboxie miałbyś dopiero wtedy gdyby
    nie czytało ci wszystkich płyt a, jak sam piszesz - wcześniej nagrane tytuły działają
    wiec to raczej problem z płytkami może trefna jakas partia ,albo jakieś dziadowskie nagrywasz
    może też być wadliwy obraz gry
    ,a może bawisz sie PC podczas nagrywania i to moze byc problem [GG,******** itp.]
     
  4. lukasx86

    lukasx86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2010
    Posty:
    102
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sosnowiec
    ludzie nie nagrywajcie na verbatimach ostatnio działa mi 1 płyta 5 nagranych! na 100% wina płyt, nagrywarkę mam ok. tdk wyją u mnie w napędzie niemiłosiernie - pewnie problem z wyważeniem płyty. polecam płyty maxell po 3,50 albo extreme 2,50 tutaj nigdy nie miałem problemow
     
  5. leonheart

    leonheart Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2008
    Posty:
    149
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    podczas nagrywania pc nic nie robi. może rzeczywiście jest problem z verbatimami, w sumie tylko na nich mam problem jak się teraz zastanowić. spróbuję gdzieś zdobyć jakieś inne płytki i spróbuję wypalić reach znowu. nagrywarki jestem pewny, nigdy mnie nie zawodziła poza tym problem występuje na dwóch różnych.
     
  6. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    Gadasz głupoty ja od zawsze wszystko nagrywam na płytach tej firmy kiedyś kupiłem paczkę 50 płyt na gry na x360 i żadna się nie zmarnowała
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    jesli gra wywala komunikat o brudnej plycie jak gra jest zainstalowana na dysku to masz bad sectory. Mozesz sprobowac go sformatowac i zobaczyc czy pomoglo.
     
  8. leonheart

    leonheart Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2008
    Posty:
    149
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Pobrałem inny obraz, nagrałem dokładnie 2.4 na verbatimie. Z płyty jest problem z ładowaniem gry, z dysku wyrzuca mnie dokładnie w tym samym miejscu, jak robie pierwszy raz sprint w pierwszej misji.
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Problem z dysku jak dex napisał masz bad sectory, pozbądź się ich lub dysku
     
  10. leonheart

    leonheart Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2008
    Posty:
    149
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    obecnie próbuję wczytać grę z dvd więc dysk jest w tej chwili nieistotny. Gra się nie ładuję, to 2 iso druga płyta i druga nagrywarka więc problem leży w konsoli. Spotkałem się na isohunt z opinią ludzi którym ta gra po prostu nie chodzi jak mi niezależnie od torrenta. Dla pewności zaktualizowałem konsolę do najnowszej wersji.

    Ciekawa rzecz. Jak ładuję gre z dvd, idzie filmik a w momencie ładowania pierwszej misji jest błąd odczytu. Instaluję gre na dysku, idzie filmik, idzie pierwsza misja a gra wyrzuca komunikat o płycie w miejscu gdzie trzeba biec sprintem pierwszy raz na moście.
     
Wczytywanie...

Poleć forum