1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dziwny problem z Liteon'em po flashu.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez prezydentevil, Listopad 22, 2011.

  1. prezydentevil

    prezydentevil Banned

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam!
    Mam problem z napędem Liteon DG-16D2S. Otóż wczoraj go flashowałem i przestało go wykrywać (nie widziała go konsola ani komputer). Napęd wchodzi w Vendor Mode ale muszę go wprowadzić na ślepo. Ale jest problem, po wgraniu FW napęd dalej nie jest wykrywany (ani przez konsolę ani komputer). Czy napęd jest uwalony, czy da się coś z tym zrobić? Dodam, że klucz napędu mam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Tomaszek200688

    Tomaszek200688 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Prawdopodobnie uwaliłeś napęd. Odwiedź najlepiej jakiś serwis. Ale mi osobiście wygląda to na uwalony napęd.
     
  4. prezydentevil

    prezydentevil Banned

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jak mam iść do serwisu to wolę kupić nowy napęd, przecież klucz mam.
     
  5. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    jaki naped i co wgrywasz??
     
  6. prezydentevil

    prezydentevil Banned

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Napęd napisałem wyżej Liteon DG-16D2S a wgrywam LT+ 2.0
     
  7. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  8. prezydentevil

    prezydentevil Banned

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A co to da? Przecież po wgraniu flasha jest weryfikacja i ona normalnie przechodzi. Jeszcze pytanie, da się kupić samą płytkę do liteona?
     
  9. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    forum/allegro/ebay
     
  10. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Na 100% wgrywasz LT+2.0 ?? Spotkałem się z przypadkiem wgrywania softu do zgrywania gier zamiast przeróbki objawy są takie same więc sprawdź czy wgrywasz poprawny plik.
     
  11. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    masz wgrac LTPlus-025-v2.0
     
  12. prezydentevil

    prezydentevil Banned

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Cały czas to wgrywam, nagram filmik Hypercam'em, może coś poradzicie.
     
  13. RaditZ

    RaditZ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2011
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    To czekam na filmik i powiem bo mi kolega przez DosFlash robi LiteOn DG-16D2S
     
  14. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Najpierw zrób dosflashem a potem nagrywaj jakieś filmiki, jungle jest nie doskonały a pod dosem wszystko śmiga idealnie.
     
  15. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    a może masz starszą wersję JF ? U mnie też był taki problem, wgrywałem starszym JF i napęd znikł, operacje dalsze robione na ślepo - niby wszystko poszło OK ale nie działał, Pobrałem ostatnią wersję JungleFlasher v0.1.89 Beta (284) i poszło bez problemu. Może też tak masz. Spróbować warto.
     
  16. jakris77

    jakris77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2011
    Posty:
    92
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    ostrołęka
    ja tak zrobiłem i tak miałem ko niewiem czemu napęd nie reagował ale go rozkręciłem to wysunełem tacke ręcznie i napęd był widoczny może też tak masz mi sie wydaje że wgralem iny FW spróbój potem mi poszło wJF
     
  17. claudii

    claudii Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    232
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Olsztyn, Poland
    też mi się wykrzaczył litek DG-16D2S 74850C, czy do tego też wgrywamy LTPlus-025-v2.0?
    Robiony pod dosflashem, nie reaguje na eject po zakończeniu flasha, zwiesił się :/
     
  18. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Ja tak naped spalilem :) przepiecie i po ptakach

    Wysłano z XPERIA X8 za pomocą Tapatalk.
     
  19. Azazel0603

    Azazel0603 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Puławy
    Tez kiedys uwalilem Litka i lepiej kupic nowy naped a nie szukac plytki... Ciezko ja znalezc a tak przynajmniej ma sie pewnosc ze laser jest nowy z reszta jak cala reszta napedu ;)
     
  20. prezydentevil

    prezydentevil Banned

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tyle, że ten napęd kupiłem tydzień temu na dealextreme za 25$ z darmową wysyłką.
     
  21. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    kup samo pcb gdzies
     
Wczytywanie...

Poleć forum