1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dziwny problem z nagraniem gry

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez Arek0402, Październik 20, 2011.

  1. Arek0402

    Arek0402 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2011
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    Gry na x360 nagrywałem już wiele razy i nigdy nie miałem takiego problemu jak teraz :( Próbuję nagrać NFS Carbon-a i ImgBurn się zatrzymuje już na samym początku, zanim zacznie się zapis, ostatnie info w dzienniku to "Set L0 Data Zone Capacity Succeeded" czekam 10-15min i nadal stoi w tym miejscu :(
    Na wszelki wypadek dam kopie dziennika:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jaka płyta?być może kończy się laser w nagrywarce
     
  4. Arek0402

    Arek0402 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2011
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    Verbatim DVD+R DL
    Po ponad 17min czekania nagrywanie się wreszcie rozpoczęło, nigdy takiego przypadku nie miałem i może trochę spanikowałem i nie potrzebnie ten temat założyłem bo w końcu poszło ;)
    Temat do kosza

    Gra się jednak nie nagrała :( Pojawił się błąd przy 50% podczas drugiego etapu wypalania
    [​IMG]
     
  5. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    problem w nagrywarce będzie .ale spróbój w clonecd wypalić jak nie pójdzie to już nie zrobisz na tej nagrywarce a imgburn lubi klaść płyty osobiście go nie polecam
    edit widze że masz dwie nagrywarki spróbój na drugiej
     
  6. wzdryngiwacz

    wzdryngiwacz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2010
    Posty:
    75
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nowa nagrywarka. Doberze się składa... kupisz sobie może jakiegoś LiteOna z serii 124 :)
     
  7. pajak45

    pajak45 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 4, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam mam problem Kupiem płyty Emtec i chciałem nagrać Gears of WAr 3 najpierw przez program IMGBurn wyskoczył jakiś błąd i przerwało nagrywanie potem próbowałem nagrać programem Clone CD doszło do 40% i i przerwało nagrywanie moja nagrywarka to Samsung SH-S202N SB02 w czym może być problem pomóżcie.
     
  8. Arek0402

    Arek0402 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2011
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    Tym razem próbowałem nagrać tego Carbona Clonem ale nigdy tego programu nie używałem, gra po dość nie długim czasie została nagrana i odpaliła w x360, dodały się osiągnięcia do profilu ale po chwili pojawiła się informacja że płyta może być uszkodzona, zainstalować na dysku się jej nie da bo po chwili wywala info o przetarciu płyty szmatką a abgx po 50%-ach skanowania płyty wywala błąd :(
    Podejrzewam że CloneCD potraktował tą płytę jak zwykłą DVD i wypalił tylko jedną warstwę :( Teraz się waham czy wrócić do ImgBurna czy dalej kombinować z Clonem tyle że jeżeli chodzi o Clona to bez waszej pomocy chyba mi się nie uda :D Aż mi głupio bo x360 mam już prawie 3 lata a tu nagle takie głupie problemy :D
     
  9. bakahk

    bakahk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    hmmm, może to infantylne ale: masz nagrywarkę LG GSA-H55L, wersja biosu to mniemając po zrzutach 1.04, ciekawe jest, że jak mnie pamięć nie myli..., może by tak zrobić update do ostatniej wersji (i tak stara ale kto wie)?

    swoją drogą (wiem, że nie XGD3) można by zaktualizować i ImgBurn do najnowszej wersji :)

    --------------------------------------------

    update:

    Biosy dla nagrywarki LG GSA-H55L 1.05 - CDRinfo.pl najnowszy mają 1.05
    LG GSA-H55L Firmware Downloads - Firmware HQ tu 1.06 i to zestawienie o którym wspominałem
    Download LG GSA-H55N Firmware v.1.06 | GSA-H55N | Catalog - News, articles, free drivers and firmware catalog: X-DRIVERS.COM tu też 1.06

    zresztą nawet wujek Google po wpisaniu "gsa-h55l" proponuje na trzeciej pozycji wpisanie "gsa-h55l firmware 1.06" :)
     
  10. Arek0402

    Arek0402 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2011
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    Z pewnością żywot tej nagrywarki niedługo dobiegnie końca ale podczas nagrywania Clonem nie miałem zarzutów do niej żadnych wszystko przebiegało sprawnie i nie pojawiły się żadne błędy podczas nagrywania na koniec tacka się wysunęła i pojawiła się informacja że nagrywanie zakończyło się sukcesem z tym że CloneCD potraktował tą płytę jak zwykłą DVD i nie bardzo wiem jak tam zmienić Book Type na DVD+DL żeby wypalił obie warstwy
     
  11. _DaRkNeS_

    _DaRkNeS_ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2009
    Posty:
    300
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Tak się składa ze wyłożył mi się dziś napęd nawet model podobny :D GSA-H55N tez taki sam błąd nie chce rozpocząć nagrywania, czas na wymianę wiadomo na
    co :D
     
  12. Arek0402

    Arek0402 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2011
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    Czyli to że CloneCD nagrywa tylko jedną warstwę i twierdzi że nagrywanie zakończył powodzeniem to wina nagrywarki ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum