1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dziwny problem z napędem. POMOCY

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez pojolek, Styczeń 25, 2012.

  1. pojolek

    pojolek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Wgrałem do konsoli najnowszy dashboard, a następnie wgrałem LT 3.0, lecz po włożeniu jakiejkolwiek gry jest napisane ,,odtwórz dvd". Gdy ten napęd podłączyłem do drugiej konsoli wszystko działało bez problemu, ale w tej drugiej konsoli dashboard był o jedną wersję wstecz. Nie mam pojęcia co zrobić. Proszę o pomoc . Z góry dziękuję :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    złe wgrany klucz do napędu, pewnie wgrany jest z tamtej konsoli dlatego tylko na niej działa
     
  4. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  5. pojolek

    pojolek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kakashi:
    Klucz został wybrany w 99% odpowiedni. Masz może jakiś inny pomysł?
    adam34689:
    Gry zostały wypalone odpowiednio, ponieważ na mojej drugiej konsoli idą bezproblemowo, czy jest możliwość, że przez tego dash'a muszę na nowo wszystko wypalać?
     
  6. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    A jaka masz wersje jf?

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  7. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    ja pytałem czy wgrywasz klucz z pierwszej konsoli do tego napędu co bierzesz z drugiej konsoli czy tylko tak wkładasz go bez wgrania klucza z twojej
     
  8. miczu71

    miczu71 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    No to został Ci ten 1%. Napęd z kluczem z jednej konsoli nie będzie (bez jego zmiany) działał na drugiej.

    Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk
     
  9. pojolek

    pojolek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wersja JF 1.92b. Klucz wybieram od dobrego napędu, wszystko robię według poradnika i idzie bez problemu, lecz gry nie działają .
     
  10. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    ale czy dobry soft tam wgrywasz i zamiast ffff masz klucz który ma byc?
     
  11. pojolek

    pojolek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak, wgrywam dobry soft i mam klucz, który ma być. Nie rozumiem, przerobiłem tą jakby drugą konsole na 3.0 i jest to samo co z tamtym pierwszym napędem, ale tamten pierwszy napęd działa w drugiej konsoli, normalnie uruchamiają się gry, a ten drugi napęd nie uruchamia gier, ani w pierwszej konsoli, ani w drugiej.
     
  12. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    to znaczy że problemu trzeba w tym napędzie szukać
     
  13. pojolek

    pojolek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No trzeba szukać w napędzie, ale jak ten problem znaleźć? Mam napęd w konsoli, którą przerobiłem i ten napęd nie działa w konsoli w której on był, a działa w innej bez problemu. Nawet dashboard w tej drugiej konsoli podniosłem, by było wszystko tak samo jak w tej pierwszej, ale mimo to napęd działa w konsoli w której nie powinien działać. Klucz był wybrany dobry, wszystko tak jak powinno być. Już nie mam pojęcia co może być przyczyną tego wszystkiego...
     
  14. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jaki dokładnie to liteon? 0225?

    A wrzuć inny napęd do tej konsoli. Jak dalej to samo to brak keyarea - jesteś w *****.

    Wysłane z mojego LG-P920 za pomocą Tapatalk
     
  15. pojolek

    pojolek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak to jest 0225. Keye były w 100% dobre, sprawdzałem, bo nie pierwszy raz przerabiałem ten napęd i pierwszy raz spotykam się z czymś takim. Jeden napęd działa w jednej konsoli, a w drugiej nie. Za to drugi napęd miał 2.0 i działał bezproblemowo, podniosłem do 3.0 i teraz nie działa w obydwóch konsolach, a klucz na pewno był dobry i FW też było dobre. To jest dziwne, bo napęd z konsoli w której siedział ciągle nie działa w niej, a działa w drugiej... :/
     
  16. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Więc pozostaje wrzucić inny napęd do tej niedzialajacej i sprawdzić jak się zachowa.

    Wysłane z mojego LG-P920 za pomocą Tapatalk
     
  17. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Chłopaki chodź chciałbym mu pomóc to po jego zdaniach nie jestem wstanie. Bo dalej nie rozumiem czy jak przemienia napędy między konsolami to czy, zmienia fw czy wkłada o tak i mu działa(jesli tak to widać z góry że klucze powalił, jeśli natomiast flas***e napędy przy zamianach to oczywistym jest, że pozbył się konsoli. Źle odczytana keyarena, zostanie tylko rgh:)
     
  18. pojolek

    pojolek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak wyjmuję napęd z jednej konsoli i przekładam do drugiej to napęd działa dobrze, wszystkie gry działają. W tej pierwszej konsoli jest napisane ,,odtwórz dvd" przy każdej próbie uruchomienia gry. Przerobiłem tez drugi napęd, ale ten drugi już nie odczytuje gier w żadnej z konsol.
    Co do kluczy to na pewno wybrałem dobre.
     
  19. Sobek000

    Sobek000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Masz w napędzie wgrany 1 klucz logiczne. To jest to normalne że w jednej działa a w drugiej nie...
     
  20. pojolek

    pojolek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak to jest logiczne, ale klucz i napęd nie był od tej konsoli w której działa. Jestem pewny w 100%.
     
  21. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Ja również nie rozumiem Twoich wypowiedzi pojolek.
    Postaram Ci się to wytłumaczyć w miare prosty sposó.

    Masz dwie konsole: konsola A, z napędem X, w którym to jest klucz 123 [ AX123 ] oraz konsole B, z napędem Y i kluczem 456 [ BY456 ].
    W momencie, gdy przekładasz napęd z konsoli A do konsoli B ( jest to napęd X123 ), w konsoli B z napędem Y i kluczem 456, nie będzie działać, ponieważ w napędzie X jest nie właściwy klucz ( jest w nim 123 a powinien być 456 ).

    I wicewersa, napęd Y456 nie będzie działać jako X123.

    Przeczytaj to sobie ze dwa razy i powinieneś wszystko zrozumieć.
     
Wczytywanie...

Poleć forum