1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

dziwny problem z napędem

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Trey, Październik 24, 2008.

  1. Trey

    Trey Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2008
    Posty:
    257
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam!!! Jestem nowy na tym forum. Mam problem ze swoim napędem od xboxa 360 hdmi benq. Nabyłem konsolke jakiś tydzień temu i zauważyłem że bardzo głośno pracuje w niej napęd. Na domiar złego przez przypadek włożyłem do napędu 2 płyty naraz. Napęd zaczął wydawać różne dźwięki więc szybko wysunołem tacke i z przerażeniem zobaczyłem owe płyty. Powiedzcie mi czy ten napęd mógł przez to ulec uszkodzeniu i czy przez to w gta 4 mam cały czas późne doczytywania tekstur. Niby inne gry chodzą ale napęd wręcz buczy. Czy to jest normalne w tych konsolach? Pomocy
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. monias

    monias Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2008
    Posty:
    287
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: dziwny problem z napędem

    To normalne że buczy, a w GTA4 wszystkim z napędem BenQ doczytuje(konsola bez HDD)
    A jak działa to się nie uszkodził :) Narazie się nie martw! Graj

    Niestety X do cichych nie należy
     
  4. realizer

    realizer V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    345
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: dziwny problem z napędem

    1. Doczytywanie tekstur w GTA4 na napędzie BenQ jest niestety normalne (na kopiach)
    2. BenQ chodzi bardzo głośno - trzaska, skwierczy itp ;p (podobno zmniejszenie szybkości odczytu pomaga ,ale ja Ci tego na 100% nie potwierdzę bo sam mam szybkość oryginalną )
    3. Sądzę że napędowi raczej nic się nie stało
     
  5. Spike

    Spike Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: dziwny problem z napędem

    Chodzi znacznie ciszej przy prędkości x8. Czasami jednak usłyszysz odgłos jakby płytka wpadała w wibracje.

    Co do szybkości x8 to czy to prawda że przy iXtreme 1.41 nie ma to wpływu na wykrycie przez Xbox LiVE jako sflashowanego napędu? Słyszałem już różne wersje.
     
  6. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Odp: dziwny problem z napędem

    Problem z wykryciem iXtreme był, ale tylko z wersją 1.4 w napędzie Benq x8, iXtreme 1.41 naprawia ten błąd.
     
Wczytywanie...

Poleć forum