1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dziwny problem z napędem.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez snupson, Luty 11, 2010.

  1. snupson

    snupson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    46
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łódź
    Witam.
    Mam problem z napędem do konsolki. Otóż wszystko działało bez najmniejszego problemu do jakiś 3 miesięcy wstecz. A później zaczęło się, i jest to problem którego nie jestem w stanie wyjaśnić. Więc:

    -3 miesiące wstecz zaczęło wariować, kiedy próbowałem grać w UFC musiałem kilka razy otwierać i zamykać cd-rom lecz 2,3 razy wystarczyły aby gierka zadziałała
    -2 miesiące wstecz nagrałem kilka gier z czego:
    FNR4 odpalał podobnie jak ufc lecz motał się niemiłosiernie
    UFC odpalało za 10 razem

    Więc patrząc na to, na chłopski rozum wywnioskować można było że UFC jest już w złym stanie i trzeba nagrac jeszcze raz.
    Lecz to nie pomogło.

    I teraz postępowo.
    Dragon Age odpalał za 3-5 razem lecz nagrywany był na innej, nie mojej nagrywarce i nie przeze mnie.
    IL-2 odpalał zawsze za pierwszym razem lecz nie był nagrywany przeze mnie i nie na mojej nagrywarce.
    Assassin's Creed 2 nie odpalił się ani razu więc juz nawet nie próbuje, choć nagrywała je ta sama osoba na tym samym kompie co Dragona Age i IŁ-2
    Tom Clancy's EndWar odpalał zawsze za pierwszym a nagrywała go jeszcze inna osoba, jeszcze na innym kompie.

    Nagrałem na moim kompie Divinity II i odpalało za 3-5 razem.
    Z kolei FNR4 motał się strasznie i odpalał po 15 minutach cyklu - zamknij, czekaj, Otwórz napęd, zamknij, czekaj...
    UFC tak samo.

    Aż do dzisiaj, kiedy to przyszedłem po szkole z kumplami z chęcią zrobienia małego turnieju UFC. 4 bite godziny starałem się na wszelkie znane sposoby odpalić FNR4 lub UFC i nie udało się ani razu. Poczytałem troszkę nasze forum i zauważyłem że niektórzy korzystają z niekonwencjonalnej metody, aby przyładować w xboxa kilka razy i odpali. Do napędu wsadziłem Divinity II ( ponieważ było najbardziej prawdopodobne że właśnie ta gra odpali ).
    Włączyłem klocka, strzeliłem w niego 5 razy,i z pozycji stojącej w czasie odczytywania położyłem go na płask. Gra zadziałała. No to mówie, miodzio odpalam UFC. Wyjąłem Divinity II, wsadziłem UFC i jest to co wcześniej.
    Więc pisze na forum, bo raczej nie ma przyjemności z grania jeśli 360-tka odczyta jeden raz na 4 godziny i to grę w którą nie chce się grać. Wrzuciłem płytkę czyszczącą i przedmuchałem napęd sprężonym powietrzem i nadal nic. Miesza się to z moim doświadczeniem komputerowym, które jest wcale nie małe, dlatego pisze.

    Z góry dzięki za pomoc ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    trzeba przeprowadzić kalibrację lasera w napędzie
    nie napisałeś jaki masz napęd DVD w xboxie ?
    ostatnio w liteonach tak się dzieje ,więc jak masz to na gwarancię wysyłaj,
    a jak nie masz to włóż płytę z grą którą ci od razu łapie i pograj w nią z 10 minut,
    następnie włóż płytę z grą którą ci nie czytał powinno iść ,
    ale to tylko tymczasowe rozwiązanie

    .
     
  4. snupson

    snupson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    46
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łódź
    nie tu juz nic chyba nie chodzi. ;P

    mam Hitachi z ixem 1.51
     
  5. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    no to jedyne rozwiązanie - wymiana lasera lub całego napędu

    .
     
  6. snupson

    snupson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    46
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łódź
    wymienie laserek i zobaczymy co z tego wyjdzie. W każdym razie muszę znaleźć kogoś kto to zrobi w moich okolicach. A z tym będzie ciężko.
     
Wczytywanie...

Poleć forum