1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dziwny problem z napędem.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez liki2910, Czerwiec 30, 2012.

  1. liki2910

    liki2910 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam,
    Dzisiaj chciałem sobie pograć na konsolce odpaliłem ją włożyłem płytę a tu nic napęd wydawał dziwne odgłosy wyciąłem tackę i wepchnąłem palcami gra zaskoczyła bardzo mnie to ucieszyło. Gdy zechciałem odpalić inną grę nie udało mi sie zrobiłem jak przedtem ale już nie miałem takiego szczęścia. Rozebrałem xboxa przeczyściłem laser złożyłem napęd i włożyłem płytę i ten sam problem. Aby zbadać co sie dzieje wyjąłem magnet z górnej części napędu i założyłem na płytę. Nagrałem filmik przedstawiający odgłosy mojego napędu i całe jego działanie.

    [video=youtube_share;oNmNOx7Y38g]http://youtu.be/oNmNOx7Y38g[/video]

    Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. grochu41

    grochu41 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2012
    Posty:
    327
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Czerwona Woda
    Wygląda mi to na problem z laserem.
     
  4. liki2910

    liki2910 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A czy kalibracja lasera pomogła by w tym przypadku?
     
  5. madluxx

    madluxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 1, 2009
    Posty:
    169
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KATO
    1 osoba to lubi.
  6. liki2910

    liki2910 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam w domu drugi napęd uszkodzony ale laser sprawny tylko że napęd ten sam model ale o miesiąc starszy czyli nowszy zadziałałby ?. Dzięki madluxx za link zaraz to zrobię i dam znać czy coś pomogło.
    Tylko że nie mam takiego miernika :/ da sie to jakoś ominąć?
     
  7. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Będzie działać możesz przełożyć.

    Wysłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk
     
  8. liki2910

    liki2910 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wymieniłem laser i jest jeszcze gorzej teraz tylko raz płytom zakręca i stoi dalej nic. Spróbuje przełożyć na stary laser i spróbuje tej regulacji, chyba że ktoś ma jeszcze inny pomysł na rozwiązanie tego problemu
     
  9. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Spróbuj przełożyć laser i dobrze go skalibrować. W najgorszym wypadku możesz uwalić laser.
    Jeśli to nie pomoże, możesz zakupić nowy laser. Wtedy powinno wszystko działać.
     
    1 osoba to lubi.
  10. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    laser 30 zł wiec możesz skalibrować, spróbowac nie zaszkodzi
     
    1 osoba to lubi.
  11. madluxx

    madluxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 1, 2009
    Posty:
    169
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KATO
    bez miernika mozesz od razu laser puscić z dymem, bo ten potencjometr przekręcasz o grubość włosa albo nawet mniej, a zmiernikiem odrazu wiesz jaka jest wartość poczatkowa
     
  12. liki2910

    liki2910 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Przekręcałem delikatnie kilku krotnie powtarzałem dając coraz większą moc ale nic to nie dawało i na końcu już przekręciło się ale to i tak trzeba kupić nowy laser ale tylko mi teraz powiedźcie czy jak kupie laser to nie będzie takiego problemu jak z tamtym co miałem czyli raz płytą zakręciło i nic dalej.
     
  13. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Skoro to wina lasera i wymienisz go na nowy to będzie wszystko ok.
     
  14. liki2910

    liki2910 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A jest możliwość że to wina czegoś innego niż lasera bo może lepiej kupić cały działający napęd lub odesłać napęd do serwisu.
     
  15. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    zdecydowanie z laserem możesz testować, ale cały napęd to lepsza inwestycja.
     
  16. liki2910

    liki2910 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Bardzo dziękuje wszystkim za pomoc dzisiaj zamówię laser i zobaczę co i jak jak nie będzie działać z nowym laserem to odeśle napęd do serwisu
     
  17. madluxx

    madluxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 1, 2009
    Posty:
    169
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KATO
    Nie zapomnij rozlutować zworki na taśmie przed pierwszym uruchomieniem o ile to nowy laser bedzie.
     
    1 osoba to lubi.
  18. liki2910

    liki2910 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam ponownie,
    napęd zamówiłem w środę i w piątego go otrzymałem zamontowałem, rozlutowałem zworkę ale jest jeden problem. Napęd działa już prawie poprawnie płyta kręci się normalnie laser szczytuje z płyty, ale nie rozpoznaje gier nie zależnie od tego czy to gra pobrana i nagrana na płytę czy też gra oryginalna. Zazwyczaj otrzymuje Kod stanu: 03-80-00 i czasami ale bardzo rzadko płytę rozpoznaje jako film DVD i wtedy chyba każdy wie co się wyświetla.
     
  19. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Napęd zamowiles czy laser ?jakoś nie zrozumiałem.
    Fw wygrane ?

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  20. liki2910

    liki2910 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Sory pomyliłem się laser kupiłem i zamontowałem.
     
  21. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jesli laser jest ok, to walnięta elektronika.
     
Wczytywanie...

Poleć forum