1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dziwny problem z podłączeniem Xboxa pod neta

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez tosiapl, Luty 27, 2010.

  1. tosiapl

    tosiapl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecinek
    Witam
    Mam 2 Xbox'y 360, Premium i Elite.
    Premium podłączyłem do internetu poprzez podłączenie kablem ethernet do kompa, a komp ma neta z livebox'a.
    Zrobiłem tak w panelu sterowania, we właściwościach połączenia lokalnego, czyli z Xbox'em:I działa. Ale gdy odłączyłem kabel ehternet od Xbox'a Premium i podłączyłem do Elite, ustawiłem w ustawieniach Xbox'a to samo i nawet z kompem nie chce się połączyć, jak chcę do xbox live podłączyć się. Wiecie może czemu ?
    Tak skonfigurowałem:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. promi

    promi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    584
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    przy takich ustawieniach nie ma prawa ci działać internet na kompie a co dopiero na xboxie (jesli komp1 to karta sieciowa łącząca cie z liveboxem)
     
  4. dawideczek65

    dawideczek65 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2010
    Posty:
    92
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja też mam Elite i ten sam problem kupiłem kabel ethernet w nadziei że podłącze pod kompa i lipa....
     
  5. promi

    promi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    584
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Na xboxie muszą być dnsy, nie na komp1
     
  6. tosiapl

    tosiapl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecinek
    Nie, komp1 jeden to jest karta sieciowa z kompa do xbox'a. Do neta jest w drugiej karcie sieciowej, o której nie napisałem w temacie.
     
  7. tosiapl

    tosiapl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecinek
  8. tosiapl

    tosiapl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecinek
  9. tosiapl

    tosiapl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecinek
  10. promi

    promi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    584
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    1. ustawiłeś dns-y na komp2 ?
    2. włączyłeś udostępnianie internetu na konp1 ?
     
  11. tosiapl

    tosiapl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecinek
    1. Nie
    2. Tak
    Mam livebox'a. A na Premium bez dns'ów działało.
     
  12. promi

    promi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    584
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    No to ustaw dnsy
     
  13. krzysiek1189

    krzysiek1189 Banned

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    1taak
    2 tak:shisha
     
Wczytywanie...

Poleć forum