1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dziwny problem z połączeniem internetowym

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Sempikk, Lipiec 14, 2012.

  1. Sempikk

    Sempikk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    Witam! to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość ;]
    Kupiłem dzisiaj używańca Xbox 360 250 gb slim i mam z nim jeden jedyny i bardzo waży problem... Nie mogę połaczyć się z nim do mojego routera, po porstu podczas wyszukiwania nie znajduje go, a najgorsze jest to że czasami wyszukuje inne sieci wifi, próbowalem juz ręcznie wpisywać porty i ip ale nadaremnie, może ktoś wie o co może chodzić?
    proszę o szybka odpowiedź, to ważne.
    z góry dzięki!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. majster323

    majster323 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    157
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Może masz wyłączone rozgłaszanie SSID w routerze. Nie wiem jaki masz router, ale proponuję poszukać opcji w stylu - enable SSID broadcast.
    Czy np. laptop w miejscu Xboxa dobrze odbiera sygnał wifi?
     
  4. Sempikk

    Sempikk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    Tak, laptop jest praktycznie obok xboxa i wylapuje od 60 do 100 % sygnału wifi. Nie wiem jaki to jest dokladnie router ale ma zabezpieczenie WPA-PSA. próbowałem aktualizować xboxa ale to nic nie pomogło dalej nie wyszukuje.
     
  5. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    ustawienia sieci bezprzewodowej się kłaniają.
     
  6. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    Skoro znajduje inne sieci to czemu nie wyszukuje akurat tej jednej ? Musi być coś w routerze. Sprawdziłeś czy masz włączone rozsylanie ssid?

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  7. Sempikk

    Sempikk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    Udało mi się wczoraj w sumie przypadkowo uporać z tym, chodziło o ustawienia w routerze... zmieniem typ plączena z "802.11b/g" na "802.11b only" i w koncu znalazlo, w każdym bądź razie dzięki za pomoc.
     
Wczytywanie...

Poleć forum