1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dziwny problem z połączenim X360-PC

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez maclogan, Listopad 17, 2009.

  1. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Mam takie pytanie dla fachowców komputerowych : czy da radę podłączyć do jednej karty sieciowej w kompie ( która ma jedno wejście rj-45 i dwa USB ) pod USB mam podpięty modem ( motorolla sb5100i ) a pod wejście rj-45 ( ethernet ) chciałbym podłączyć ( oczywiście kablem skrosowanym ) X360 . Czy taki połączenie jest możlwe i czy da się w ten sposób pograć ( przez live , XLink czy Leaf ) ? Może ktoś zna odpowiedż ? W każdym razie z góry DZIĘKUJĘ !!
    Ale jak to zrobić aby na jednej karcie sieciowej to działało bo próbuję od wczoraj i wciąż nic z tego . Przeszukałem google i dziesiątki stron z opisami i poradami i dalej nic nie działa . Podłączam X360 do wejścia rj45 ( ethernet ) kablem skrosowanym a internet przez USB , no i jak daję na X360 połącz z PC to przez chwilę łączy ale póżniej wyskakuje że nie zanleziono komputera i tak w kółko , a do tego internet mi się rozłącza jak podłączam konsolę .... ehhh nie mam pojęcia o co biega ... Próbowałęm z takimi ustawieniami : Konfiguracje Xbox Live | Artykuły oraz stąd : Jak podlaczyc Xbox 360 do PC! - polish:Elite:board i nic nie dzaiała konsola nie widzi kompa a jak jest podłączona do kompa to tracę połączenie z internetem na USB . Czy ktoś wie jak to rozwiązać ? Z góry ( i póżniej ) DZIĘKUJĘ !!!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. SnuPl

    SnuPl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    karty sieciowe po mimo swoich kilku wejsc ( opcji poloczenia ) raczej sluza do obslugi jednej zeczy naraz! kup se ruterek i po klopocie
     
  4. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Dokładnie chodzi mi o to żeby połączyć się X360 przez PC do internetu , więc pozostaje mi kupno chyba tylko drugiej karty sieciowej do kompa ?

    No i jeszcze dziwne jest to że nawet jak odłączę internet od USB i mam podłączoną tylko konsolę do PC to też pokazuje na konsoli , że nie można znależć kompa .
     
  5. SnuPl

    SnuPl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Tak ale to bedzie banal bo prad na karte sieciowa bedzie szedl z PC a co zatym idzie kazdorazowo przy graniu na konsoli bedziesz musial miec wlaczony PC!! aa i jak ci siadzie komp to zapomnij o necie w xbox! a ruterek zawsze pociagnie:p

    A masz wszystko dobrze skonfigorowane? tzn polonczenie sieciowe z xbox?
     
  6. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Wiem że muszę mieć włączonego kompa , ale to nie problem . Chcę pograć na XKai i Leafie online na X360 a do tego muszę puścić X60 przez kompa ( router odpada i switch raczej też ) . Ustawiłem wszystko tak jak na podanych stronach w pierwszym poście , potem jak nie działało to kombinowałem , np. zmieniając IP czy DNS albo MAC adress nic nie działa konsola niby chce się połączyć ale jak już się połączy to pokazuje że nie wykryto komputera i nie można się połączyć do internetu i tak w kółko . Postaram się może jutro kupić drugą kartę sieciową i zobaczę czy to coś zmieni .
     
  7. SnuPl

    SnuPl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    a jak masz polonczona konsole z pc to w kompie wykrywa ci xboxa?
     
  8. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    W ustawieniach sieci na kompie pokazuje że jest połączenie jak włączę konsolę , ale jak na konsoli dam "połącz z PC" albo "połącz z LIVE" to pokazuje że nie można znależć komputera . I jest tak nawet jak pod tą kartę sieciową mam podłączoną tylko konsolę , bo jak mam internet pod USB na tej samej karcie sieciowej to przy włączonym X360 tracę połączenie internetowe .
     
  9. SnuPl

    SnuPl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    a probowales skonfigorowac Windows Media Center? bo mi to pomoglo jak niechcialo widziec pc w konsoli!
     
  10. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    A możesz podać linka do jakiegoś tutorialu jak go uruchomić i skonfigurować ?

    Gdzie znaleść lub ską ściągnąć tego windows media center ? Bo szukam w google ale wyszukuje mi tylko całe systemy windows xp media center , a to chyba nie o to chodzi ?
     
  11. masiusgn

    masiusgn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 3, 2009
    Posty:
    158
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mi na początku też nie chciała konsola widziec kompa ja zrobilem tak niewiem jak to jest na stalych internetach kablowych itd.. wiem jak to jest na radiowce na komputerze musisz udostepnic polaczenie internetowe tylko tam bedziesz musial dac dla ktorego polaczenia chcesz udostepnic standardowo jest to polaczenie lokalne jesli nie przypisze automatycznie adresu dla polaczenia lokalnego to wchodzisz w wlasciwosci polaczenia lokalnego potem tcp/ip wlasciwosci i ustawiasz adres ip 192.168.0.1 brama sie sama ustawi tylko na nia nacisnij jesli nie to 255.255.255.0 i tyle a na xboxie musisz adres ip maska i brame dac automatycznie a jesli chcesz neta to musisz podac adres dns z polaczenia in ternetowego jak to zrobic to zalezy jaki masz internet na radiowce jest latwo jesli masz np neostrade lub netia lub tpd. to niewiem poszukaj w necie.


    O żeby uruchomic media center na xboxie musisz miec zainstalowany mdai center na kompie ja instalowalem ogolnie caly system windows media center ale teraz z tego co wiem to medai center jest juz w vistach na tym sie nie znam jeszcze:D
     
  12. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    mam ustawione tak jak w tym opisie : w konsoli :
    ip: 192.168.0.2
    maska podsieci 255.255.255.0
    brama 192.168.0.1
    DNS 62.21.99.95

    w kompie

    ip: 192.168.0.1
    maska podsieci 255.255.255.0
    brama 192.168.0.1
    DNS 62.21.99.95

    DNS znalazłem klikając w kompi na Start-uruchom potem wpisałem cmd i dałem Enter potem wpisałem ipconfig/all i z tego spisu co się pojawił spisałem DNS .

    Internet mam 4mb na łączu szerokopasmowym z kablówki .
     
  13. SnuPl

    SnuPl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    jesli bedzie po polsku to niema najmniejszego problemu z konfiguracja robisz to co zazada boc ci napisze czy to pc czy xbox
     
  14. masiusgn

    masiusgn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 3, 2009
    Posty:
    158
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    maclogan zrobiles to i co dziala czy nie ? Ja w kompie nie dawalem maski i na xboxie automatycznie dalem i on musi wziasc ip z komputera i wtedy sobie automatycznie przypisuje maske a ip tez:D przynajmniej u mnie tak bylo tylko wiesz potem wylacz i wlacz konsole a mozesz jeszcze kompa uruchomic to zalezy albo wlaczac i wylaczac poleczenie jak tak robilem i wszystko misie skonfigurowalo:D Pierwszy raz meczylem sie chyba z godzine potem jak mialem formata to zajelo mi to cale 5 minut:D
     
  15. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Niestety nie działa , dałem w konsoli na ustawienia automatyczne i dalej nie wykrywa kompa .
     
  16. masiusgn

    masiusgn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 3, 2009
    Posty:
    158
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    zlikwiduj dns na konsoli i daj tylko adres ip maske i brame automatycznie i nakompie daj automatycznie jak sie pojawi konflikt adresow czy nie bedzie dzialac siec wykrzyknik bedzie to ustaw na kompie standradowo tylko nie dawaj maski ani dns na kompie na xbxoie nie dawaj tylko dns i zobacz czy bedzie samo polaczenie i jak sie polaczy to daj stan polaczenia i zobacz czy odbiera jesli rosna odebrane to siec dziala ale wclale nie musi xbox pokazywac na sprawdzeniu jak tak mialem a udostepione pliki dzialaly dalo sie musy sluchac i tak dalej :D jesli odbiera i wysyla to dziala
    i jak juz tak bedzie to wpisz ten dns w konsoli adres zostaw automatycznie tylko dns wpisz musza byc dwa takie jak na polaczeniu internetowym na kompie i wtedy daj wlacz wylacz polaczenie lokalne i zobacz czy wysyla i odbiera jesli odbiera rosnie to siec dziala i sprawdz xbox live na boxie tylko go wlacz i wylacz aha jesli masz przerobiona konsole to nawet nieradze sie laczyc ja sie zaczolem laczyc i komunikat o banie:D
     
  17. masiusgn

    masiusgn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 3, 2009
    Posty:
    158
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    jesli to nie pomoze to juzniewiem mysle ze dobrze tlumacze ale najlepiej to jak samemu sie to robi bo wiadomo na czym sie stoi msle ze dojdziesz do tego .
     
  18. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    hmmm. jak daję "połącz z PC" to ilość pakietów odebranych jest 0 a jak daję "połącz z XBOX LIVE" to liczba pakietów na PC rośnie ale na końcu w X360 pokazuje że nie znaleziono PC ....
     
  19. masiusgn

    masiusgn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 3, 2009
    Posty:
    158
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    muwisz ze rosnie jak sie laczysz czyli gdzie musi byc blad jak nie moze polaczyc poszperaj jeszcze raz popatrz zmaz ustaw jescze raz kombinujaz bedzie dzialac newiem juz wszystko powiedzialem to co sam wiedzialem inaczej jest z neostarda i netia <kablowki> inaczej z radiowka wiec niewiem jakbym to sam robil to bym wiedzial co i jak a tak to niewiem .
     
  20. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    hehe dziwna sprawa z tym moim połączeniem , nie łączę sie z kompem ale jak loguję sie na xlink kai to wykrywa mi serwery i hosty i na konsoli również ale nie mogę się połączyć ( za wysokie pingi mają gracze , ja mam ping około 15-27 ) . A czy ktoś może wytłumaczyć jak na Leaf założyć grę lub się dołączyć ? Dziękuję !!
     
  21. SnuPl

    SnuPl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    jesli chodzi o granie w live to podstawa musisz miec konto gold nie silver! a pozatym dolanczanie do gier jest bardzo proste i intuicyjne odpalasz gre biezesz muti i dalej niepowinienes miec problemu! Pozdrawiam:)
     
Wczytywanie...

Poleć forum