1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dziwny problem z TV

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez konradd19, Listopad 21, 2010.

  1. konradd19

    konradd19 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 19, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich i bardzo proszę o pomoc. Otóż posiadam 37'' tv LG (LG5000) i mój problem wygląda następująco. Po włączenia konsoli i przełączeniu w telewizorze na wejście HDMI wszystko śmiga normalnie do momentu jak przełączę na przykład na jakiś kanał w tv lub na inne wejście (powiedzmy dvd) i po przełączeniu z powrotem na hdmi konsola załącza się od nowa (pojawia się animacja początkowa i załącza się menu) nawet jeśli byłem w trakcie gry. U mojego kolegi z innym TV lcd nie zaobserwowałem czegoś takiego, więc proszę o pomoc kogoś kto się z tym spotkał czy mogę to jakoś rozwiązać czy tak po prostu musi być w tym Tv. Oduczyłem się po prostu przełączania na telewizje podczas grania ale czasami jak zostawię konsolkę i moja dziewczyna się zapomni i przełączy to mnie po prostu szlag trafia zwłaszcza jeśli czegoś wcześniej nie zapisałem (zresztą nie muszę chyba pisać jak coś takiego może podnieść ciśnienie). Bardzo liczę na wasze wsparcie ;) i pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TheDarkKnight

    TheDarkKnight Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    160
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Wielkopolska
    Dziwny problem... Może po prostu w trakcie gry nie przełączaj na nic innego :) a jeśli już, to chyba raczej coś z konsolą, bo u mnie jak ja np. zrobię PAUSE w powiedzmy - GTA IV i przełączę na ANTENA (żeby zwykłe programy w tv leciały), później włącze z powrotem HDMI3 (do którego mam X'a podłączonego) to GTA IV nadal jest włączone i mogę kontynuować grę...
     
  4. dragonage360

    dragonage360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2010
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Specem nie jestem ale popatrz w ustawieniach konsoli, może coś pogrzebałes przypadkiem .
     
  5. konradd19

    konradd19 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 19, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dokładnie tak robię, gram i nie przełączam, ale czasami przydałaby się jednak taka możliwość. W takiej sytuacji jak opisałeś podczas grania ja mam tak, że mi się konsola załącza od nowa. Dodam, że przy podłączeniu konsoli przez wejście component nie ma takiego problemu, ale to nie rozwiązanie ponieważ po to zakupiłem lcd tv żeby grać w jakości hd.
     
  6. warone

    warone Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    1399
    Polubienia:
    324
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Belgia
    ja mam tak ze na telewizorze wybija mi komunikat: Telewizor nie obsluguje tej rozdzielczosci zmien rozdzielczosc i nie wiem jak zrobic by mi konsola na HDMI dzialala musze ja podlanczac po przez component +wlacznik HD co do kolegi wyzej jak odlacze kabel component od tv lub konsoli to tez mi restartuje konsole nie wiem co zrobic z jednym i drugim gdzies na forum juz o tym pisalem dano mi kilka podpowiedzi ale niestety zadna nie pomogla :(
     
  7. AlCapone1

    AlCapone1 Banned

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    dekoder przez euro x360 przez hdmi na moim tv nie ma takiego problemu
    jedyn mam ustawione wygaszacz w x360 na 10 minut to sie ekran przyciemnia
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    jest to znany problem na niektorych TV. Jak zmienisz kanal lub wylaczysz tv w czasie gry to konsola sie resetuje. Jedyne co mozesz to zobaczyc na innym kablu ale to zapewne niewiele da.
     
Wczytywanie...

Poleć forum