1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dziwny problem z wifi haslo hotspot xbox one

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez ucho333, Październik 13, 2016.

  1. ucho333

    ucho333 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2008
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam pytsnie . Czy jest możliwość podłączenia konsoli z wifi jesli wcześniej przy połączeniu wymagane jest wpisanie hasła do wifi? Jak to zrobić? Ma ktos jakies pomysły? Tak by nie kupować routera a by to zadziałało? Normalnie internet działa w telefonie czy laptopie bo wpisuje to haslo i hula a konsola nie widzi tego ze trzeba wpisac haslo i pisze ze nie mozna nawiazac połączenia.Jak macie jakies pytania jak to wygląda to piszcie. Prosze pomóżcie :) Pozdrowionka
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kloss

    Kloss Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 12, 2016
    Posty:
    14
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Stwórz punkt dostepowy dla konsoli poprzez tel/komputer po wifi. Inaczej tego nie zrobisz.
     
  4. ucho333

    ucho333 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2008
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie mam komputera właśnie a przez telefon chyba sie tak nie da zrobić a dane internet pakietowy drogi strasznie tutaj gdzie jestem. Chyba ze jest jakis sposob żeby to zrobic przez telefon?
     
  5. Kloss

    Kloss Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 12, 2016
    Posty:
    14
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
  6. ucho333

    ucho333 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2008
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dzieki za odpowiedzi ale nadal nie działa przez tethering usb ale wyskakuje inny komunikat : Nie podłączono Twoja sieć nie jest skonfigurowana. Moze trzeba to skonfigurować jakos ale nie mam pojecia jak . Moze ktos cos doradzi jeszcze? Pozdrowionka
     
  7. Kloss

    Kloss Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 12, 2016
    Posty:
    14
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Łączysz z siecią tą z hasłem po wifi, odpalasz ustawienia/Tathering i punkt dostępu
    skonfiguruj hotspot wifi, wpisujesz nazwę sieci, rodzaj szyfrowania i hasło.
    Wracasz wyżej i dajesz na włączenie przenosnego hotspotu wifi.
    Odpalasz konsolę i łaczysz do stworzonej sieci, na parametrach jakie wpisałeś.


    Edit:To tak nie zadziała jednak, potrzebował bys 2 telefonów i miedzy nimi transmisje po bluetooth rzucić. Pierwszy tel do wifki z hasłem, thathering po bluetooth do drugiego i drugi robi punkt dostępowy, lub laptop z wifką i lanem.
     
    Ostatnia edycja: Październik 14, 2016
  8. ucho333

    ucho333 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2008
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam dwa telefony zrobiłem tsk jak mowiles i przeszlo pierwsze laczenie a pozniej wyskoczył "błąd DNS nie rozpoznaje nazwy serwera usługi Xbox" Odlacz zailanie routera na 30 sekund . Podłącz z powrotem zasilanie . Poczekaj następnych 30sekund i sprawdź ponownie.Co to moze byc ? pozdrowionka
     
  9. Kloss

    Kloss Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 12, 2016
    Posty:
    14
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    ustaw jakies sztywne dns, np googlowe. 8.8.8.8 zapasowy 8.8.8.4
    Moga byc tez pewnie porty zablokowane na ogólnodostępnym necie i tego juz nie przeskoczysz.
     
  10. ucho333

    ucho333 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2008
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Niestety nie działa ale dzięki za chęć pomocy :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum