1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dziwny problem z Xbox360E

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Scalpell, Sierpień 8, 2014.

  1. Scalpell

    Scalpell Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam niedawno zakupiłem w sklepie internetowym konsole Xbox360 E. Pierwszy dzień gram wszystko ok. Drugi dzień też wszystko ok.Trzeci dzień odpalam konsole przycisk włączenia świeci na zielono a po 3 sekundach na czerwono. Odłączyłem kabel HDMI od TV i konsoli i włączyłem słychać że chodzi bez zarzutów i przycisk świeci na zielono, ale jak podłączyłem kabel HDMI lub AV to od razu świeci na czerwono. Myślę że coś nie tak jest z wejściami do konsoli ale czekam na wasze opinie.

    Ps.Jeśli taki temat już był to przepraszam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. djremix

    djremix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    piła
    Jeżeli to wersja z dyskiem wyjmij go i włącz konsolę. Jak odpali wyłącz i włóż dysk ponownie. Sprawdzałeś na innym kablu hdmi?Choć jeżeli pisałeś że na kablu av też jest lipa to raczej nie wina kabla hdmi.
     
  4. Scalpell

    Scalpell Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak sprawdzałem na innym kablu HDMI i lipa. Zrobiłem tak jak napisałeś też nie pomogło.
     
  5. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    sprawdź na innym tv i wyjmij dysk na stałe
     
  6. Scalpell

    Scalpell Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na innym tv też niedziała.
     
  7. Mnichu21

    Mnichu21 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 22, 2014
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sieradz
    Jak podłączyłeś kabel AV do xboxa skoro masz wersję "E", w której nie ma złącza AV?
     
  8. djremix

    djremix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    piła
  9. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    wysyłaj na gwarancję
     
  10. Mnichu21

    Mnichu21 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 22, 2014
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sieradz
    Jeżeli to jest nówka sztuka nieśmigana to nie powinna padać, a zwłaszcza po 3 dniach. Oddaj na gwarancję.
     
  11. Scalpell

    Scalpell Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sorki To jest Xbox360E Slim.
     
  12. Mnichu21

    Mnichu21 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 22, 2014
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sieradz
    Jeżeli to jest slim to (MOŻE) sa się sprawdzić kod błedu. W xboxach 360 starszego typu się sprawdzało kod błędu wciskając przycisk od kalibracji kontrolera i trzymając go wciskając eject czterokrotnie (tylu ilu cyfrowy jest kod błedu). Jedna dioda odpowiada cyfrze 1, dwie cyfrze 2, trzy cyfrze 3, a cztery cyfrze 0. Później wpisujesz ten kod np. w GOOGLE i sprawdzasz co on oznacza. Nie wiem na 100% czy sprawdzanie w ten sposób kodu błedy działa w slimie, ponieważ nigdy nie miałem do czynienia z RRoDem w slimie.

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Ludzie.... Wersja e ma gniazdo av nowego typu... da sie odczytac kod błędu w wersjii e. Kod bledu jest sygnalizowany przez migniecia dioda. Konsola bez kabla av/hdmi nie pokazuje oznak błędu to normalne.

    Teraz dobra rada dla autora tematu: zarejestruj konsole na xbox.com zglos usterke jako czerwona dioda, spakuj sama konsole do kartonu (nie tego z konsoli) za 10 dni od wyslania przyjdzie nowa z kodem xbox live na 1 miesiąc.
     
  14. Scalpell

    Scalpell Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zrobiłem tak jak mówisz zarejestrowałem konsole ,zgłaszam potrzebę serwisu ,ale mam problem. Trzeba tam podać adres fizyczny a ja nie wiem co to jest. Czytałem na google że to jakiś adres Mac i żeby go znaleść konsola musi być włączona. Nie ma jakiś innych sposobów na odnalezienie tego adresu?

    Ps.Jestem zielony w tych tematach
     
  15. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    poszukaj z tyłu konsoli ;)
     
  16. Scalpell

    Scalpell Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Z tyłu konsoli jest numer seryjny, MFR date, Porduct id jakieś Contains i Cofetel Id. Nie wiem który z nich to Mac
     
  17. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Podajesz serial number i swoje dane i tyle.
     
  18. Scalpell

    Scalpell Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No ale adres fizyczne też musze a nie wiem co to jest

    file:///C:/Users/ADRIAN/Desktop/do%20xbox%20forum.png
     
  19. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Moze adres zamieszkania. Sluchaj nic wiecej sie nie podaje. Jak zarejestrowales konsole klikasz na nia dajesz napraw.
     
Wczytywanie...

Poleć forum