1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dziwny problem z XDG3

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez Pawepek, Lipiec 12, 2012.

  1. Pawepek

    Pawepek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2010
    Posty:
    80
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam.Jako że zmarnowałem już 10 płyt to piszę do was z prośbą o pomoc. Posiadam Dashboard 14719 i LT2.0 nagrywarkę ihas 124B którą kupiłem z uniwersalnym softem(działały i verbatimy i Platinumy Ritek). Otóż wszystko było bajecznie do kiedy nie kupiłem płyt Platinum MBIPG101-R12-00. Pobrałem The Amazing Spider Man i Spec Ops The Line i z oboma mam ten sam problem. Po włożeniu do napędu przez jakieś pół minuty gra działa potem plyta staje i wyskakuje" Nie można odczytać płyty". Gra nie instaluje się również na dysku. Oba obrazy sprawdzone w abgx i powinny być ok. Nagrywałem również na esperanzach. Wszystko z prędkością 2.4x. Zrobiłem sobie flasha pod te płyty programem MSCE. Co może być powodem tego że one nie działaja? Spędziłem już mase godzin i poświęciłem masę płyt więc gorąco proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pawepek

    Pawepek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2010
    Posty:
    80
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ktoś zna odpowiedz na mój problem ? Sorry za post pod postem ale naprawdę zależy mi na czasie.
     
  4. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    wgraj opdowiednie FW pod platinum ( od kurczaka80) sa pod 3 rodzaje plyt potem ustawienia w imageburnie takowe:

    1.write image file to disc
    2.tools-drive-change advanced settings
    3.wybór nagrywarki(lite0n)
    4.zmienić opcje na takowe:
    -SMART BURN ON
    -FORCE HYPER TUNING ON
    -OVER SPEED WRITING OFF
    -ONLINE HYPER TUNING ON
    i przy każdej zmianie wcisnąć Change (succes -ok)
    5.tools-drive-change book type , wybór znów liteon
    6.change for drive for(DVD+R DL Media-EEPROM!)a new setting DVD-ROM
    potem change i ok
    7.tools-settings-write-(perform OPC Before Write ma nie być zaznaczone,
    a Verify Against Image File ma być zaznaczone
    8.tools-settings--I/O-page 2 - zmiana buforu (buffer size na 241 mb)
    9.po tych opcjach wybór pliku do nagrania zaznaczenie verify , wybór
    swojej nagrywarki (ihas) prędkość 2,4 i palenie płyty

    i wtedy wypalaj plik pod te 3 plytyki platinum mam jak cos pisz na PW
     
  5. Pawepek

    Pawepek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2010
    Posty:
    80
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ok zmieniłem w opcjach na takie których pisałeś ale po wgraniu firmware od kurczaka nie mam już predkośći 2.4x. Co zrobić aby mieć firmware od kurczaka obsługująćy właśnie tą prędkość?
     
  6. Pawepek

    Pawepek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2010
    Posty:
    80
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ok zmieniłem w opcjach na takie których pisałeś ale po wgraniu firmware od kurczaka nie mam już predkośći 2.4x. Co zrobić aby mieć firmware od kurczaka obsługująćy właśnie tą prędkość? I czy zmiana buforu nie spowoduje u mnie błędu I/O?
     
  7. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    1 osoba to lubi.
  8. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Pawepek - bufor bez problemu możesz podnieść do 512MB, nic się nie stanie.
    Osobiście radziłbym Ci nagrywać tylko i wyłącznie na płytach Verbatim, z innymi płytami to loteria.
    Wgraj FW od c4eva'y pod Verby i nagrywaj bez żadnych problemów.
    Skoro już piracimy, to nie powinniśmy oszczędzać na płytkach, nie uważasz? :D

    A i jeszcze.... podczas nagrywania gier, zostaw komputer w spokoju, niech sie spokojnie nagrywa by nie wyskoczyły żadne błędy.
     
    1 osoba to lubi.
  9. Pawepek

    Pawepek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2010
    Posty:
    80
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    no chyba jednak nie zupełnie bo wyskoczył mi błąd I/O na 49 procencie....
     
  10. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    luknij se bufor min 241 mb
     
  11. Pawepek

    Pawepek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2010
    Posty:
    80
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Dałem bufor 40 i błąd nie wyskoczył za o nie przeszedł weryfikacji. Teraz spróbuje 241mb ale mam tylko płyty esperanzy.
     
  12. Pawepek

    Pawepek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2010
    Posty:
    80
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Kiedy dałem bufor 241 nawet nie zaczęło się nagrywać podczas WritingLeadIn wyskoczył błąd I/O
     
  13. Pawepek

    Pawepek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2010
    Posty:
    80
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Co ciekawe kiedy nagrywałem inną nagrywarką to działo się to samo a więc po pół minuty wyskakiwało" nie można odczytać płyty" Także nie wiem czy to tak wina tego Ihasa..... Straciłem juz14 płytek nie grałem od 2 tygodni od tygodnia ślęcze i szukam rozwiązania jestem już na maxa ******ony......
     
  14. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    1. Edytuj posty a nie spamujesz
    2. Zmień płyty na jakieś porządne
     
  15. Pawepek

    Pawepek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2010
    Posty:
    80
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Najłatwiej jest powiedzieć" zmień płyty na porządne". Mam takie i takich używam.
     
  16. badboy8

    badboy8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2009
    Posty:
    641
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Więc jest to twój problem. Skoro chcesz oszczędzać na Verbach to musisz liczyć się z problemami.
    Emtec,Maxell kosztują pare złoty więcej a z nimi problemu nie ma, nie mówiąc że już Omegi które kosztują tyle co Platinum (chociaż platinum jak widać dobrze się palą na XGD3) a są ok.
    Błędy które wyskakują po nagraniu czymś innym niż iHAS są normalnym objawem, ale skoro się nagrywają to raczej płyty są wporządku.
    Spider-Man jest XGD3 więc prawdopodobnie ma już wgraną topologie - aby odpalić na swojej konsoli przy LT2.0 musisz wyjąć ją z obrazu.
    Piszesz że masz LT2.0 - dlaczego w tym wypadku nagrywasz iHASem ? przecież z niego korzysta się przy LT3.0 bo niżej potrzebny nie jest.
    Co do nagrywania - namieszałeś w ustawieniach. Decydujesz się na ustawienia c4eva z pliku albo pod media ID (na jego stronie też masz alternatywne ustawienia).
     
  17. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    nie wiem jak na nich bedzie ja tylko platinum juz od dawna testowane nagrywane i nie zawiodły ani razu .
     
  18. Wojtas7507

    Wojtas7507 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    warm.-mazurskie
    Kup jedną Verbatim i sprawdź. Jak dalej będzie to samo to wina leży po stronie nagrywarki lub jakiś błąd w systemie.... Ja bez problemu wypalam na Platinum MBIPG101-R12-00 na Ihas 124B.. Zrób flesz i MUSI działać! Poniżej masz link do FW (przerobiony z Verbatim przy pomocy MCSE2010 pod te płytki do Ihasa 124B :

    http://www.filedropper.com/ihas-124b-al0s-platinumr12-000-finalspeedpatched
     
Wczytywanie...

Poleć forum