1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

dziwny problem z zacinaniem gry GTAV

Temat na forum 'GTA V' rozpoczęty przez przemek_sbs2k, Marzec 29, 2014.

  1. przemek_sbs2k

    przemek_sbs2k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witajcie, Wałkuję już ten temat tutaj dość długo i dalej nie mam rozwiązania, ale może coś doradzicie :)

    Jak pare osób z Was pewnie pamięta na moim Slimie bardzo słabo chodziło te GTA. Niby dało się grać ale to żadna przyjemność z gry ... Ostatnio zrobiłem taką próbę. Sformatowałem dysk od zera (250GB oryginalny, nowy, specjalnie kupiony do tej gry), rozłączyłem neta, zainstalowałem DVD1 na dysku oraz włączyłem gre... różnicy nie bylo, gra dalej chodziła bardzo słabo. Podłączyłem neta, pobrało wszystkie akutalizacje (67MB), rozłączyłem neta i skasowałem pare razy pamięć podręczną czy jak to sie zwie i ku mojemu ździwieniu gra chodziła płynnie. Można powiedzieć że duzo lepiej niż wcześniej. Dało sie sensownie grać, a ścinki miałem jedynie w samym centrum miasta. Ale te szczęście nie trwało długo. Po paru misjach a dokładnie po misji gdzie Trevor porwał żone Martina problem powrócił znowu gra zaczeła chodzić tragicznie. Ponawiałem ten proces co opisałem wyżej ale nic to nie dało. Nie mam pojęcia od czego to jest zależne. Inne gry chodzą normalnie. Rozkręcałem konsolke, czyściłem, wymieniłem paste ale też nic nie dalo.
    Moje nośniki gry były testowałe u kolegi na takim samym X-ie i u niego z niczym nie ma problemu. Jest to konsola Slim 4GB, gdzie dokłdałem dysk 250GB, po rozkręceniu konsoli chciałem wyciągnąć ten Flash Memory ale on był elemeten stałym na płycie głównej. (Głupia myśl mnie naszła, ze to może i tego wina, bo mimo że jej nie używam zawsze na niej sa pliki systemowe).

    Macie jakis pomysl ? bo juz zaczynam żałować że kupiłem X-a :((

    Przemek
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Szymon.k

    Szymon.k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Szczerze nie mam zbytnio pojęcia dla czego gta się scina jak inne gry nie.
    -Instalowałeś disc 2 na dysku?
    -Masz może gdzieś w domu pendriva 16gb? -Jeżeli tak tu usuń wszystko związane z grą gta na dysku, sformatuj pendriva na xboxie i zainstaluj gta na pendrive.
    Ale przed tym usuń te wszystkie ''pamięć podręczna'' itp.
    Jeżeli to nie zadziała.
    -Zainstaluj płyte disc 1 na dysku a disc 2 na pendrive.
    Ale najpierw jeżeli zainstalowałeś disc 2 na twardym to usuń. Później zrób punkt 2 czyli instalacja na pendrive. Nie zadziała - ostatni punkt instalacja disc 1 na twardym i disc 2 na pendrive

    @Edit:
    Znalazłem coś na ten temat:
    XBOX 360

    Fachowcy z Digital Foundry znaleźli sposób na zwiększenie płynności gry oraz zwiększenie ilości FPS.

    Wystarczy zainstalować drugą płytę na pendrive, dzięki temu gra wczytuje się ok. 30sek szybciej oraz polepsza nam się jakość rozgrywki*

    *miejcie na uwadze, że efekt może być różny. Wszystko zależy od tego jak szybkiej pamięci USB użyjecie.

    Oraz:

    •problem z telewizorem (mowa tutaj o takim telewizorze, który ma już swoje lata świetności za sobą, przez co może nie wyświetlać i ładować grafiki w sposób zadawalający)
    •
problem z kablem HDMI (przerwany, kiepskiej jakości, niepoprawnie wpięty do konsoli/telewizora)
    •zanieczyszczone wnętrze konsoli lub laser (przypominam, że pomimo instalacji ponad 8GB, gra w dalszym ciągu odczytuje sobie niektóre rzeczy z rzeczonej płytki)
    •nieprawidłowe ustawienie telewizora
     
    1 osoba to lubi.
  4. Sokar

    Sokar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    45
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Faktycznie.
    Źródło na tewitterze (ROCKSTAR): https://twitter.com/RockstarSupport/status/379493174768439296

    Strona RockStar: https://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/200155686-Grand-Theft-Auto-V-Xbox-360-and-PS3-Installation-Requirements

    Mam tylko jedno pytanie:
    Czy mógłbyś sprecyzować to:
    "problem z telewizorem (mowa tutaj o takim telewizorze, który ma już swoje lata świetności za sobą, przez co może nie wyświetlać i ładować grafiki w sposób zadawalający)"

    Chodzi tobie o input lag?
     
  5. przemek_sbs2k

    przemek_sbs2k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ja wiem o tym Panowie, ale instalacja DVD2 na pan-drivie lub odczyt z napędu nic kompletnie nie wnosi. Gra dalej chodzi ciulowato jak chodziła.
    Mam filmik nagrany telefonem z jedną misją, może wyda się to Wam dość płynne ale uwierzcie mi że u kolegi nie ma takich ścięć jak są u mnie
    https://www.youtube.com/watch?v=sMiXZpaXRM4

    Przemek.
     
  6. Lera1n

    Lera1n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2013
    Posty:
    90
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Daleko
    Slim Corona? czy Trinity?
     
  7. przemek_sbs2k

    przemek_sbs2k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  8. Lera1n

    Lera1n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2013
    Posty:
    90
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Daleko
    ale na płycie Corona czy Trinity <facepalm>

    Jeżeli kolega ma trinity a ty coronę to może dlatego widzisz różnicę. Mój znajomy ma trinity i twierdzi że u niego chodzi "płynniej". Ja natomiast nie rejestruję pierdyliarda fpsów swoimi oczami i stwierdzam że gra chodzi w obu przypadkach zadowalająco jak na 8letni sprzęt. A na twoim video nie widać aż takiego spadku fps który sprawiałby że nie jesteś w stanie grać czy tam ukończyć jakiejś misji.
     
  9. przemek_sbs2k

    przemek_sbs2k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Moja konsolka jest z Grudnia 2012 roku, jego nie wiem. Wygląda identycznie jak moja. Chodz zdziwiło mnie jedno. Jeśli jego X był sprzedany z dyskiem to powinien mieć obudowę błyszczącą a ma równiez matową jak ja.

    Wracając do gry.. ja widze te spadki, w porównaniu do innych gier ona chodzi dość słabo :(
     
  10. Szymon.k

    Szymon.k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Może masz za duże wymagania co do tej gry? Ta konsola ma już na prawdę swoje lata i, że na tym chodzi gta to już w ogóle jest cud.
    Ja nic nie widze na filmiku jakiś spadków.

    Spróbuj podłączyć xboxa do TV
     
  11. przemek_sbs2k

    przemek_sbs2k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ale to nie chodzi o moje wymagania niestety po prostu wiem co widzialem u znajomego :) on nie ma takich ścięć jak ja mam...
     
Wczytywanie...

Poleć forum