1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dziwny Problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mily27121993, Czerwiec 23, 2010.

  1. mily27121993

    mily27121993 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam!
    Mam dość dziwny problem i liczę na to iż ktoś powie mi co mam zrobić w takiej sytuacji. Jeśli gram w jakąś grę z płyty(bez instalacji na dysk) chodzi ona bez problemu nie wyskakują żadne błędy, lecz gdy właśnie ją zainstaluje no to wtedy oczywiście wszystko chodzi płynniej tylko na przykład grając karierę w FNR 4 przed walką wyskakuje błąd z czytaniem płyty (mimo że gram z dysku, jak gram z płyty tego problemu nie ma) to robię to co mi zalecają czyli czyszczę płytę, resetuję xboxa no i znowu ten sam błąd. Walka dopiero się włączy gdy skasuję grę z dysku i zagram z płyty, lub ponownie ją zainstaluje, lecz ponowna instalacja wiele nie pomoze bo błąd wyskakuje ponownie przy którejś z kolejnych walk. A trochę głupio grać z płyty bo wszystko wolniej się ładuje oraz napęd głośno chodzi.
    Proszę o pomoc bo nie wiem co to się stało, podejrzewam, że może coś z dyskiem twardym...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mily27121993

    mily27121993 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    I co nikt mi nie pomoże... ? :/
     
  4. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    Widocznie masz bad sectory na dysku dlatego ci się pokazuje info o przeczyszczeniu płyty. Jak z dvd wszystko działa to dysk będzie do wymiany.
     
  5. RossiQ

    RossiQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wyczyść jeszcze cache konsoli. Jak masz najnowszy dash jest w opcjach dysku. Jak nie jest to jakas kombinacja klawiszy na padzie. Ja mialem podobnie na innej grze.
     
  6. mily27121993

    mily27121993 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wyczyścić cache, czyli co to jest? Bo za bardzo nie wiem, jedyne co ja robiłem to format dysku i konserwacja, bo miałem tak z dwoma innymi grami, tamte 2 się "naprawiły" a z FNR dalej problem
     
  7. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    No wchodzisz w ustawienia>pamięc> na dysku dajesz Y i tam masz opcję wyczyść cache.
     
  8. Darkoo19

    Darkoo19 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2010
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Albo zaktualizuj Dash'a. Ja mam 9199 i żadnego jeszcze problemu nie miałem.
     
  9. mily27121993

    mily27121993 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    wyczyscic cache i konserwacja dysku to jest to samo, teraz tak luknąłem, a więc niestety nie pomogło
     
  10. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    Możesz jeszcze dysk sformatować ale nie wiem czy to pomoże. Tak jak wcześniej pisałem możesz mieć bad sectory i dlatego pokazuje ci błędami. Możesz jeszcze zrobić tak że na pendrive zainstalować grę jeśli masz o takiej pojemności.
     
  11. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    Up zamiast cytuj kliknąłem podziękuj ;)

    Ale jak sformatuje to bad sektory przeniosą się w inne miejsce na dysku.

    A dysk oryginalny?
     
  12. mily27121993

    mily27121993 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tak oczywiście oryginalny dysk, najprawdopodobniej to mogło coś się stać po tym jak mi się xbox przewrócił gdy stał...
    A jesli codzi o instalacje na pendrive to też tak chciałem zrobić bo mam pendrive'a 8GB a raczej mój brat ma, tylko akurat jak na złość gdzieś się ten pendrive zgubił.
    Ja juz formotawalem ten dysk z 3 razy i ciągle to samo
     
  13. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    To już znamy przyczynę problemu, bad sektory powstają przy wstrząsie (np. upadek) lub wadliwe egzemplarze (zdarza się bardzo rzadko). Odeślij do MS bo z czasem pojawi się ich coraz więcej.
     
  14. nokiauser

    nokiauser Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Włocławek
    No to dla pewnosci skombinuj jakis inny xboxowy dysk jak ten bedzie dzialal o znaczy ze twoj do wymiany. Ewentualnie pod pc podepnij i poszukaj jakis programow do bad sectorow (norton disk doctor) ewentualnie z poziomu konsoli odzyskiwania w win xp komenda "chkdsk" moze cos da
     
  15. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    Na 100% są bad sectory. Nie ma nawet po co sprawdzać.
     
  16. nokiauser

    nokiauser Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Włocławek
    Ale moze je zaleczyc badz wylaczyc z uzytku
     
  17. mily27121993

    mily27121993 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No to mam teraz trochę głupie pytanie, ale w jaki sposób można oddać dysk do naprawy na gwarancję? gdzieś się dzwoni do MS czy trzeba gdzies wysyłać, a może tam gdzie kupowałem konsolę mam ją tam dać?
     
  18. mily27121993

    mily27121993 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A i jeszcze mam pytanie w jaki sposób dysk do kompa podpiąć ?
     
  19. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    Bad sectory możesz tylko zamaskować. Każdy dysk ma jakąś ilość sektorów które można relokować czy coś takiego. Po prostu program zamienia te zepsute z dobrymi chyba nie pamiętam dokładnie. Ale jak masz oryginalny dysk to do MS ślij jeśli są plomby powinni ci go wymienić. Jeśli będzie kilka badów to jeszcze uda się to zamaskować programami ale jak sporo tego to dysk do wymiany.


    I możesz zrobić to co kolega wyżej napisał ale to tylko w przypadku jak gwarancja już nie obejmuje tego.


    Dysk do kompa żeby podpiąć to musisz obudowę rozebrać co wiąże się z rozerwaniem plomby i po gwarancji. Dysk to jest 2.5 cala na SATA. Jak masz gwarę to próbuj jeszcze.
     
  20. mily27121993

    mily27121993 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No to chyba się zdecyduję na tą gwarancję... Xboxa mam od 1-2 miesiąca/cy, a więc wolę teraz dostać nowy dysk niż pozniej mieć jakies na prawde powazniejsze problemy. Tylko właśnie czy może mi ktoś wytłumaczyć co z tym trzeba zrobić, gdzie wysłać? :D
     
  21. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    na stronie MS powinny byc numery, dzwoń, pytaj
    Polecam zgrac sobie profil i inne takie, bo pewnie ci go w serwisie sformatują
     
Wczytywanie...

Poleć forum