1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dziwny przypadek z Liteonem

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Ankoholik, Maj 21, 2010.

  1. Ankoholik

    Ankoholik Xbox One Xbox One Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    1211
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Białystok
    Witam , napęd 74850c standardowy na płycie A0A2

    extract keya poszedł ok ,bulit FW ok i czas na zapis.
    Wszystko idzie standardowo,erase,write i tutaj haczyk
    bank0 ok
    bank1 ok
    bank2 i dos przestaje odpowiadać

    mamy bricka wiec idzie unbrick
    znowu write i teraz skończył ,ale długo zapisywał ostatni bank (jakies 30 sekund) ,writing sie kończy ,wyskakuje write errors occupated.

    o dziwo tacka się wysuwa,laser chodzi itp.

    FIX: zbudowałem nowe FW ,przeformatowalem Pena ,przeczysciłem kostke FW ,i o dziwo tym razem poszło i jest ok.
    teraz się zastanawiam w czym był problem, czy kostka fw w napędzie gdzieś mniała zwarcie czy plik fw zle sie zbudował lub zle sie napisał na pendrive.

    akir wspominał,ze miał napęd ,który po poprawnym Flashu przestał reagować , myślę ze to był napęd chyba z tej serii. ktoś miał podobne przypadki?pozdro
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    to samo przy liteonie V2 konsola z
    27 07 2009
    ja zrobiłem sam format pendrive i to pomogło
    a bład identyczny
    'write errors occupated'
     
  4. wezyk20

    wezyk20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Możliwe że wystarczyło wrzucić napęd od nowa w vendormode. Ja tak miałem ostatnio z benq. Zapisywało wszystkie banki, ale po sprawdzaniu wyskakiwał error. Przełączyłem od nowa w tryb vendor flas i wszystko ok.
     
  5. Ankoholik

    Ankoholik Xbox One Xbox One Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    1211
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Białystok
    aby zrobić liteona w vendormode musisz robić MRA HACK ,podejrzewewam ze FW zle zbudował JF.
     
  6. Gsm Liberty

    Gsm Liberty Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    167
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Podobnie mialem z 93450 (2009.10)
    Przy zapisie po pierwszym banku zwieszka.
    Poleciałem z erase w vendor mode (w dosie pokazywało ok a było unknown flash chip)
    Potem write w dosie i poszło.

    P.S
    Tacki 2009.10 i nowsze ida tylko na 18ohm

    Pozdrawiam
    GsmLiberty
     
  7. kasper17

    kasper17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystklich
    Moze troche z innej beczki

    Chcialem zapytac czy zdazyl sie Wam moze taki naped jak mnie liteona 83850c z July 2009 ( sierpien ) w konsoli nowej juspera z wrzesnia . Teoretycznie jest no wersja napedu v1 tak tez wykrywa JF ale nie idzie w zaden sposob zczytac keya , i coraz bardziej zastanawiam sie czy nie zrobic go metoda MRA ;)

    Powiedzcie mi mial ktos z Was taki przypadek , bo ja robilem juz wiele tych napedow ale ten jest magiczny . Czytalem gdzies na zagranicznym forum ze napedy z poznego sierpnia 2009 to juz v2 ale o dziwo ten jest wykrywany jak v1

    Pozdrawiam
     
  8. wezyk20

    wezyk20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    July to jest napęd z lipca. Trzeba tasować tacką żeby wyciągnąć dane. Jak nie pójdzie to MRA.
     
Wczytywanie...

Poleć forum