1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dziwny RROD - HELP

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez calis, Kwiecień 5, 2009.

  1. calis

    calis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2008
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Czesc. Stalo sie i dostalem RROD-a. Sytuacja o tyle dziwna ze konsola uzywana jest moze 3 godziny na tydzien, jest to wersja PREMIUM z HDMI ale z tych starszych (20GB dysk). Opis problemu :

    Konsola wlacza sie i dziala normalnie po czym sie wiesza (przewaznie po kilku minutach), po ponownym wlaczeniu wyskakuja 3 migajce diody. Chce wiec sprawdzic kod bledu wiec naciskam sync button i eject 4 razy i tutaj za kazdym razem migaja mi 4 diody (nie spotkalem sie z kodem 0000...) do tego jak puszczam synca i eject to nadal migaja 4 diody (a powinny znow migac 3 z tego co czytalem). O co biega ? Jaki to blad ? Wydaje mi sie ze moze to byc cos z zasilaczem bo konsola jakby dziwnie buczy ale moze to tylko moje odczucie...

    Dajcie znac prosze w odpowiedzi albo na gadu 2838982.

    Z góry dzieki
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. waski88

    waski88 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2008
    Posty:
    234
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    kod bledu musisz odczytac 4 razy naciskajac przycisk od wyszukiwania pada i eject 4 razy to samo
     
  4. calis

    calis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2008
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dzieki za szybka odpowiedz ale w poradniku na forum napisane jest inaczej

    "Jeżeli powyższe metody nie skutkują należy odczytać bardziej szczegółowy kod:

    Instrukcja:
    - Włącz konsole
    - Naciśnij i przytrzymaj SYNC BUTTON(mały biały) po czym nadal trzymając naciśnij EYECT(DVD).
    - Didody teraz powinny migać pierwszym kodem *
    - Puść EYECT i naciśnij jeszcze raz
    - Diody migają 2 kodem
    - Puść EYECT i naciśnij jeszcze raz
    - Diody migają 3 kodem
    - Puść EYECT i naciśnij jeszcze raz
    - Diody migają 4 kodem
    - Puść wszystko
    - Migają wszystkie 3 diody"
     
  5. waski88

    waski88 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2008
    Posty:
    234
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    no o to mi chodzilo :D

    taka mala sciaga
    Jeżeli świecą się cztery diody jest to liczba - 0
    Jeżeli świeci się jedna dioda jest to liczba - 1
    Jeżeli świecą się dwie diody jest to liczba - 2
    Jeżeli świecą się trzy diody jest to liczba - 3
     
  6. calis

    calis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2008
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Waski ja poradnik tez czytalem tylko ze mi migaja 4 x 4 diody a wytlumaczenia kodu 0000 nigdzie nie widzialem...
     
  7. waski88

    waski88 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2008
    Posty:
    234
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    to nic nie pozostaje jak naprawa chyba ze masz gwarancje
     
  8. calis

    calis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2008
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Naprawa... ale czego ? Wiadomo że coś trzeba naprawić i najpewniej konsole :) ale ja tutaj próbuję zrozumieć kod błędu i dlatego proszę o pomoc. Doceniam Twoje starania o północy kiedy wiekszosc juz spi ale poradnik to ja sam potrafie przeczytać a Twoja wiedza na temat RROD-a nie wychodzi poza tutorial :p Czy ktoś miał podobny problem i może mi napisać co może być przyczyna awarii ?
     
  9. Kubos

    Kubos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Moja wiedza w rrod'ach też raczej za podstawową nie wybiega, ale sprawdź kabel od zasilacza (czy dobrze podłączony)
     
  10. calis

    calis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2008
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Kabel jest dobrze podłączony (odpinałem i podłączałem na nowo kilka razy) ale może sam zasilacz coś się rypie - pożyczę od kolegi zasilacz i spróbuje podłączyć na nim moją konsole. Mam nadzieję że to błąd zasilania (jestem tydzień po przeprowadzce może coś z gniazdkiem) ale boję się że to jednak coś w x pudle się sypie...

    EDIT :

    Wczoraj wieczorem zakupiłem przedłużacz i przepiałem konsole do innego osobnego gniazdka i odpaliła normalnie bez zwiechy i działała jakies 1,5 godziny. Po przepięciu też dzwiek jaki wydawała kiedy wyskakiwał RROD (jakby buczenie) zupelnie ucichł i pracuje normalnie. Mam nadzieje ze problemem było zasilanie.
     
  11. kaj0l

    kaj0l Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    J-bie
    Witam, otóż mam identyczny problem z taką samą wersją konsoli z tym wyjątkiem że podczas sprawdzania błędu co jakiś czas zaświeci się 1 dioda a tak to cały czas świecą się cztery. Próbowałem podłączać konsole do innego gnizadka, przedłużacza ale nic to nie dało. Cały czas słychać dziwne buczenie z wnętrza konsoli. Ma ktoś może pomysł co jest nie tak ?
     
  12. ReD#1

    ReD#1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    Witam!
    Ja mam identyczny problem, z tym ze za pierwszym razem udalo mi sie zdiagnozowac blad - zimne luty po czym wlaczylem konsole jeszcze raz i lipa sync + eject nie reaguje( tylko za pierwszym wcisnieciem - zapalaja sie cztery diody, dalej nic) czy ktos wie o co chodzi?
     
  13. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    mam tak samo z konsola, nie wiem co to jest.
     
  14. kaj0l

    kaj0l Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    J-bie
    Ten dodatkowy dźwięk pochodzi konkretnie z napędu i brzmi tak jakby napęd dostawał na mało prądu do rozkręcenia głowicy.Może uszkodzony jest jakiś tranzystorek lub kondensator? Niestety nie mam możliwości przetestowania innego napędu. Jak miałby ktoś jakiś pomysł aby rozwiązać problem to zapraszam do dyskusji.
     
  15. Marinox

    Marinox Banned

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Sprawdź czy wszystko dobrze podłączone. Jeśli wszystko będzie sprawnie podłączone to niestety tylko serwis :/
     
  16. maspex

    maspex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sopot / Mazury
    4 diodki zapalaly mi sie jak mialem odlaczony kabel AV...masz podlaczony przez hdmi ? moze cos z hdpc telewiozora? podepnij sie do innego tv i zobacz czy ten sam blad bedziesz mial
     
  17. DJ.Bart

    DJ.Bart Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    428
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tczew
    To samo konsola zawieszała się a potem ROD kod to (0.0.0.0) nie wiem dlaczego taki kod wymieniłem pastę i konsola działa i nie działa ale na chwile dosłownie się włączy i zawiesza się mi to wygląda na RAM ale morze się mylę, a buczenie umie buczy w zasilaczu, mordowałem się z tym długo i nic z tym nie wyszło RAMy się strasznie grzeją w klocku możliwe że luty puszczają.
     
  18. maspex

    maspex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sopot / Mazury
    Xbox-experts.com - Error code 3 RLOD E00 / 0000 opis tego bledu

    jednym z rozwiazan jest przedmuchanie plyty glownej...moze pomoze
     
Wczytywanie...

Poleć forum