1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dziwny RROD ?? Pomocy !!!! Proszę !!!!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez goryl25, Wrzesień 7, 2010.

  1. goryl25

    goryl25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2009
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gościm
    Witam ! Dnia dzisiejszego miałem bardzo dziwne wydarzenie , otóż grając w gre Tom Clancy's H.A.W.X. 2 ekran zrobił się czarny i zapaliły się 3 czerwone diody :( i wyłączyłem konsole i poczekałem chwile bo w tym czasie już szukałem serwisu do konsoli w okolicy :( a tu włączam żeby sprawdzić kod błędu a tu konsolka normalnie działa i wszystko śmiga :/ czy to jest normalne ?? bo ja nie wiem czy grać czy nie ?? napiszcie mi proszę !!!!!!!!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sid2007

    sid2007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    1685
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Radom
    Czy to jest normalne to nie wiem , ale ja miałem jeden raz podobnie. Otóż grając w GTA IV z płyty , po jakiś 30 min , nagle obraz się wyłączył ( w TV pisał komunikat o braku sygnału ) i X360 pokazał 3 czerwone diody. Konsolę wyłączyłem , włączyłem ponownie i działa jak ta lala do dziś. A było to jakiś rok temu.
     
  4. goryl25

    goryl25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2009
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gościm
    ja się doradziłem kolegi przed chwilą bo był u mnie w domu i mówi że to było przegrzanie , a to przez mój stolik bo z tyłu xboxa niema wolnego miejsca tylko jest ścianka :( jutro ją wytne :)
     
  5. motek

    motek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2010
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nowy Targ
    Widziałem wiele wypowiedzi osób którym zdażyło się coś podobnego. Niektórym konsola działa jeszcze kilka lat a niektórym tydzień później znowu wyskakuje RROD i konsola przestaje działać. Narazie graj póki możesz a jak znowu będzie się coś dziać to oddaj do serwisu albo odeślij na gwarancji.Dbaj aby konsola było dobrze chłodzona.
     
  6. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
  7. estern

    estern Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Z tego co mi wiadomo to ten błąd sprzętu jest wywołany przegrzaniem konsoli. Właśnie po to Jasper`y mają ulepszony układ chłodzenia.
     
  8. Dragsiu

    Dragsiu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    240
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A raczej wytwarzają mniej ciepła... (od Falconów i Zephyrów oczywiście). Chłodzenie nie zostało znacznie zmienione.
     
  9. RossiQ

    RossiQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja miałem podobnie dzisiaj na HAWX 2 tylko ze migały mi 2 diody na czerwono prawa górna i lewa dolna ale gra dalej dzialala. Zaznaczam ze mam JTAG i po resecie konsoli dziala normalnie. Co bedzie dalej zobaczymy
     
  10. wojtas453

    wojtas453 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Hmm, dociskales kabelki z tylu, czy cos? Czy po prostu wlaczyles i dziala?
     
  11. Vegio

    Vegio Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tarnobrzeg
    chwilowy rrod jest normalny
    kiedyś kolega miał takiego rroda (gdy nie miałem własnego x'a i mi pożyczył swojego, więc nieźle zdygałem), sprawdziliśmy co to za błąd (tam jakieś kombinacje przycisków na xie i od ilości migań wyskakuje co jest błędem) i się okazało, że zasilacz się przegrzał, ponieważ stał w słońcu ;p
    po 1h się uruchomił, ale już nie ruszaliśmy, żeby nie prowokować losu :)
    na nast. dzień graliśmy i wszystko fajnie chodziło
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    wystarczy skok napiecia w sieci i mamy rod. Wiec jesli to pojedynczy przypadek to pewnie to. Machnij reka i graj dalej :p
     
  13. goryl25

    goryl25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2009
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gościm
    aha , bo akurat wtedy na ułamek sekundy zabrali prąd i to mogło być to co mówi !-=DEXTER=-
     
Wczytywanie...

Poleć forum