1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dziwny xbox, napęd szwankuje

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez odblast, Październik 15, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. odblast

    odblast Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    witam, mam problem z xboxem z liteonem, dostałem go od kolegi, włączam go wszystko ok, wyjmuje tacke wkładam obojętnie jaką grę i zonk, nic nie czyta, jest napisane tylko otwórz napęd, no to mówię coś nie tak, odpalam jf, napędu w ogólę nie czyta, no to mówię zrobie aktualke do najnowszego dasha ten 13599, aktualizację zrobiło bez żadnych problemów, wkładam znowu płytkę nic kompletnie, ładnie tacke otworzyło, zamknęło ale nic nie czyta, no to podłączyłem pod jf najnowszego napęd i nic dalej to samo, jakby normalnie był trupem, jakieś sugestie ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    a mieli wogule plyte?? czy zamykasz tacke i nic nie kreci plyty??
     
  4. odblast

    odblast Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    pyka dwa razy (pewnie silniczek od lasera) rozkręca bziuu dosłownie na chwileczkę i przestaje, możliwe że po prostu był źle podłączony napęd do zasilania, np odwrotnie i uszkodziło go ? Ale wtedy nie powinnien napęd w ogólę nie chodzić ?
     
  5. albinos

    albinos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2009
    Posty:
    193
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    a moze usunęło przeróbke?
     
  6. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  7. szukaj1

    szukaj1 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    218
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    a posiadasz oryginalny klucz napędu ?
     
  8. odblast

    odblast Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jestem w dupce jednym słowem, oryginalnego klucza brak, z płyty głównej raczej samemu nie zczytam
     
  9. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    raczej laser padł albo sie zakurzył
     
  10. odblast

    odblast Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, zacząłem coś grzebać i o dziwo napęd zaczęło czytać w jf !! Ale nie potrafie wprowadzić go w vendor mode, próbował hack pmt, ale nie może w vendor mode, próbowałem także jako intro tak samo, w ogólę nie mogę go wprowadzić w ten tryb. Jakieś rady ?
     
  11. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    intro device id i wył.wł zasilanie
    Ale co ci z tego jak nie masz proba do wyciagniecia klucza?
     
  12. odblast

    odblast Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jak nie mam, jak mam

    pisze wyraznie ze pmt hack nie dziala, tak samo jak intro device
     
  13. odblast

    odblast Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    juz wszystko jasne, koleś odwrotnie podłączył wtyczkę :D
     
  14. cycunec

    cycunec Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    możesz napisać jaką wtyczkę, bo mam podobny problem ;)
     
  15. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Wtyczka zasilająca - odbudowa PCB i zapewne laser do wymiany
     
  16. mauly

    mauly Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 31, 2009
    Posty:
    105
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam, mam podobnie. Kiedyś miałem taką akcję wcześniej ale jakoś przeszło samo. Po aktualizowaniu na lt1.9 wszystko chodziło malinowo. Dziś chciałem wgrać lt2 i jf nie widział napędu , potem po podłączeniu do konsoli tak jak u ciebie. Jeszcze nie bardzo miałem czasu tam grzebać ale jestem dobrej myśli. Kiedyś machałem xboxsem i w końcu zaskakiwało. Jak znajdziesz rozwiązanie to daj znać. Jeśli będę wiedział wczesnej dam znać. Powodzenia
     
  17. ciacin9

    ciacin9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wojnicz
    Macie uszkodzony napęd osobiście też miałem ten problem kupiłem nowy możecie zobaczyć co stanie się po wymianie lasera. Na płytce jest tez na 100% uszkodzona ścieżka zaznaczona na tym zdjęciu ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting trzeba ją poprawić ,ale wiedzcie o tym ze możne się wam ten nowy laser tez spalić
     
  18. mauly

    mauly Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 31, 2009
    Posty:
    105
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam! w moim wypadku pomogła wymiana napędu. Sprawdź dla pewności jak świeci laser przy otwartym napędzie. Laser powinien świecić wyraźnie. Musiałem przez pomyłkę źle podłączyć zasilanie podczas przerabiania. Dzięki chłopaki za podpowiedz i powodzenia.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum