1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

dzwiek 5.1

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Lewis, Styczeń 9, 2012.

  1. Lewis

    Lewis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2011
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    103
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Wola śląsk
    Witam mam zamiar kupic jakies konkretne glosniki do 500 zł z dzwiekiem 5,1 co mi jest potrzebne ,aby uzyskac ten dzwiek w grach na x ?:]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Cześć,

    A powiedz jak będziesz to podłączał ? Głośniki do amplitunera/kompa ?
     
  4. execwarez

    execwarez Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 7, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Potrzebujesz podłączyć pod jakieś urządzenie z możliwościa dekodowania Dolby Digital. Czyli najpewniej pod amplituner z obsługą DD przez kabel optyczny. Albo przez kabel HDMI w nowszych ampli
     
  5. Lewis

    Lewis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2011
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    103
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Wola śląsk
    aha hmm ,a da sie jakos podlaczyc normalnie kabel od telewizora do suboofera ,a do suboffera glosniki czy tak sie nie da :D bo cos mi sie zdaje ze za latwo by było ,telewizor bede tez kupywal jakis nowy i czy w tych nowych telewziorach nie ma wejsca na taki sprzęt ?:> a i jakie polecacie dobre glosniki do tego ?:] bo kurde nie mam pojecia chodzi mi zeby czystko grały i były w miare glosne ,ale nie musza za bardzo glosne :)
     
  6. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    no jak chcesz 5.1 to musisz mieć jakiś wzmacniak albo nawet kartę dźwiękową, możesz to podłączać chinczami z przejsćiówkami ale to się mija z celem trochę bo wydaje mi się że uzyskasz stereo znośnej jakości :). najlepszy byłby wzmacniak.

    pytasz o głośniki... jak do gier to może gdzieś jeszcze znajdziesz za 500 Creative G-500, do muzyki się one nie nadają, ale filmy i gry to masakra. Szczególnie jak jest dźwięk dopracowany w gierce, ja ostatnio drąże uncharted 3 co prawda na PS3 ale dźwięk powala. Na xboxie GOW3 też miażdzy na tych głośnikach.
     
  7. mauly

    mauly Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 31, 2009
    Posty:
    105
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Poczytaj o głośnikach Logitech Z-5500 lub Z-906, posiadają wejście optyczne (z906 chyba posiada 2 wejścia).
     
  8. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    No ewentualnie możesz jeszcze poszukać telewizora co ma wyjścia do obsługi 5.1 ale jak to się będzie w praktyce sprawdzać to nie wiem...

    Tutaj ktoś sprzedaje G-500 nie długo do końca i cena atrakcyjna póki co:

    http://allegro.pl/creative-gigaworks-g500-polecam-stan-idealny-i2041509336.html

    Jak nie masz teraz kasy to kup na razie jakiś wzmacniacz żeby po prostu był, w przyszłości sobie go wymienisz.
     
  9. Lewis

    Lewis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2011
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    103
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Wola śląsk
    wiec tak skusiłbym sie na te g500 i dokupić jeszcze muszę jakiś amplituner z obsługa DD?? jak ktoś wie jaki potrzeba to proszę napisać LINK ? i mniej więcej jakich kabli potrzeba ,zeby to wszystko podłączyć co do czego itp. jestem skłonny przelać kasę na konto za pomoc jak wszystko będzie działać :]
     
  10. yahoone

    yahoone Banned User V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik Game Master Liga XboxForum.pl PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2007
    Posty:
    552
    Polubienia:
    124
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    @
    Potrzebny będzie tobie krótki kurs obsługi wyszukiwarki.
    Taki temat powstaje średnio raz na 2 tygodnie, zrobiłem poradnik, przykleiłem go żeby był widoczny a wy dalej śmietnik robicie.
    Proszę:
    http://xboxforum.pl/artykuly-f27/kino-5-1-[poradnik]-79724.html
     
Wczytywanie...

Poleć forum