1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dźwięk, chinche, hdmi

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez turbin, Grudzień 17, 2010.

  1. turbin

    turbin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam,

    słyszałem że HDMI nie przesyła dźwięku. Czy mogę zrobić tak że podłącze konsolę do telewizora kablem HDMI, a tą "grubą" wtyczkę rozłożę śrubokrętem, i podłączę tylko cinche odpowiedzialne za dźwięk. Czy taki ustawienie mi zadziała? Będzie i dźwięk i obraz? Jeżeli nie to jak można uzyskać dźwięk, mając konsolę podłączoną przez HDMI.

    pzdr,turbin
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. termit92

    termit92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2010
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łódź
    Kabel HDMI przesyła dźwięk!
     
  4. turbin

    turbin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    To co ja czytałem w internecie że jakiś kabel nie przesyła dźwięku. ;P
     
  5. Kipomek

    Kipomek Banned

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    108
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    O tam OOOO ->
    euro przesyla... moze czytales o av (zolty,bialy,czerwony).. zolty nie przesyla bo to jest obraz a czerwony i bialy to dzwiek
    lub vga... d-sub nie przesyla dzwieku tylko sam obraz, a bialy i czerwony, tak samo, dzwiek.
    ps. (hdmi daje dzwiek) moze chodzilo ci o to: podpiac hdmi i czincze od dzwieku? jakby hdmi nie dawal dzwieku, to to rozwiazanie bylo by klapa, poniewaz w telewizorze masz opcje albo przesyl z hdmi albo przesyl z chinchow :p
     
  6. turbin

    turbin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  7. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    to nie jest filmik o tym jak podłączyć dzwięk z konsoli do TV , tylko jak podłączyć kabel HDMI i dodatkowo kabel audio do zewntrznego wzmacniacza , czy kina domowego.
     
  8. Kipomek

    Kipomek Banned

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    108
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    O tam OOOO ->
    oczywiscie potwierdzam post Daniela, poniewaz HDMI koles podlaczyl sobie do telewizora, a czincze z av podlaczyl do np. wiezy,dvd do ktorego mial podlaczone wypasione glosniczki :)
    i glos sobie mogl wyciszyc w TV, i zeby bylo slychac tylko z DVD glosniczkow :)
     
  9. turbin

    turbin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A czy dałoby radę tak zrobić że rozbiorę tą grubą końcówkę (kabel xbox-chinche), i te chinche podłącze do wieży, a hdmi do TV. Pójdzie takie coś?


    I czy jak otworzę tą wtyczkę to obkleić ją taśmą izolacyjną? CZy mogę tak zsotawić?
     
  10. Kipomek

    Kipomek Banned

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    108
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    O tam OOOO ->
    pewnie ze pojdzie, ale jak oryginalny kabel tak rozbierzesz, to mozesz cos delikatnego uszkodzic i bedzie strata(nawet te grosze 15 zl czy cos)... raczej powinienes wszystko dobrze zrobic... obklejac chyba nie musisz :p
    sam czegos takiego nie testowalem, wiec nie wiem, ale wydaje mi sie ze tasma izolacyjna nie przewodzi pradu, a przez component raczej prad nie przechodzi :O
     
  11. turbin

    turbin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  12. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
  13. turbin

    turbin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ale jak już jestem w swoim temacie to możecie mi odpowiedzieć, co nie?? :)

     
  14. KamiLLCR7

    KamiLLCR7 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2010
    Posty:
    83
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Gdańsk
    Ale po co to robic. Lepiej podłączyć jednym kablem hdmi i masz wtedy dobry dźwięk i dobry obraz ;]
     
  15. Fannadil

    Fannadil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    249
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    ta wtyczka ma metalowy korpus wiec nic nie rozwalalisz
     
  16. turbin

    turbin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Z telewizora dźwięk mi nie pasuje. Wole podpiąć pod wieżę, gdzie głośniki są w całym pokoju. A XBOXa nie będę używał tylko do grania ale np. do oglądania filmów, słuchania muzyki.

    Ps. jeszcze czytałem w necie że jak HDMI i chinch jest podpięty razem w Xsie to czasami są jakieś problemy.
     
  17. KamiLLCR7

    KamiLLCR7 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2010
    Posty:
    83
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Gdańsk
    Da radę .
     
  18. Kipomek

    Kipomek Banned

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    108
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    O tam OOOO ->
    Pewnie, że da rade coś takiego, ale musisz miec oddzielne 2 chinche, a watpie, żebyś coś takiego znalazł w TV:p Szukaj :D
     
  19. turbin

    turbin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  20. KamiLLCR7

    KamiLLCR7 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2010
    Posty:
    83
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Gdańsk
    Wszystko będzie dobrze jak tak podłączysz ;D
     
  21. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    Mozesz podlaczyc np Xboxa do TV przez HDMI, a potem dziwk z TV do amplitunera (przez chinche albo kabel optyczny)
    Nie bedizesz musial rozbebeszac zadnych wtyczek itp...
     
Wczytywanie...

Poleć forum