1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

dzwiek cyfrowy

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez wrobelek166, Lipiec 20, 2009.

  1. wrobelek166

    wrobelek166 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2009
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łuków
    Witam chcial bym sie dowiedziec czyt do tego telewizora bede mogl podlaczyc kino domowe z dziwciekiem cyfrowym 5.1 on wejscia optycznego chyba nie ma ma compoment i hdmi... I jakie kino poradzicie tak do 2000 zl zeby oczywiscie mialo dziwiek 5.1 chce to wszystko polaczyc z xboxem i tv...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. yahoone

    yahoone Banned User V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik Game Master Liga XboxForum.pl PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2007
    Posty:
    552
    Polubienia:
    124
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    @
    -Przetłumacz pierwsze zdanie
    -kino domowe to np amplituner Denon avr-1509 (1200pln) do tego ZESTAW 5 KOLUMN HI-END 5.1 7810+ SUBWOOFER AKTYWNY (681669238) - Aukcje internetowe Allegro
    nie są to jakieś super kolumny ale na początek wystarczą
    xklocka podłączasz przez kabel optyczny i delektujesz się 5.1
     
  4. wrobelek166

    wrobelek166 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2009
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łuków
    W pierwszym zdaniu chodzi mi o to czy bede mogl podlaczyc xboxa do tv sony kdl-32l4000??? bo tam chyba wejscia optycznego nie ma...
     
  5. yahoone

    yahoone Banned User V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik Game Master Liga XboxForum.pl PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2007
    Posty:
    552
    Polubienia:
    124
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    @
    Walmart.com: Sony 32" Class Bravia LCD HDTV with Digital Tuner, KDL-32L4000: TVs
    telewizory nie posiadają wejścia optycznego, jak już to wyjście
    konsolę, dvd, dekodery cyfrowe łączysz z telewizorem przez kable hdmi i jeżeli TV ma wyście optyczne to podłączasz go do amplitunera 5.1,(zakup 1 kabla optycznego), w moim przypadku nie miał co zaowocowało dwoma kablami więcej
    jeśli chodzi o sony kdl-32l4000 to z opisu wynika że ma optykę, chociaż przed zakupem sprawdził bym osobiście
    jak nie ma to do xklocka trzeba dokupić audio adapter (na allegro wyrwałem za 60pln) ew bawić się w rozkręcanie componenta
    :D

    pomogłem? podziękuj!
     
  6. wrobelek166

    wrobelek166 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2009
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łuków
    jest jakis poradnik do tego jak podlaczyc optye do telewizora bez wyjscia optycznego tak jak to zrobil yahoone>?
     
  7. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
  8. yahoone

    yahoone Banned User V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik Game Master Liga XboxForum.pl PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2007
    Posty:
    552
    Polubienia:
    124
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    @
  9. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Z tego co wiem to HDMI nie przekaże dźwięku 5.1 tylko kabel optyczny. Sam próbowałem na początku tak:

    xbox => hdmi => tv

    tv =>optyk (mam w tv) => kino

    no i nie było 5.1 tylko stereo... potem poczytałem, zmieniłem i różnica jest :) Teraz mam tak samo jak kolega powyżej, czyli dźwięk przez audio adapter. Jest też jeden plus audio adaptera a nie przerabiania końcówki od composite. Jeżeli zmienimy sygnał nadawania (TV/Xbox/DVD/itp) to nie resetuje nam się konsola przy audio adapterze. Jak mamy zmienioną tylko końcówkę to przy przełączeniu z obrazu z Xboxa na powiedzmy TV konsola nam się resetuje...
     
  10. yahoone

    yahoone Banned User V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik Game Master Liga XboxForum.pl PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2007
    Posty:
    552
    Polubienia:
    124
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    @
    to po co w amplitunerze 5.1 wejścia HDMI ?
    http://www.hifibazar.cz/obr/Denon_AVR-1709_back.jpg
    ja też próbowałem przez HDMI, dźwięku zero, co się okazało dopiero model wyższy obsługiwał audio przez HDMI
    dlatego przed zakupem jakiegokolwiek sprzętu polecam dokładnie instrukcję przewertować żeby niespodzianek nie było :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum